nl  fr
Helan

Kinderopvang

  • Persoonlijke en warme opvang
  • Respectvol, open en transparant
  • Betrokken kinderbegeleiders en onthaalouders
  • Aandacht voor pedagogiek en ontwikkeling
  • Erkend door Kind en Gezin
Vraag kinderopvang aan

Helan


Altijd klaar voor ouders en kinderen

Ga je na je moederschapsrust weer aan de slag, dan ontvangen onze 90 onthaalouders en 53 kinderdagverblijven je kindje met open armen. Verzorgen en koesteren doen we als de beste. En ons pedagogische project helpt je kindje spelend leren. Klant of geen klant bij het ziekenfonds, in onze kinderopvang is iedereen welkom.

Ben jij klant bij Partena en OZ Kinderopvang en heb je vragen over de overgang naar Helan?

Bekijk de veelgestelde vragen
 

Welke omgeving past het beste bij je kindje?

 

Een antwoord op je vragen

Vul het aanvraagfomulier in, of doe een aanvraag via het digitale loket kinderopvang van je gemeente.

Tot 31 december 2021 vind je hier meer info over de visie en de werking van Partena en OZ Kinderopvang. Vanaf 1 januari 2022 vind je alle info terug hier bij Helan.

Onze kinderopvang is erkend door Kind en Gezin. Dat betekent dat we jou het zogenaamde inkomenstarief kunnen aanbieden. Daarbij berekenen wij de dagprijs voor de kinderopvang op basis van het (gemeenschappelijk) belastbaar inkomen van de ouder(s).

Naast de dagprijs van de opvang van je kindje, zijn er nog de kosten voor:

  • Luiers, verzorgingsproducten en afvalverwerking.
  • Een vergoeding bij te laat ophalen of onrechtmatig afwezig zijn.
  • Een administratieve bijdrage voor de werking.

Je kunt een verkennend bezoekje brengen aan onze kinderdagverblijven of onthaalouders. Vul daarvoor graag een aanvraagformulier in. We bekijken binnen de 5 werkdagen of we plaats vrij hebben voor je kindje en laten jou iets weten. We nodigen je uit voor een verkennend bezoek aan de kinderopvang van je keuze. Je kan er in alle rust bijkomende vragen stellen aan onze kindbegeleiders of onthaalouders.

We bekijken binnen de 5 werkdagen of we plaats vrij hebben voor je kindje en laten jou iets weten. We nodigen je ook uit voor een verkennend bezoek aan de kinderopvang van je keuze. Je kan er in alle rust bijkomende vragen stellen aan onze kindbegeleiders of onthaalouders. Na je bezoek bevestig je je inschrijving definitief. We bezorgen jou dan de documenten voor je inschrijving, het opvangcontract en een waarborgfactuur.

Dat is zeker een goed idee. Wij raden aan om elk kindje 1 halve dag te laten wennen samen met een van de ouders, en 1 halve dag zonder ouders. Die wenmomenten zijn gratis. De kindbegeleiders van je kinderopvang zullen jou contacteren om een wenmoment af te spreken.

Is je kindje ziek of gaan jullie op vakantie? Er zijn sowieso een vast aantal dagen waarop je geen dagprijs hoeft te betalen als je kindje niet op de afgesproken dagen naar zijn of haar onthaalouder komt. Je krijgt elk jaar:

  • 36 respijtdagen voor een voltijds opvangplan
  • een variabel aantal respijtdagen, in verhouding tot je deeltijds opvangplan

Tip: geef zeker je vakantieperiodes op voorhand door, en verwittig de onthaalouder meteen als je kindje ziek is.

 

Waarden om van te groeien

Bij Helan Kinderopvang verzorgen en koesteren we je kindje. Maar we helpen je kind ook om al spelend te leren. We plukken daarvoor elke dag weer pedagogische waarden uit de Waardenboom van Helan Kinderopvang, ons symbool voor leven en groei.

Waarden

“Na mijn moederschapsverlof Emily aan de zorgen van een ander overlaten, was niet eenvoudig. Maar al snel voelde onze kleine meid zich helemaal thuis in de kinderopvang. Nu is Emily bijna drie jaar, en helemaal klaar voor het kleuterklasje. Alweer een grote stap. We zijn onze onthaalmama heel dankbaar voor al haar goede zorgen. ” 
Fien

Helan

Zin om ons team te versterken?

Een job als kindbegeleider in een kinderdagverblijf of zelf aan de slag als onthaalouder? Kies voor Helan en laat je talenten schitteren in een open en dynamische bedrijfscultuur waar je ruimte krijgt om te groeien.


Bekijk de jobs bij Helan