Kinderen

Helan Kinderopvang daagt kinderen uit in hun ontdekkingsreizen

Door te spelen laten we onze kinderen in de opvang als echte ontdekkingsreizigers ervaringen opdoen. Zo bieden we spelenderwijs leerkansen en stimuleren we de ontwikkeling. En maken we plezier, natuurlijk. Zoek je als ouder inspiratie om je kind te laten spelen thuis en in je buurt? De consulenten van Speelmakers willen ouders graag ondersteunen met spel-inspiratie. Schrijf je nu in voor hun nieuwsbrief.

Spelen bij Helan Kinderopvang

Spelen is uiteraard een belangrijk pedagogisch werkthema bij Helan Kinderopvang. Wij laten ons hierbij graag inspireren door de spelconsulenten van Speelmakers, een coöperatieve vennootschap die werkt aan meer en beter spelen. Aan de hand van workshops en vormingen werkten onze kindbegeleiders al rond het gebruik van kosteloos materiaal, hoekenwerking,  buitenspelen, ...

Speelmakers voor ouders

Nu is er ook goed nieuws voor ouders, want Speelmakers heeft beslist om met een online project ook ouders te ondersteunen. Door niet alleen inspiratie te bieden, maar ook activiteiten aan te bieden die meer speelkansen voor kinderen (klein én groot) creëren, in eigen huis, tuin en buurt.

Wil jij net als ons geïnspireerd raken?  Je kan je hier aanmelden. 

Activiteiten in qurantaine

Speelmakers heeft ook een facebookgroep opgericht om ideeën te delen, voor en door ouders? Bekijk het hier: Speelideeën voor thuis.

Op zoek naar kinderopvang?

Met een uitgebreid aanbod onthaalouders en kinderdagverblijven creëert Helan een warme, stimulerende omgeving voor je kind.

Vind kinderopvang

Deel dit artikel

Verder lezen

Buiten regent het vitamientjes

Een frisse neus halen doet deugd. En dat geldt ook voor baby’s. Een van de waarden waarin Helan Kinderopvang gelooft, is buiten spelen en natuurbeleving. Daar zijn heel wat initiatieven voor onder het motto 'Buiten regent het vitamientjes'.

Interview met een kinderverzorgster

Dana is kinderverzorgster bij kinderdagverblijf Boskabouter in Melle en zorgt samen met haar collega’s dagelijks voor zo’n 21 kinderen die tussen de 2 maanden en 2,5 jaar oud zijn. Zij vond 5 jaar geleden haar roeping in het verzorgen van de allerkleinsten. Kinderverzorgster, wat houdt dat eigenlijk in? Ontdek hier alles over dit buitengewoon beroep.

Kinderopvang, wanneer start je de zoektocht?

In sommige steden is de zoektocht naar een plekje voor je oogappel niet evident. Want je wil uiteraard een kinderdagverblijf of onthaalouder waar jij je als ouder goed bij voelt. Wanneer kan je op zoek gaan naar een kinderdagverblijf of onthaalouder?

Waarom de eerste 1000 dagen van jouw kind zo cruciaal zijn voor een goede ontwikkeling

De eerste 1000 dagen van een kind, zijn cruciaal voor een goede ontwikkeling. Hoe Helan die eerste 1000 dagen ondersteunt, vroegen we aan Lisa Degreve, pedagogisch coördinator bij Helan Kinderopvang.