schijfruimtevol

#schijfruimtevol: Test je mentale veerkracht

Zit je hoofd in vol vragen, twijfels, angsten en schuldgevoelens? Is het je soms allemaal te veel? Of blijf jij mooi in balans? Doe de test en meet je mentale veerkracht.

Doe de test

Heb jij te veel aan je hoofd?

De test #schijfruimtevol geeft zicht op je mentale veerkracht. Hoe ga jij om met stress, verandering, en andere mentale uitdagingen? Doe de test en ontdek hoe veerkrachtig jij bent. Je krijgt nadien tips en info over een leven in balans. 

De coronacrisis zorgt vaak voor meer vragen...

Heeft de coronacrisis je leven uit balans gebracht? Goochel je met thuiswerk en je gezin? Werk je buitenshuis en zorgen de werkomstandigheden voor extra druk? Heb je financiële zorgen? En wat met vrienden en familie die je nu niet alle aandacht kunt geven? Wat als je ziek wordt? Wat als je iemand besmet zonder het te weten? Wat als je bang bent om iemand uit je omgeving te verliezen? Wat als je rouwt en in moeilijke omstandigheden afscheid moet nemen?

... dan antwoorden

Door de komst van het coronavirus is de manier waarop we ons leven en werk organiseren volledig veranderd. Vanzelfsprekende afspraken moeten aangepast of heruitgevonden worden. Hulplijnen waar je op steunde zijn niet, of op een veel beperktere manier, inzetbaar.
 
En ieders situatie is anders: klassieke gezinnen, singles, nieuw samengestelde gezinnen of alleenstaande ouders, elk moet op zijn eigen manier improviseren en puzzelen. Veel natuurlijke rustpunten in ons leven zijn we nu eventjes kwijt. En dan raakt je ‘schijfruimte’ misschien sneller vol. Het resultaat: verminderde veerkracht en soms zelfs regelrechte uitputting.

Hoe gaat het met jou?

Met #schijfruimtevol wil Helan ziekenfonds jou helpen om stil te staan bij hoe je je eigenlijk voelt op dit moment. De veerkracht-test zet je aan het denken, de info die we voor je verzamelden helpt je op weg om hulp te zoeken, mocht je die nodig hebben.

Zo willen we samen met onze partners, zoals bv. de Helan Luisterlijn, bijdragen aan jouw mentale veerkracht en je ondersteunen als je daar nood aan hebt.

Ben jij in balans, of raak je stilaan uitgeput? Doe de test!

“Je voortdurend moeten aanpassen aan een onzekere en steeds veranderende situatie is heel lastig.”

Iris (35)

“Ik ben intens moe, ook al slaap ik goed. Zo’n vermoeidheid die niet weggaat door extra slaap in het weekend. Mentale vermoeidheid...”

Stijn (40)

“Meer dan ooit is het in coronatijden een uitdaging om alle ballen in de lucht te houden: als mama, partner, collega , vriendin, ... Op het einde van de dag heb ik vaak het gevoel dat ik alles maar 'half' heb gedaan. Gelukkig hoor ik van andere mama's dat zij hetzelfde ervaren. Dat maakt mij wat milder voor mijzelf.”

Karen (32)

“Ik heb eigenlijk geen enkel probleem in deze coronatijden. Ik heb als kind al noodgedwongen moeten leren om anders, kleiner, rustiger te gaan leven. Dat komt mij nu goed van pas.”

Elke (34)

“Hoe moeilijk alles ook is, ik probeer positief te blijven en de moed erin te houden. Gezonde voeding en elke dag na het werk een wandeling: goed voor lichaam en geest, en doet elke keer weer deugd.”

Sofie (48)

“Als alles zo snel in verandering is, probeer ik te vertragen. Je moet eerst accepteren dat de dingen nu even niet perfect kunnen. Pas dan kun je mee veranderen.”

Bart (45)

Meer getuigenissen

Iris
Stijn
Karen
Elke
Sofie
Bart

Wanneer is het echt te veel?

Hoe herken je oververmoeidheid, burn-out of psychische problemen? Ontdek de alarmsignalen die je beter niet negeert.

Heb jij te veel aan je hoofd?

Ben je in balans, zit je in de gevarenzone of ben je overbelast? De veerkracht-test wijst het uit in een paar minuten. Daarna krijg je hulp op maat van jouw situatie. Aarzel niet: sta nu even stil bij hoe je je voelt.

Doe nu de test 

De Luisterlijn: 5 gratis gesprekken

Als Helan-lid krijg je 5 gratis telefoongesprekken met een psycholoog via de Helan Luisterlijn. Zoek je zelf hulp, of maak je je zorgen om iemand in je omgeving? Bel voor een vrijblijvend verkennend gesprek naar T. 0800 88 0 81.

Meer over de Luisterlijn