Kinderen

Pimpampoentje toont hoe duurzaam je kinderdagverblijf is

Bij Helan Kinderopvang zetten we al langer in op duurzaamheid. Daar gaan we nu nog een stapje verder in met deze vrolijke groene mascotte. Ontmoet Pimpampoentje, het groene lieveheersbeestje dat met zijn stippen aangeeft hoe duurzaam jouw kinderdagverblijf is. Heb jij ‘m al gespot?

Duurzaamheid in de kinderopvang

Met Pimpampoentje willen we de kinderopvang nog meer stimuleren om altijd duurzame keuzes te maken. Helan Kinderopvang doet natuurlijk nu al heel wat op vlak van duurzaamheid. Enkele recente initiatieven:

  • We serveren gezonde voeding en eten 1 keer per week vegetarisch
  • In plaats van zoete dranken drinken we water, kraantjeswater als dat kan
  • We kiezen voor duurzame leveranciers, bijvoorbeeld voor de catering en luiers

Nieuwe duurzame initiatieven

Met Pimpampoentje voegen we daar nog een aantal nieuwe initiatieven aan toe.

  • Zoals meer groen in de opvang met bijvoorbeeld plantjes, of een moestuinbak waar de kindjes zelf aan kunnen meehelpen. 
  • Ook het gebruik van de Eco Egg als ecologisch wasproduct, herbruikbare billendoekjes en ecologische baby luiers helpen mee om de kinderopvang duurzaam en ecologisch te houden. 
  • Daarnaast stimuleren we de kinderopvang ook om bijvoorbeeld samen te knutselen met kosteloze materialen. Want ook dat past in een duurzame opvang. 

Duurzaamheid is ook een belangrijke waarde is in onze waardenboom, waarin we de waarden vormgeven die voor Helan Kinderopvang van belang zijn.

In 2019 verbruikten we bij Helan Kinderopvang 913.000 luiers. Daarom maakt de keuze voor duurzame luiers een groot ecologisch verschil.

Hoe duurzaam is jouw kinderdagverblijf?

Met Pimpampoentje zie je in 1 oogopslag hoe duurzaam je kinderdagverblijf is. Hoe meer duurzame initiatieven de kinderopvang neemt, hoe meer stippen ze krijgen op hun Pimpampoentje. Heeft jouw kinderdagverblijf 3 of zelfs 4 stippen? Dan staat duurzaamheid er zeer hoog op de agenda en verdienen ze een pluim!

Wil jij ook je steentje bijdragen? Lees dan onze 10 tips voor een ecologische baby.

Op zoek naar kinderopvang?

Met een uitgebreid aanbod onthaalouders en kinderdagverblijven creëert Helan een warme, stimulerende omgeving voor je kind.

Vind kinderopvang

Deel dit artikel

Verder lezen

Hoe voelt jouw kindje zich in de opvang?

Als ouder wil je dat je kindje zich goed voelt in de opvang, dat het geniet van de activiteiten en dat zijn/haar ontwikkeling wordt gestimuleerd. Ziko-Vo is een volgsysteem voor baby’s en peuters dat verzorgers helpt om kindjes daarin op te volgen. Ontdek hoe ze met Ziko-Vo aan de slag gaan in de Droomtuin in Sint-Martens-Latem.

Helan kindbegeleiders dragen zorg voor hun rug

Een job als kindbegeleider is een job die enorm belastend is voor de rug, zoveel is duidelijk. Dag in, dag uit, nemen onze kindbegeleiders hun opvangkindjes op de arm. Voor een knuffel, voor het verluieren, ... Samen gaan ze nu voor een ergonomische reflex. Want rugpreventie staat hoog op onze prioriteitenlijst!

Helan Kinderopvang kiest voor duurzaamheid

Bij Helan Kinderopvang vangen we kinderen op in een kindvriendelijke, stimulerende en warme sfeer. We werken rond een aantal vaste waarden. Via de Waardenboom maken we deze tastbaar voor ouders, kinderen en kinderbegeleiders. Ook duurzaamheid is een belangrijke waarde voor ons. Zo willen we ook ons steentje bijdragen tot de vermindering van onze ecologische voetafdruk.

Buiten regent het vitamientjes

Een frisse neus halen doet deugd. En dat geldt ook voor baby’s. Een van de waarden waarin Helan Kinderopvang gelooft, is buiten spelen en natuurbeleving. Daar zijn heel wat initiatieven voor onder het motto 'Buiten regent het vitamientjes'.