Gezin

Schoonmaaktips voor de winter

In de winter zit je vaker binnen. Reden genoeg om te zorgen voor een extra proper huis. Dat is niet alleen comfortabeler, het is ook goed voor je gezondheid. Helan Huishoudhulp geeft enkele tips die vooral tijdens de wintermaanden handig zijn.

Weg, huisstofmijt

Profiteer van de vrieskou om kussens, donsdekens en zelfs knuffels van je kind een paar uur buiten te hangen of leggen: zo vries je huisstofmijten dood en is je beddengoed weer schoon.

Laat de vrieskou (even) binnen

In de winter zit je vaker binnen én verlucht je je huis automatisch minder. Zo wordt het binnenklimaat gauw vochtig. De vrieskou is ideaal om daar iets aan te doen: vrieslucht is droog en herstelt de vochtbalans in je huis als je bij vriesweer even grondig alle kamers verlucht. 

Verluchten of ventileren?

Verluchten doe je door voor een korte periode je ramen of deuren open te zetten. Zo komt er koude, verse lucht binnen zonder dat je huis te veel afkoelt. Ventileren is het voortdurend lucht verversen door bv. een ventilatiesysteem of ramen op een kleine kier of kiep.

Hou radiatoren schoon

Zorg ervoor dat er zich geen stof ophoopt op, onder en achter de radiatoren. Zou hou je de luchtkwaliteit in huis gezond, en functioneren je radiatoren ook efficiënter.

Deze taken stel je beter even uit

  • ramen lappen
  • terras schoonmaken
  • rolluiken afwassen
  • boodschappen doen

Voor elke taak waarbij je huishoudhulp buiten moet zijn, wacht je beter tot het weer wat warmer wordt. Dat geldt trouwens ook voor jou. Ga dus vooral niet zelf je ramen of terras schoonmaken bij vriesweer. Je huishoudhulp doet dit met veel plezier zodra het beter weer wordt.

Hou het veilig voor je huishoudhulp

  • Strooi tijdig zout zodat de ruimte rond je woning slipvrij blijft.
  • Giet bij vriesweer geen water over je voetpad. Het wordt snel een heel gevaarlijke ijsbaan. Ook onze collega's krijgen deze richtlijn mee.
  • Zorg dat je huishoudhulp warm water ter beschikking heeft om mee te werken.
  • Zorg dat je woning minimaal tot 16 graden verwarmd is op het moment dat je huishoudhulp komt werken. 

Hulp in huis nodig?

De collega's van Helan Huishoudhulp staan voor je klaar.

Deel dit artikel

Verder lezen

Veilig aan de slag? Help je huishoudhulp!

Een job als huishoudhulp is niet te onderschatten. Naast de kans op fysieke overbelasting is ook een ongelukje soms snel gebeurd. Daarom willen we onze huishoudhulpen een extra duwtje in de rug geven om veilig te kunnen werken. En jij kan ons daarbij helpen!

Zijn dienstencheques fiscaal aftrekbaar?

Dienstencheques zijn een voordelige manier om een poets- of strijkhulp in te schakelen. Oorspronkelijk werden ze ingevoerd door de overheid om zwartwerk tegen te gaan. Wat is nu precies het voordeel van dienstencheques? En zijn dienstencheques fiscaal aftrekbaar? Dat ontdek je hieronder.

Waarom werken bij Helan Huishoudhulp?

Bij Helan Huishoudhulp in huis vinden we het belangrijk dat huishoudhulpen zich goed voelen in hun job. Onze consulenten zorgen voor een goede begeleiding en organiseren kwalitatieve opleidingen. Want voor Helan maken medewerkers het verschil: zij bepalen de kracht van onze organisatie.

Je huis opruimen: tips op weg naar proper wonen

Opgeruimd staat netjes! Een schone, nette omgeving brengt jou én je huisgenoten tot rust. Bij sommigen zit regelmatig poetsen gebeiteld in hun weekprogramma. Voor alle anderen geven we met plezier enkele handige tips mee! Want iedereen vraagt zich wel af waar ze in hemelsnaam moeten beginnen bij het opruimen van hun huis.