Voeding

Quinoakoekjes met chocolade

Suiker- en lactosevrij tussendoortje met dadels, hazelnoten van voedingexpert Sandra Bekkari.

Maak de Suiker-reflex!

De Suiker-reflex van Helan helpt je om minder toegevoegde suikers te eten. Om je op weg te helpen naar een nieuwe levensstijl met minder suiker, bieden we hier alvast wat inspiratie voor een gezond menu.

Ingrediënten

  • 4 Medjoul dadels
  • 50 g quinoavlokken
  • 30 g amandelmeel
  • 1½ el hazelnoten, fijngehakt
  • 15 g pure chocolade (70% cacao), in stukjes
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 el rijstmelk

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
     
  • Verhit een kommetje water. Snijd de dadels middendoor en haal de pit eruit. Laat de dadels een 10-tal minuten weken in het water.
     
  • Meng de quinoavlokken, het amandelmeel, de hazelnoten, de stukjes chocolade en het bakpoeder.
     
  • Haal de dadels uit het water en mix met het ei. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng goed met je handen. Voeg de rijstmelk toe en meng opnieuw.
     
  • Maak balletjes en duw goed aan. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en duw ze wat platter.
     
  • Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat afkoelen.

Uit: Nooit meer diëten II, van Sandra Bekkari

Alles wat je moet weten over gezond eten

Ontdek tips om gezonder te eten in ons gratis e-book.

Gezonder leven dankzij gezonde voeding?

Ontvang je gratis e-book boordevol tips!

Download ons e-book

Deel dit artikel

Verder lezen

Boekweitpannenkoeken met verse aardbeien

Glutenvrije pannenkoeken met boekweitmeel van voedingsexpert Sandra Bekkari.

Granola met frambozen

Havervlokken, zaden, noten en fruit: een huisgemaakte ontbijtlekkernij van voedingsexpert Sandra Bekkari.

Ontbijtsmoothie met blauwe bessen

Instant glutenvrije start met fruit, yoghurt en zaden van voedingsexpert Sandra Bekkari.

Chocolademousse met yoghurt

Een luchtige chocolademousse met yoghurt en suikervervangers, een recept van hotelschool Ter Groene Poorte.