Helan Huishoudhulp

Helan Huishoudhulp helpt je snel aan professionele huishoudhulp. Wij zijn actief over heel Vlaanderen en Brussel. Reken op een vlotte en flexibele service, en betaal voordelig met dienstencheques.

Zorg samen met Helan voor de perfecte match

Ken je iemand in je directe woonomgeving (een familielid, buur of vriend) die wanhopig op zoek is naar hulp in het huishouden en ondertussen altijd zelf aan de slag moet? Bij Helan kennen we nog een uitstekende poetshulp die graag een extra dagje in de week zou willen werken. 

Samen met ons de perfecte match tot stand brengen? Geef de link van deze door aan de persoon die jij kent: op die manier kunnen gegadigden een aanvraag doen voor huishoudhulp. Nadien linken wij de juiste persoon aan de juiste persoon. Zo ontstaat een echte match made in heaven.

Wat houdt de perfecte match in?

 • Als het formulier op de inschrijvingspagina ingevuld is,;  zoeken wij snel de juiste hulp.
 • Onze huishoudhulpen hebben een vast contract en zijn goed opgeleid.
 • Je krijgt een vaste consulent die klaarstaat om alle vragen te beantwoorden.
 • Met de mobiele Helan Huishoudhulp app plan je zelf je huishoudhulp.
 • Betalen doe je met dienstencheques.

Wat kan je huishoudhulp voor je doen?

 • Poetsen
 • Strijken
 • Koken
 • Boodschappen doen in de buurt

Ja, ik wil poetshulp aanvragen

* Verplicht in te vullen velden

Huisdieren*

Voorkeuren poetshulp

Duid de momenten aan die NIET passen*


Zo maken wij het verschil

Altijd bereikbaar via een vast aanspreekpunt

Een beetje administratie is onvermijdelijk om de planning en opvolging van je huishoudhulp correct te laten verlopen. Stel al je vragen aan een vaste contactpersoon bij Helan Huishoudhulp. No stress!

Icon
Helan Poets- en strijkhulp. Hierop kan je rekenen

Goed opgeleide huishoudhulpen

Helan Huishoudhulp investeert in haar medewerkers. Reken op een betrouwbare en goed opgeleide poetshulp. Een garantie voor een piekfijn huis, elke keer weer.

Icon

Helan Huishoudhulp is er voor iedereen

Klant of geen klant bij Helan ziekenfonds, reken op onze service: een betaalbare en betrouwbare huishoudhulp met dienstencheques. Dat biedt zekerheid, zowel voor de poetshulpen als voor jezelf.

Icon

Vlotte service met de Helan Huishoudhulp app

Dankzij onze mobiele app voor Android en iPhone log je via je mobiele toestel snel en makkelijk in bij Helan Huishoudhulp.

Icon
Klant van Helan Ziekenfonds? Krijg 55 euro korting

Klant van Helan Onafhankelijk ziekenfonds? Krijg 55 euro korting

Ben je ook klant van Helan Onafhankelijk ziekenfonds? Dan betaal je 20 euro per jaar voor jouw administratieve bijdrage. Je ziekenfonds neemt de overige 55 euro voor haar rekening.

Praktische vragen en antwoorden

Jij kiest zelf wanneer en hoe vaak jouw huishoudhulp komt. Wij houden rekening met de dagen van jouw voorkeur. Onze medewerkers werken van maandag tot en met vrijdag, behalve op feestdagen. Zij werken steeds in blokken van 4 uur. Per week kun je natuurlijk meerdere blokken aanvragen. We raden aan om minstens één blok per week te nemen, zo is een regelmatig grondig onderhoud van je woning mogelijk.

Je bepaalt zelf of je aanwezig bent om je hulp binnen te laten. Het is uiteraard wel de bedoeling dat de huishoudhulp op de afgesproken dagen toegang heeft tot jouw woning. Bekijk zelf met je huishoudhulp of je hem/haar een sleutel geeft of deze op een afgesproken plaats achterlaat.* Ook tijdens de dienstverlening hoef je niet aanwezig te zijn.

*De sleutel uitwisselen met je huishoudhulp of deze op een afgesproken plaats achterlaten is je eigen verantwoordelijkheid. Helan Huishoudhulp is hiervoor niet verantwoordelijk.

Je betaalt eenvoudig met dienstencheques. Voor de eerste 400 betaal je 9 euro per stuk. Nadien is dat 10 euro per stuk voor de laatste 100. Per kalenderjaar is het aantal dienstencheques per gebruiker beperkt tot 500 stuks. Het aftrekbaar bedrag is beperkt tot 170 cheques per persoon per jaar in Vlaanderen. Je betaalt zo slechts € 7,20/uur voor huishoudhulp.

Dienstencheques koop je aan bij Sodexo, het uitgiftebedrijf dat het beheer van de cheques in handen heeft.

 

Heb je al een huishoudhulp? Schrijf hem of haar in bij Helan Huishoudhulp en pluk daar samen de vruchten van. Je poetshulp krijgt een vast contract, aantrekkelijke extralegale voordelen en coaching. Jij kan voordelig gebruik maken van dienstencheques, en bent verzekerd als er iets zou gebeuren.

Schrijf je huishoudhulp in

 • Onze huishoudhulpen krijgen een veiligheidspakket om zichzelf en hun klanten te beschermen, en het virus niet ongewild te verspreiden. 
 • Geef geen hand bij het begroeten van jouw huishoudhulp. Respecteer de 'social distance' afstand van 1,5 m.
 • Ben je in de woning aanwezig, begeef je dan in een aparte ruimte. Moet je toch in dezelfde ruimte zijn, dan is een mondmasker dragen verplicht. Dit geldt ook voor je gezinsleden.
 • Verlucht je woning 30 min voor de aankomst van je huishoudhulp. Indien je over mechanische ventilatie beschikt, gebruik deze dan maximaal.
 • Voorzie een ontsmettingsmiddel of een zeepsopje. Zo kan jouw huishoudhulp als eerste taak de aanraakvlakken reinigen (deurklinken, lichtschakelaars, telefoons, tafel, aanrecht, afstandsbediening en sanitair: spoelknop, handsteun, kraan). Communiceer dit aan je huishoudhulp.
 • Betaal bij voorkeur met elektronische dienstencheques om besmetting te vermijden.

“Ik werk voltijds, en volg avondlessen om mijn lerarendiploma te halen. Ik ben blij dat ik elke week kan rekenen op Teresa om ons huis netjes te houden. Ik weet niet hoe ik anders nog tijd zou overhouden voor de kinderen.”

Kim, 38 jaar