Gezond leven

Ik verwacht een perfecte glimlach, zonder wakker te liggen van de kosten

Benny (49) is blij met de complimentjes over zijn gebit, want zijn stralende glimlach kwam er niet vanzelf. Als je ondanks goede tandzorg, toch steeds weer problemen krijgt met je gebit, kies je graag voor de beste oplossing. Benny is blij dat zijn tandarts hem Dentalia Plus aanraadde.

“Ik poets mijn tanden tweemaal daags en ga al bijna 40 jaar elke 6 maanden op controle bij dezelfde tandarts. Toch gaat er geen controle voorbij of er is iets aan de hand met mijn gebit. Door de jaren heen heb ik vaak gaatjes moeten laten vullen en met de tijd beginnen die vullingen los te komen, of gaan tanden afbrokkelen. Tot het punt waarop mijn tandarts zei: ‘Ik kan je tanden niet blijven repareren. We moeten aan implantaten en kronen beginnen denken.’ Hij heeft me toen Dentalia Plus aangeraden.”

De beste én mooiste oplossing

“Ik heb de laatste jaren 4 kronen nodig gehad, een implantaat, en een stifttand. Ruw gerekend heeft dat samen zo’n 5.000 euro gekost, waarvan ik gelukkig maar ongeveer 1.800 euro zelf heb moeten betalen. De rest heb ik teruggekregen via mijn tandverzekering. Dankzij Dentalia Plus heb ik ook telkens voor de beste - en de mooiste - oplossing kunnen kiezen voor mijn gebit, zonder mij zorgen te moeten maken om de prijs. Ik ben zo blij met het resultaat. Vaak zeggen mensen mij spontaan: amai, jij hebt mooie tanden! ‘Ik verzorg ze goed,’ zeg ik dan altijd.”

Kwetsbare tanden zitten bij ons in de familie. Mijn moeder had al een vals gebit op haar 20ste en mijn broer had valse tanden op z’n 35 ...

“Vandaag moest ik alweer naar de tandarts omdat er een stukje van mijn tand was afgebroken. De tandarts heeft hem nog één keer opgelapt, maar de kans is groot dat ook die tand binnenkort vervangen moet worden. Kwetsbare tanden zitten bij ons in de familie. Mijn moeder had al een vals gebit op haar 20ste en mijn broer had valse tanden op z’n 35, dus ik  mag nog van geluk spreken. Alles wat ik kan doen is voldoende op controle gaan en mijn tanden goed verzorgen. En rekenen op Dentalia Plus als het nodig is.” 

Deel dit artikel

Tags
Tanden

Verder lezen

Vijf weetjes over Dentalia Plus

Ben je verzekerd voor extra tandzorgkosten via Dentalia Plus en wil je weten hoe je optimaal kunt genieten van je verzekering? Wij leggen je snel uit hoe het in elkaar zit.

Wat is een tandverzekering en waarom heb je ze nodig?

Een jaarlijks bezoek aan de tandarts is voor iedereen een goed idee, maar misschien heeft iemand in je gezin wel meer tandzorg nodig? Een tandverzekering is dan een goede extra bescherming: je kiest sowieso voor de beste tandzorg, zonder zorgen om de kosten.

Poets je tanden 2 keer per dag en voorkom cariës

Wist je dat 95% van de Belgen tijdens zijn levensloop te kampen heeft met cariës, oftewel tandbederf? Om dit te voorkomen is het aangeraden om twee keer per dag je tanden te poesten met een fluoridetandpasta aangepast voor je leeftijd. De Hoge Gezondheidsraad hernieuwde haar aanbevelingen rond fluoride.

Kaasmolaren

Tot voor enkele jaren had nog niemand er iets over gehoord. Vandaag komen kaasmolaren steeds vaker voor bij kinderen. Maar wat zijn kaasmolaren nu eigenlijk? En voor welke signalen van jouw kind kun je maar beter alert zijn? Helan zoekt het voor je uit.