Samenwonen

Ga je samenwonen met je partner? Proficiat! Als koppel bij Helan aansluiten is sowieso een goed idee. Zo verlopen al je terugbetalingen via dezelfde weg en moet je bij wijzigingen maar één ziekenfonds inlichten. Dat bespaart je heel wat administratie.

Wettelijk samenwonen

De kruispuntbank brengt Helan automatisch op de hoogte als je wettelijk samenwoont. Afhankelijk van jullie persoonlijke situatie, wordt de samenwonende een gerechtigde of een persoon ten laste:

  • Als jullie allebei een volwaardig beroepsinkomen hebben, moet je ook allebei als een gerechtigde bij het ziekenfonds aansluiten.
  • Als één van jullie geen of een beperkt inkomen heeft, kan het ziekenfonds de partner met onvoldoende inkomsten inschrijven als een persoon ten laste van de partner met een hoger beroepsinkomen.

 

Feitelijk samenwonen

Ga je feitelijk samenwonen, dus zonder een wettelijke verklaring af te leggen bij de gemeente? Meld dit dan zelf aan Helan, zodat we jullie dossiers aan elkaar kunnen koppelen.

Wil je graag samen met ons je situatie bekijken? We helpen je graag verder

Contacteer ons

Sluit online aan

Samen aansluiten bij Helan

Kies voor een onafhankelijk ziekenfonds dat jou optimaal verzekert. Regel je aansluiting digitaal, en wij doen de rest. Is een van jullie al klant? Dan krijg je een cadeaubon van 30 euro als je partner een kennismakingsgesprek met ons aangaat.

Word klant

Voordelen en terugbetalingen

Wie gezond en in balans wil blijven, verdient net dat tikkeltje meer. Daarom hebben wij een hele reeks extra voordelen en terugbetalingen voor jou.

Hospitalisatieverzekeringen

Geen zorgen om ziekenhuiskosten, want Hospitalia beschermt je voor, tijdens en na je opname. Kies de formule die bij je past uit onze 3 Hospitalia-verzekeringen.

Dentalia Plus

Bescherm je gezin tegen hoge tandzorgkosten. Krijg tot 1.250 euro terug per persoon per jaar voor tandverzorging, beugels, kronen, implantaten en meer.

Huishoudhulp

Druk thuis? Onze goed opgeleide huishoudhulpen nemen je graag wat werk uit handen. Voor strijkhulp kan je ook terecht in onze Strijkshops of Strijkpunten in je buurt.

Een brede kijk op jouw welzijn