Voeding

Chocolademousse met yoghurt

Een luchtige chocolademousse met yoghurt en suikervervangers, een recept van hotelschool Ter Groene Poorte.

Maak de Suiker-reflex!

De Suiker-reflex van Helan helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast wat inspiratie voor een gezond menu.

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 1 blaadje gelatine (van 2,5 g)
  • 1 dl water
  • 150 g pure chocolade met Stevia
  • 125 g magere yoghurt
  • 2 eiwitten (60 g)
  • 75 g Zusto of 35 g Sagatesse (zie tips)

Bereiding

  • Week de gelatine in koud water.
     
  • Doe het water bij de pure chocolade en smelt in de microgolfoven op laag vermogen. Roer glad en doe er de uitgeknepen gelatine bij.
     
  • Meng de yoghurt door het chocolademengsel.
     
  • Klop de eiwitten stijf met de Zusto. Voeg met draaiende bewegingen van de klopper het eiwit bij het chocolademengsel.
     
  • Doe de chocolademousse in kommetjes en laat opstijven in de koelkast.

Serveertip

  • Vervang het water eventueel door magere melk of koffie.
     
  • In plaats van Zusto kun je ook 35 gram Tagatesse gebruiken: klop dan het eiwit op - in het begin op een lage stand als je een mixer gebruikt en vervolgens sneller. Strooi tijdens het opkloppen beetje bij beetje de Tagatesse toe en klop verder tot een stevig schuim.

Voedingswaarde 

Per portie (= 0,2 KHW)

  • 146 kcal (601 kJ)
  • 3,8 g
  • 9,4 g, waarvan 5,8 g VVZ
  • 2,8 g, waarvan 1,7 g suikers

BronTer Groene Poorte

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in ons e-book.

Gezonder leven dankzij gezonde voeding?

Ontvang je e-book boordevol tips!

Download ons e-book

Deel dit artikel

Verder lezen

Boekweitpannenkoeken met verse aardbeien

Glutenvrije pannenkoeken met boekweitmeel van voedingsexpert Sandra Bekkari.

Granola met frambozen

Havervlokken, zaden, noten en fruit: een huisgemaakte ontbijtlekkernij van voedingsexpert Sandra Bekkari.

Ontbijtsmoothie met blauwe bessen

Instant glutenvrije start met fruit, yoghurt en zaden van voedingsexpert Sandra Bekkari.

Deluxe granola

Power-ontbijt met havervlokken, quinoa en gedroogd fruit van de gezonde online bakkerij Madam Bakster.