Biscuits zonder suiker
Voeding

Biscuits zonder suiker

Heerlijk lichte koekjes met stevia, om van te genieten, met mate... van hotelschool Ter Groene Poorte.

Maak de Suiker-reflex!

De Suiker-reflex van Helan helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast wat inspiratie voor een gezond menu.

Ingrediënten

voor 60 stuks

  • 150 g vetstof (bijvoorbeeld Belolive Bakken en braden)
  • 16 g zoetstof (bijvoorbeeld stevia)
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 250 g bloem

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
     
  • Roer de vetstof romig en meng ze met de zoetstof.
     
  • Roer er een voor een de eieren door.
     
  • Snijd het vanillestokje overlangs open, schraap het merg eruit met een scherp mes en doe het bij het mengsel.
     
  • Zeef de bloem en spatel ze onder het beslag.
     
  • Spuit het beslag met een getand spuitmondje op met bakpapier beklede of ingevette bakplaten. Bak 10 tot 12 minuten in het midden van de oven.

Voedingswaarde 

per stuk van 5 g (= 0,1 KHW)

  • energie: 20 kcal (82 kJ)
  • eiwit: 0,4 g
  • vet: 1,2 g, waarvan 0,3 g VVZ
  • koolhydraten: 1,7 g, waarvan 0 g suikers
  • voedingsvezels: 0 g

Bron: Ter Groene Poorte

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in ons e-book.

Gezonder leven dankzij gezonde voeding?

Ontvang je e-book boordevol tips

Download ons e-book

Deel dit artikel

Tags
Suiker

Verder lezen

Ketchup zonder suiker

Een gezonde saus? Ontdek het recept voor ketchup met stevia van hotelschool Ter Groene Poorte.

Potjes met muesli en rode vruchten

Een gezond dessert met romige kwark, krokante muesli en fris zomerfruit: om van te smullen!

Havermoutkoekjes met gedroogde veenbessen

Zo lekker kunnen gezonde koekjes zijn: cookies met fruit en kokos van voedingsexpert Sandra Bekkari.

Amandelbroodje

Glutenvrij brood met bananen, noten en rozijnen van voedingsexpert Sandra Bekkari. Ideaal bij het ontbijt of als tussendoortje.