Fit in je hoofd

Gratis webinar: Stop met musturberen

Jezelf te veel druk op leggen. Vinden dat je bepaalde dingen moet doen. Dat is musturberen. Helan deed onderzoek naar het musturbatiegedrag in Vlaanderen. En zag dat we collectief gebukt gaan onder al dat moeten.

Minder musturberen, en meer loslaten, kan een groot verschil maken voor je gezondheid. Want stilstaan bij de druk die je jezelf oplegt, is stilstaan bij je eigen welzijn.

Heb jij ook last van musturberen? En wil je graag wat meer leren loslaten?
Volg deze gratis webinar en luister naar de heldere inzichten van onze Luisterlijn-psycholoog Julie Denis,  gespecialiseerd in dit onderwerp.

Tot dan?

Schrijf je gratis in

Deel dit artikel

Verder lezen

Zo vermijd je musturberen op vakantie

Urenlange voorbereidingen voor de perfecte vakantie, van zoeken naar het perfecte huisje tot een strak schema met te bezoeken bezienswaardigheden. En o ja, ook nog een lijstje met restaurantjes die niet te missen zijn! Herkenbaar? Dan heb jij misschien last van musturberen op vakantie. Zo vermijd je het.

Tips om te vermijden dat je kind gebukt gaat onder een (te) hoge prestatiedruk

Als volwassenen maken we onszelf wijs dat we moeten voldoen aan het perfecte plaatje: op het werk, in onze relaties met partners, kinderen en vrienden, op reis, in de sportclub … Er valt nauwelijks een omgeving op te noemen waar de drang tot ‘musturberen’ niet aanwezig is. Zeker als ouder kunnen we op die manier wel eens een verkeerd voorbeeld stellen aan onze kinderen. Hoe kan je voor je kind een omgeving creëren waarin niet alleen maar sprake is van ‘moeten’?

05 oktober

Gratis webinar: Werken aan mentale veerkracht

Je job, je gezin, je hobby en allerlei sociale verplichtingen. Ben jij ook op zoek naar meer evenwicht en balans in je leven? Laat je inspireren tijdens deze interactieve lezing van Björn Prins.

Waar naartoe voor psychologische hulp?

Gaat het wat minder met je en heb je het gevoel dat je hulp nodig hebt? Of heeft iemand in je omgeving hulp nodig? Onder meer bij de Helan Luisterlijn kun je terecht voor psychologische hulp en vragen over je welzijn. Lees waar je verder nog hulp vindt bij psychische problemen.