News

Jouw mening over onze staatsstructuur en democratie telt!

De regering heeft de wens geuit om grondig te werken aan een toekomstige staatshervorming en een belangrijke bijdrage te leveren aan de modernisering, de verhoging van de efficiëntie en de verdieping van de democratische beginselen van de staatsstructuren. Maar deze keer willen ze het anders aanpakken, door jou ook aan het woord te laten.

Via het platform eenlandvoordetoekomst.be kan je je mening geven over een aantal thema’s die gelinkt zijn aan de staatstructuur en democratie van ons land:

  • Wat is de rol van de burger?
  • Hoe organiseren we ons land?
  • Hoe moeten parlement en regering werken?
  • Wat zijn onze grondrechten?
  • Wie doet wat? (bevoegdheden van de overheden)
  • Hoe organiseren we de verkiezingen? 

Het doel van deze burgerbevraging is naast actieve participatie, er ook voor zorgen dat jij, organisaties en lokale overheden een beter inzicht krijgen in de huidige werking van onze federale staat en democratie, de bevoegdheden en de debatten die hierover gevoerd worden.

Wens je deel te nemen aan de bevraging? Het online platform eenlandvoordetoekomst.be staat open, voor alle Belgen en inwoners van België van tenminste 16 jaar, tot 5 juni 2022.

De Onafhankelijke ziekenfondsen hebben hun mening over een eventuele 7de staatshervorming reeds gegeven in een opiniestuk, met enkele fundamentele principes die gerespecteerd moeten worden. Nu ben jij aan de beurt.

Deel dit artikel

Verder lezen

12 oktober
Blog

Gratis webinar: Digitaal bewust opvoeden

Hoe moet je als ouder omgaan met het overdreven GSM-gebruik van je kind/jongere, het continu actief zijn op sociale media of het voortdurende gamen? Wat maakt games en sociale media zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

10 oktober
Blog

‘Zie mijn pijn’ maakt mentale pijn zichtbaar met artificiële intelligentie

Psychisch lijden is vaak onzichtbaar en moeilijk onder woorden te brengen. Maar mentale pijn is écht. Via artificiële intelligentie maakte Helan Ziekenfonds de pijn van drie mensen zichtbaar én bespreekbaar.

25 april
Blog

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Helan helpt graag mee

Help jij vluchtelingen uit Oekraïne om wegwijs te raken na aankomst in België? Je staat er niet alleen voor! Weet dat je ook op Helan kan rekenen.

04 januari
Blog

Op een gezond nieuw jaar

2021 was best een pittig jaar, ook voor onze dienst Helan Kinderopvang. Begin 2021 bundelden we de krachten tussen de voormalige Partena en OZ-kinderdagverblijven tot een kinderopvangdienst met 51 kinderdagverblijven, actief in 4 Vlaamse provincies en Brussel.