Gezin

Opleidingen voor huishoudhulpen

Elke dag gaan meer dan 3.600 huishoudhulpen aan de slag bij klanten van Helan Huishoudhulp. Ze hebben allemaal een vast contract en werken bij klanten die écht bij hen passen. Want Helan is een betrouwbare werkgever, die hard investeert in de zorg voor z’n huishoudhulpen.

We hebben verschillende trajecten. Elke huishoudhulp bij Helan Huishoudhulp in huis krijgt een opleidingstraject op maat. Voor nieuwe huishoudhulpen voorzien we bijvoorbeeld een eerste onthaaldag met een opleiding over werkorganisatie, veiligheid op de werkvloer en taalondersteunende tools voor anderstaligen. Na enkele weken, wanneer er al wat werkervaring is opgedaan, volgt dan een terugkomdag voor de starters, om te horen of alles goed is verlopen.

Terugkomdag

Op zo’n dag krijgt de huishoudhulp een strijkopleiding en in de namiddag volgt een interactieve sessie rond verbindende communicatie. We doen dat omdat we het graag willen hebben over specifieke situaties waarmee huishoudhulpen kunnen geconfronteerd worden tijdens het uitoefenen van hun job. We trainen sociale vaardigheden op een toegankelijke manier, gebaseerd op de theorie over Verbindende communicatie van Marshall Rosenberg. Die opleidingen zijn steeds intensief, en we volgen ook goed op wat er tijdens de opleidingen naar boven komt. Op die manier houden we steeds voeling met wat er leeft bij onze medewerkers. Zo kunnen we ook snel inspelen op dringende situaties.

Stephanie Reynaert Expert Opleidingen & Communicatie

We investeren eigenlijk continu in opleiding voor de medewerkers. Of ze nu pas starten, of al langer in dienst zijn.

En de niet-starters?

We ondersteunen niet enkel de nieuwe medewerkers. We investeren eigenlijk continu in opleiding, en dus ook voor de medewerkers die al langer in dienst zijn. In samenwerking met Vorm DC, het sectoraal vormingsfonds dat het opleidingsaanbod binnen de Dienstencheques-sector beheert, zet Helan Huishoudhulp ook in op competentieversterkende opleidingen. Dat is dan bijvoorbeeld rond ramen lappen en sanitair reinigen, maar ook EHBO, ergonomie en sociale vaardigheden voor huishoudhulpen komen aan bod.

Helan Huishoudhulp werft aan

Momenteel is Partena Hulp in huis volop bezig met het aanwerven van huishoudhulpen. Kan je aan de slag, dan krijg je meteen een vast contracteen mooi loon dat stipt betaald wordt en werk in je buurt. Je beslist ook zelf mee over de uren die je werkt.

Maar wat écht het verschil maakt? Je komt thuis bij je klanten. Want we zorgen voor klanten waar je een goede klik mee hebt, zodat je graag gaat werken. Je krijgt oprecht respect voor jouw inzet – of het nu gaat om poetsen, boodschappen doen, koken of strijken. Kortom, je voelt je goed en wordt een deel van het gezin.

Huishoudhulpen aan het woord

Om te tonen dat het niet zomaar enkele loze beloftes zijn, laat Helan Huishoudhulp enkele échte werknemers aan het woord. Want we zijn immers trots op onze werknemers. Rita, Guy, Hagar of Sylviane: ze vertellen je graag waarom werken bij Helan Huishoudhulp zo fijn is.  

Interesse?

Ben je overtuigd? Zin om deel uit te maken van Helan Huishoudhulp? Solliciteren kan hier. Succes!

Deel dit artikel

Verder lezen

Veilig aan de slag? Help je huishoudhulp!

Een job als huishoudhulp is niet te onderschatten. Naast de kans op fysieke overbelasting is ook een ongelukje soms snel gebeurd. Daarom willen we onze huishoudhulpen een extra duwtje in de rug geven om veilig te kunnen werken. En jij kan ons daarbij helpen!

Zijn dienstencheques fiscaal aftrekbaar?

Dienstencheques zijn een voordelige manier om een poets- of strijkhulp in te schakelen. Oorspronkelijk werden ze ingevoerd door de overheid om zwartwerk tegen te gaan. Wat is nu precies het voordeel van dienstencheques? En zijn dienstencheques fiscaal aftrekbaar? Dat ontdek je hieronder.

Waarom werken bij Helan Huishoudhulp?

Bij Helan Huishoudhulp in huis vinden we het belangrijk dat huishoudhulpen zich goed voelen in hun job. Onze consulenten zorgen voor een goede begeleiding en organiseren kwalitatieve opleidingen. Want voor Helan maken medewerkers het verschil: zij bepalen de kracht van onze organisatie.

Je huis opruimen: tips op weg naar proper wonen

Opgeruimd staat netjes! Een schone, nette omgeving brengt jou én je huisgenoten tot rust. Bij sommigen zit regelmatig poetsen gebeiteld in hun weekprogramma. Voor alle anderen geven we met plezier enkele handige tips mee! Want iedereen vraagt zich wel af waar ze in hemelsnaam moeten beginnen bij het opruimen van hun huis.