Voeding

Amandelbroodje

Glutenvrij brood met bananen, noten en rozijnen van voedingsexpert Sandra Bekkari. Ideaal bij het ontbijt of als tussendoortje.

Maak de Suiker-reflex!

De Suiker-reflex van Helan helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast wat inspiratie voor een gezond menu.

Bereidingstijd: minder dan 45 minuten voor 1 cakevorm van 20 x 10 cm - Glutenvrij

Ingrediënten

  • 1 el kokosvet
  • 3 eieren
  • 120 g amandelmeel
  • 2 rijpe bananen
  • 1 el glutenvrij bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • snuifje zeezout
  • 50 g amandelen, grof gehakt
  • 3 el rozijnen (of gedroogde cranberries/blauwe bessen)
  • 2 el amandelschilfers

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
     
  • Smelt het kokosvet in een potje op een laag vuur.
     
  • Doe de eieren in de blender en mix.
     
  • Voeg het amandelmeel, de bananen, het bakpoeder, de kaneel, het zout en het gesmolten kokosvet toe en mix opnieuw.
     
  • Giet het beslag uit de blender, voeg de noten en rozijnen toe en meng goed met een lepel.
     
  • Vet de cakevorm in. Doe alles in de cakevorm, strooi de amandelschilfers er overheen en bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een spie in het broodje om te zien of het gaar is. De spie moet droog zijn.

Serveertip

  • Je kunt het amandelbrood 4 à 5 dagen afgesloten bewaren.
     
  • Een sneetje amandelbrood is ook geschikt als tussendoortje.

 Uit: Nooit meer diëten I, van Sandra Bekkari

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in ons e-book.

Gezonder leven dankzij gezonde voeding? 

Ontvang je e-book boordevol tips!

Download het e-book

Deel dit artikel

Tags
Recept Suiker

Verder lezen

Ketchup zonder suiker

Een gezonde saus? Ontdek het recept voor ketchup met stevia van hotelschool Ter Groene Poorte.

Potjes met muesli en rode vruchten

Een gezond dessert met romige kwark, krokante muesli en fris zomerfruit: om van te smullen!

Havermoutkoekjes met gedroogde veenbessen

Zo lekker kunnen gezonde koekjes zijn: cookies met fruit en kokos van voedingsexpert Sandra Bekkari.

Appelcrumble

Dessert boordevol noten, met appel en een vleugje gember, van gezonde online bakkerij Madam Bakster.