Jouw mening over onze staatsstructuur en democratie telt!

De regering heeft de wens geuit om grondig te werken aan een toekomstige staatshervorming en een belangrijke bijdrage te leveren aan de modernisering, de verhoging van de efficiëntie en de verdieping van de democratische beginselen van de staatsstructuren. Maar deze keer willen ze het anders aanpakken, door jou ook aan het woord te laten.

Via het platform eenlandvoordetoekomst.be kan je je mening geven over een aantal thema’s die gelinkt zijn aan de staatstructuur en democratie van ons land:

  • Wat is de rol van de burger?
  • Hoe organiseren we ons land?
  • Hoe moeten parlement en regering werken?
  • Wat zijn onze grondrechten?
  • Wie doet wat? (bevoegdheden van de overheden)
  • Hoe organiseren we de verkiezingen? 

Het doel van deze burgerbevraging is naast actieve participatie, er ook voor zorgen dat jij, organisaties en lokale overheden een beter inzicht krijgen in de huidige werking van onze federale staat en democratie, de bevoegdheden en de debatten die hierover gevoerd worden.

Wens je deel te nemen aan de bevraging? Het online platform eenlandvoordetoekomst.be staat open, voor alle Belgen en inwoners van België van tenminste 16 jaar, tot 5 juni 2022.

De Onafhankelijke ziekenfondsen hebben hun mening over een eventuele 7de staatshervorming reeds gegeven in een opiniestuk, met enkele fundamentele principes die gerespecteerd moeten worden. Nu ben jij aan de beurt.

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

05 oktober

Gratis webinar: Werken aan mentale veerkracht

Je job, je gezin, je hobby en allerlei sociale verplichtingen. Ben jij ook op zoek naar meer evenwicht en balans in je leven? Laat je inspireren tijdens deze interactieve lezing van Björn Prins.

01 juni

Gratis webinar: Menopauze voor dummies

Misschien sta je als jonge, vitale vrouw nog niet stil bij de menopauze of de voorafgaande perimenopauze. Nochtans is het goed je hiervan bewust te zijn. Kom er alles over te weten tijdens dit gratis webinar.

25 mei

Gratis webinar: Krachtig ouderschap

Alle ouders willen graag het beste voor hun kroost. Velen twijfelen wel eens of ze het wel goed genoeg doen. Ontdek 10 positieve inzichten over opvoeden vandaag.