News

Digitale zorg zit in een stroomversnelling

Door COVID-19 is er een groter draagvlak voor digitalisering van de zorg, denk bijvoorbeeld aan consultaties op afstand en digitale opvolging. Maar in België is er nog altijd veel ruimte voor groei. E-Health Valley voorziet dan ook 20 miljoen euro om innovatieve en digitale oplossingen te ondersteunen.

E-Health Valley is een start-upstudio die veelbelovende projecten in de slimme en digitale gezondheid wil bijstaan. E-Health Valley beschikt over een netwerk van meer dan 20 medische, technologische, institutionele en commerciële partners. Zij gaan op zoek naar innovatieve projecten en helpen die om zich verder te ontwikkelen. Zo kunnen nieuwe bedrijven op een duurzame en succesvolle manier groeien.

E-Health Valley heeft de ambitie om jaarlijks 10 startende bedrijven op te nemen in zijn programma. Recent werden twee nieuwe projecten toegevoegd. Zo is er het digitale platform PAGS, ontwikkeld door universiteiten om ouders, leerkrachten en psychologen bij te staan in de begeleiding van kinderen met autisme. En ook de (Belgische) app Evoluno kreeg een plek in E-Health Valley. Evoluno helpt bedrijven om een burn-out preventief aan te pakken. In april lanceert E-Health Valley een projectoproep rond bewegen en later dit jaar rond oncologie. Het bedrijf richt een eigen investeringsfonds op, waarin het een kapitaal zal voorzien van 20 miljoen euro om start-ups in de digitale en slimme gezondheid te ondersteunen.

E-Health Valley biedt niet enkel financiële steun, na de COVID-pandemie zal je ook terechtkunnen in het kantoor In Anderlecht. Je vindt er een co-working space en een auditorium: een ontmoetingsplaats voor alle spelers actief in de digitalisering van de zorg.

Meer info

Surf naar de site van E-Health Valley

Deel dit artikel

Verder lezen

dokter aan het schrijven

Wat is remgeld?

Je hebt ongetwijfeld al gehoord van remgeld, maar wat is remgeld? En wanneer heb je recht op remgeldvermindering? We vertellen het je graag.

Blog

8 patiëntenrechten in 8 filmpjes

De wet rond de patiëntenrechten bestaat al sinds 2002, maar toch zijn deze 8 rechten nog altijd onvoldoende bekend bij de patiënten en de zorgverleners. Daar moet een campagne met 8 filmpjes verandering in brengen.

Blog

De mantelzorger in de bloemetjes

Ter gelegenheid van de dag van de mantelzorger, zetten wij graag alle mantelzorgers die zich dagelijks inzetten voor iemand uit hun omgeving in de kijker.

Blog

Is je gezinssituatie belangrijk voor de keuze van je ziekenfonds?

De keuze van een ziekenfonds krijg je vaak van kinds af mee. Zij hebben lang geleden een keuze gemaakt, die op hun beurt meestal ook gebaseerd is op de keuze van hun ouders. Je merkt het, een ziekenfonds is een traditie die generaties lang wordt doorgegeven. Maar is dat ziekenfonds wel het meest geschikte voor jou?