nl    fr
Helan
Welkom bij Helan!

Vanaf 1/1/2022 gaan Partena Ziekenfonds en OZ samen onder de nieuwe naam Helan Ziekenfonds. Zit je met vragen over Helan? Wil je weten wat er verandert voor jou? We bundelden hier de meest gestelde vragen. En geven je meteen een duidelijk antwoord!

Algemeen

Partena Ziekenfonds en OZ maken deel uit van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Samen staan we sterker om jou een optimale dienstverlening, snelle en correcte uitbetalingen en een uitgebreid pakket diensten en verzekeringen te blijven garanderen.

Wij communiceren met onze klanten in het Nederlands en in het Frans, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur.

Je hoeft niets te doen. Helan Ziekenfonds neemt je dossier over. Je kan je persoonlijke dossier blijven opvolgen via Mijn Helan.

Neen, op 1/1/2022 bundelen Partena Ziekenfonds en OZ hun krachten onder de naam Helan Ziekenfonds. Helan Ziekenfonds neemt je dossier over.

Het adres van Helan Ziekenfonds is Boomsesteenweg 5 in 2610 Wilrijk. Natuurlijk kan je ook de bestaande brievenbussen gebruiken. Vanaf 1/1/2022 kan je ook gebruikmaken van alle brievenbussen van Helan Ziekenfonds. Breng steeds een kleefbriefje aan op elk document dat je ons bezorgt. Zo vinden we jouw dossier snel terug.

Ja. En vanaf 1/1/2022 kan je ook terecht in een van de andere kantoren van Helan Ziekenfonds.

Ja. En vanaf 1/1/2022 kan je ook gebruikmaken van alle brievenbussen van Helan Ziekenfonds.

Ja, je kan je huidige kleefbriefjes ook na 1/1/2022 blijven gebruiken. Als je voorraad op is, kan je er nieuwe bestellen of afdrukken via Mijn Helan.

Er verandert niets. Je blijft aangesloten bij de zorgkas van de Onafhankelijk Ziekenfondsen.

Zowel Partena Ziekenfonds als OZ Ziekenfonds maken deel uit van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, en hebben geen enkele band met een filosofische of politieke stroming of geloofsovertuiging. Vanaf 1/1/2022 is Helan Ziekenfonds jouw onafhankelijk ziekenfonds.

We zijn twee sterke ziekenfondsen die de krachten én middelen verenigen. En dat willen we doen met een hele nieuwe naam. Een naam die onze visie uitstraalt: helemaal welzijn. Een naam die ons hele aanbod dekt: ziekenfonds, huishoudhulp, thuiszorg en kinderopvang. Een naam waar we best trots op zijn.

Helan is een efficiënt, enthousiast en onafhankelijk ziekenfonds. Reken op ons aanbod op maat van jouw leven: wij bieden jou niet alleen een vlot draaiend ziekenfonds en betaalbare verzekeringen, maar ook kinderopvang, thuiszorg, huishoudhulp, vakantiekampen en een gezondheidsshop. En we zijn altijd bereikbaar. Online, maar ook in het echt. Als jij ons nodig hebt. Helan is er voor iedereen die bewust wil leven.

Voordelen en terugbetalingen

Vanaf 1 januari 2022 geniet je de vernieuwde voordelen van Helan Ziekenfonds.

Ja, de terugbetalingen via het aanvullend voordeel orthodontie lopen gewoon verder door. Je kan terugbetalingen aanvragen tot het plafond van 1.050 euro is bereikt.

Ja. Tot 31 december 2021 kan je je doktersbriefjes indienen bij jouw huidige ziekenfonds: Partena Ziekenfonds of OZ. Vanaf 1 januari 2022 dien je ze in via een van onze kantoren of brievenbussen, of je stuurt ze op naar Helan Ziekenfonds: Boomsesteenweg 5 in 2610 Wilrijk. Breng steeds een kleefbriefje aan op elk document dat je ons bezorgt. Zo vinden we jouw dossier snel terug.

Ja, er verandert niets. Je kan je Europese ziekteverzekeringskaart blijven gebruiken zolang die geldig is. De geldigheidsdatum staat vermeld op je kaart. Is je kaart vervallen en heb je een nieuwe nodig? Vraag een nieuwe aan via Mijn Helan, jouw online ziekenfonds.

Ja, Mediphone Assist blijft onze partner voor medische reisbijstand. Er verandert niets aan jouw dekking in geval van dringende medische hulp in het buitenland.

Ja, Helan Ziekenfonds betaalt je klantenbijdrage: 2 keer per jaar 25 euro.

Vervangingsinkomen

Je kan je getuigschrift van arbeidsongeschiktheid digitaal bezorgen of met de post. Het adres van Helan Ziekenfonds is Boomsesteenweg 5 in 2610 Wilrijk. Breng steeds een kleefbriefje aan op elk document dat je ons bezorgt. Zo vinden we jouw dossier snel terug.

Er verandert niets. Helan Ziekenfonds neemt je dossier over en zorgt ervoor dat je uitkeringsdossier verder loopt.

Ja, er verandert niets. Helan Ziekenfonds neemt je dossier over en zorgt ervoor dat je vervangingsinkomen verder wordt uitbetaald.

Medische akkoorden

Ja, er verandert niets. Helan Ziekenfonds neemt je dossier over en zorgt ervoor dat je medische akkoord verder loopt.

Ja, er verandert niets. Helan Ziekenfonds neemt je dossier over en zorgt ervoor dat je medische akkoord verder loopt.

Je kan je aanvraag digitaal bezorgen of met de post. Het adres van Helan Ziekenfonds is Boomsesteenweg 5 in 2610 Wilrijk. Breng steeds een kleefbriefje aan op elk document dat je ons bezorgt. Zo vinden we jouw dossier snel terug.

Aanvullende verzekeringen

Er verandert niets. Helan Ziekenfonds neemt je dossier over en zorgt ervoor dat je dossier verder loopt.

Er verandert niets. Helan Ziekenfonds neemt je dossier over en zorgt ervoor dat je verder verzekerd blijft.

Ja. Tot 31 december 2021 kan je je terugbetalingsaanvragen indienen bij jouw huidige ziekenfonds: Partena Ziekenfonds of OZ. Vanaf 1 januari 2022 dien je ze in bij Helan Ziekenfonds. Breng steeds een kleefbriefje aan op elk document dat je ons bezorgt. Zo vinden we jouw dossier snel terug.

Ja. Tot 31 december 2021 kan je je terugbetalingsaanvragen indienen bij jouw huidige ziekenfonds: Partena Ziekenfonds of OZ. Vanaf 1 januari 2022 dien je ze in bij Helan Ziekenfonds. Breng steeds een kleefbriefje aan op elk document dat je ons bezorgt. Zo vinden we jouw dossier snel terug.

Factuur

De ziekenfondsbijdrage bedraagt vanaf 1/1/2022 8,75 euro per titularis per maand, hiervoor krijg je een aantrekkelijk aanbod voordelen en diensten.

Helan Ziekenfonds neemt het SEPA-mandaatnummer van jouw Europese domiciliëring automatisch over. Wij regelen alles rechtstreeks met de bank. In januari ontvang je een brief met het overzicht van de bijdragen die Helan Ziekenfonds zal innen en op welke data dit gebeurt.

Je ontvangt de factuur voor de ziekenfondsbijdragen en je extra verzekeringen in de loop van januari. In januari ontvang je een brief met het overzicht van de bijdragen die Helan Ziekenfonds zal innen en op welke data dit gebeurt. In februari volgt de factuur van de Zorgkas.

Ja, je ziekenfondsbijdragen moeten voortaan betaald worden op het rekeningnummer van Helan Ziekenfonds. Je vindt alle nodige info hierover op je factuur voor de bijdragen 2022, zodat je dit makkelijk kan aanpassen bij het online bankieren.

Uitleendienst

Tot 31/12/2021 gelden de huidige uitleenvoorwaarden.
Vanaf 1/1/2022 zullen de voorwaarden van Partena en OZ dezelfde worden.

Online-service

MijnPartena krijgt een nieuwe naam, Mijn Helan, en wordt in een nieuw jasje gestoken. Functioneel en structureel wijzigt er niets. Partena-klanten kunnen met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord inloggen op Mijn Helan. Als er klanten toch hun gebruikersnaam moeten wijzigen, dan brengen we hen hiervan op de hoogte.

MijnOZ krijgt een nieuwe naam, Mijn Helan, en wordt in een nieuw jasje gestoken. OZ-klanten kunnen met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord inloggen op Mijn Helan. Als er klanten toch hun gebruikersnaam moeten wijzigen, dan brengen we hen hiervan op de hoogte.

Ongeveer 2.500 OZ-klanten hebben twee accounts. Het account waarop ze het laatst aangemeld zijn, zal actief blijven. Rond 4/1/2022 zullen wij die klanten hierover informeren.

De MijnPartena App krijgt een nieuwe naam, Mijn Helana App, en wordt in een nieuw jasje gestoken. Functioneel en structureel wijzigt er niets. Vanaf 4/1/2022 zullen ook alle OZ-klanten kunnen gebruikt maken van deze App. Ze kunnen zich aanmelden met hun oude MijnOZ logingegevens ,of door Mijn Helan account aan te maken.

Helan

Heb je nog vragen?

Tot 31 december 2021 contacteer je ons via www.partena-ziekenfonds.be/contact of www.oz.be/contact.

We worden pas officieel Helan vanaf 1 januari 2022.