The Pelvic Floor - bekkenbodemspieren

Online je bekkenbodemspieren trainen met The Pelvic Floor

Bekkenbodemspieren. Iedere vrouw heeft ze maar toch bestaat er nog taboe rond. Train jij je bekkenbodemspieren? En hoe doe je dat dan? Zijn jouw bekkenbodemspieren nog strak of heb je stiekem last van urineverlies? Deze en vele andere vragen zouden geen taboe mogen zijn. Daarom startte Hedwig Neels The Pelvic Floor. Hét online informatieplatform over de vrouwelijke bekkenbodem.

zie mijn pijn

Zie mijn pijn

Mentale pijn is écht. Om dat te laten zien, maakten wij via artificiële intelligentie de onzichtbare pijn van 3 mensen zichtbaar. Zodat hun omgeving écht kan zien wat zij elke dag voelen. En hun pijn ook écht bespreekbaar wordt.

Bekijk de video

Beweegexpert Jef Vanhoof over zijn passie voor sport en beweging

Walk your talk. Als er één iemand is die deze uitdrukking in de praktijk omzet, dan is het wel Jef Vanhoof, onze beweegexpert bij Helan. Al 15 jaar adviseert hij Helan-klanten hoe ze meer kunnen bewegen en zelf laat hij geen moment onbenut om die levenslessen om te zetten in daden. Woon-werkverkeer? Met de fiets van Balen naar Wilrijk (65 km enkele rit). Hobby’s? De wielerwedstrijd Mallorca 312 (het getal slaat op het aantal kilometers) en andere granfondo’s. Als dat geen portret verdient in onze ‘Helemaal mens’-reeks …

Intuïtief eten. Klinkt simpel, maar is het dat ook?

Intuïtief eten, het zegt het eigenlijk al zelf: je eet op gevoel. Dat wil zeggen dat je luistert naar je eigen lichaam. Heb ik honger? Heb ik voldoende gegeten? Een grote misvatting is dat je dan zomaar mag eten wat je wil, wanneer je dat wil en vooral hoeveel je wil. Maar zo werkt het dus niet. En toch mag je intuïtief eten niet als een dieet bekijken. Onze diëtiste Daphne legt het graag voor je uit.

Podologie

Wat is podologie? En wat doet een podoloog?

Wie het schoentje past, trekke het aan ... En precies hoe belangrijk een goed passende schoen is voor de gezondheid van je voeten, dat kan een podoloog je in detail vertellen. We vuurden 4 vragen over podologie af op Sylvie Van Giel, voorzitster van de Belgische Vereniging der Podologen.

Sporten na de bevalling: hoe begin je eraan?

Haast en spoed is zelden goed, dat geldt ook voor sporten na de bevalling. Je lichaam heeft net een erg heftige periode doorgemaakt. Je mag dus niet zomaar onbezonnen opnieuw beginnen sporten aan dezelfde intensiteit als voor je zwangerschap.

Ontdek onze e-books

Wanneer heb je een hospitalisatieverzekering nodig?

Een hospitalisatieverzekering zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over hoge kosten. Ontdek er meer over in ons e-book.

Download het e-book

Meer e-books

Ontdek onze tips voor een gezonde zwangerschap

Mag je nog alles eten en drinken? Kan je blijven sporten? En veel meer. Ontdek onze tips om 9 maanden lang goed voor jezelf en je baby te zorgen.

Wanneer doe je een beroep op een logopedist?

Heeft je kind communicatieproblemen? Dan is een logopedist erg waardevol. Ontdek in ons e-book wat een logopedist voor je kind kan doen.

Ontdek alle e-books