Meer dan 2.000 euro voordelen voor jou en je gezin

  • Net dat beetje meer genieten van het leven 
  • Als ouder een goede gemoedsrust krijgen
  • Je kinderen dag in dag uit de beste zorgen geven
Ontdek de voordelen

kidsvoordelen

Maak de vergelijking

Wil jij ook het beste voor je gezin? Ontdek het ruim aanbod aan voordelen van Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Vul je gegevens in en we maken samen de vergelijking!

* Verplicht in te vullen velden


Op welke voordelen mag je rekenen?

Tot 1.500 euro voor logopedie

Krijg elke 5 jaar tot 1.500 euro per persoon voor logopedie terugbetaald.

Icon

Orthodontievoordeel van 1.050 euro

Tot 1.050 euro voor de beugel van je kind.

Icon

25 euro voor sportclub of jeugdbeweging

Elk jaar tot 25 euro per persoon voor  een inschrijving bij een sportvereniging of jeugdbeweging.

Icon

Tot 190 euro voor jeugdactiviteiten

Elk jaar tot 190 euro per kind voor kampen, schooluitstappen en speelpleinwerking.

Icon

50 euro voor podologische zolen

Elk jaar tot 50 euro terugbetaald voor een paar podologische zolen.

Icon

Tot 30% of 20 euro korting op Heyo vakantiekampen

Mooie kortingen op de vakantiekampen van Heyo.

Icon

50 euro voor brillen en oogpleisters

Elk jaar tot 50 euro per kind t.e.m. 18 jaar voor brillen, lenzen of oogpleisters.

Icon

Betaalbare oppas als je kind ziek is

Een professionele oppas voor slechts 3 euro per uur als je kind ziek is.

Icon

Plan een adviesgesprek.

Liever nog even overleggen? Graag wat hulp bij je aansluiting? Wij doen niets liever dan jou wegwijs maken. Plan een gesprek via video of in een kantoor in je buurt.

Maak een afspraak

Sluit makkelijk online aan.

Helemaal overtuigd? Aansluiten kan zonder veel gedoe. Vul je gegevens in en sluit meteen aan bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Zorgkas, of extra verzekeringen Hospitalia en Dentalia Plus.

Nu aansluiten

“Het prijskaartje van orthodontie bij onze kinderen liep snel op. Slechts een deeltje wordt door het ziekenfonds terugbetaald, de rest moesten we zelf betalen. Gelukkig kon ik rekenen op het voordeel orthodontie van Helan waardoor we 1050 euro konden terugkrijgen. Mooi meegenomen!”

Liesbet (44 jaar)

Praktische vragen en antwoorden

Ja. In ruil voor de maandelijkse bijdrage van 9,50 euro per titularis, of rechthebbende, regelen wij voor jou niet alleen de wettelijke terugbetalingen. Je krijgt er een mooi pakket extra Helan-voordelen bovenop. Kinderen betalen geen aparte bijdrage, maar genieten wel volop mee van alle voordelen van hun ouders. 

Nee. Je hebt recht op je voordelen vanaf de eerste dag dat je klant bent.

Ben je nu bij een ander ziekenfonds en wil je klant worden bij Helan?
Je kan op elk moment beslissen om te veranderen. Wel is het zo dat je aansluiting wettelijk pas aan het begin van elk kwartaal mag ingaan. Dus telkens op 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober.

Sluit je voor het eerst aan bij een ziekenfonds?
Je kan op elk moment aansluiten en meteen van de voordelen genieten.
 

Zeker. Moet je kind een beugel dragen? Dan betaalt de wettelijke ziekteverzekering een stukje terug. En als klant van Helan Ziekenfonds krijg je nog eens 1.050 euro terug via je ledenvoordeel. Maar dan nog kunnen de kosten flink oplopen. Via Dentalia Up krijg je tot 2.200 euro extra per behandelingstraject terug.

Ja, dat kan. De voordelen voor kampen en Heyo vakantiekampen zijn aparte voordelen en kan je combineren. Gaat je kind in hetzelfde jaar op vakantiekamp met Heyo en op kamp met een andere organisator? Dan krijg je zowel de 190 euro voor het meerdaagse externe kamp als de Heyo-korting van 20 euro (groei-kamp) of 30% (beleving en expert).
 

Natuurlijk. Het voordeel orthodontie bijvoorbeeld, is voor kinderen en jongeren tot 22 jaar. En het voordeel logopedie is geldig voor iedereen. Zowel jongeren als volwassenen. Of denk aan de vakantiekampen van Heyo, die er ook zijn voor tieners tot 18 jaar. Een professionele oppas aan huis kan je inschakelen tot je kind 14 jaar is.

Heb je specifieke vragen? Stel ze ons gerust. Vraag vrijblijvend advies en wij helpen je verder.

Wie zijn we?

Helan is een onafhankelijk ziekenfonds. Maar er is meer. Wij hebben een bredere kijk op jouw welzijn.

Daarom kan je als klant ook vertrouwen op alle andere diensten van onze welzijnsgroep: onze tand- en hospitalisatieverzekering, thuis- en kraamzorghuishoudhulpkinderopvangzorgmateriaal en vakantiekampen.

Samen zijn we er voor jou. Samen zijn we Helan, helemaal welzijn.

Helan. Helemaal welzijn.

We zijn er voor iedereen die bewust wil leven. Wij zijn jouw ziekenfonds. En zoveel meer.

  • Ziekenfonds en coach voor je gezondheid
  • Hospitalisatie- en tandverzekering
  • Huishoudhulp en zorg aan huis
  • Kinderopvang en vakantiekampen
  • Gezondheidsshop

Word klant

De vermelde voordelen en diensten voor ziekenfondsklanten zijn enkel geldig voor klanten van Helan Onafhankelijk ziekenfonds die in orde zijn met de bijdragen aanvullende diensten. Info en voorwaarden op www.helan.be/voordelen. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Onafhankelijk ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze producten kun je terecht bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.