Jij bent een organisator

Jij bent een Organisator

Jij gaat graag gestructureerd te werk en laat liever niets aan het toeval over. Je onderneemt graag nieuwe dingen en werkt die het liefst tot in de puntjes af. Je vrienden zie je graag op gezette tijden, maar je apprecieert ook af en toe een welverdiende portie me-time. Ontdek hier je toerkes op maat.

Dit zijn jouw toerkes op maat

Hier vind je tips en toerkes die helemaal passen bij jouw profiel als organisator. Test ze uit en ontdek wat een dagelijks half uurtje buitenlucht voor je gezondheid kan doen. Veel succes!

#creatoerke

Op zoek naar inspiratie, even een probleem overdenken, je gedachten ordenen: het gaat allemaal net iets vlotter op een #creatoerke dan wanneer je gewoon op je stoel blijft zitten.

Waar je dit toerke doet, maakt niet uit: stad, park, strand, bos, of gewoon in je eigen wijk. Beweeg, geniet van de frisse neus en laat de ideeën stromen.

#winkeltoerke

Nog iets nodig van de bakker of de supermarkt, snel een cadeautje of een bloemetje halen, nieuwe collecties spotten in winkelstraten: excuses genoeg om een #winkeltoerke op de agenda te zetten. 

Doe kleine boodschappen waar mogelijk te voet. Het levert je gezondheid meer dan één voordeel op.

#combitoerke

Te druk om te wandelen? Dan is het #combitoerke jouw ding: vergader al wandelend met je collega, bespreek dat buurtfeestje tijdens een toerke met je buurvrouw, bekijk de weekplanning al stappend met je zoon of dochter.

Leren combineren, da's de kunst!

De smaak te pakken? Test ook deze #toerkes!

#natuurtoerke

Een rondje natuur van een half uurtje is goed voor lichaam én geest. Lukt dat moeilijk tijdens de week, of woon je in de stad?

Kies dan voor een iets langer natuurtoerke in het weekend en een ander toerke op weekdagen.

Hulp nodig bij het vinden van het ideale toerke? Meer wandelinspiratie vind je hier.

#stadstoerke

Wandelen niks voor jou? Goed nieuws: winkelen, de stad verkennen, een museum bezoeken, ... is óók wandelen!

Trek er dus geregeld op uit voor een toerke van een half uur in dorp of stad. En combineer het naar believen met een praatje onderweg. En uiteraard is stadskledij hierbij helemaal oké!

#schattentoerke

Ideaal voor avonturiers en fans van digitale fun: een geocache-wandeling. Zoek online een geleide GPS-wandeling in je buurt; je kiest makkelijk op type, omgeving, terrein, tijdsduur en gezelschap.

Laat je leiden door het systeem en ontdek de schatten op je pad.

#babbeltoerke

Afspreken met een vriend of een vriendin kan net zo goed al wandelend. Maar je kunt ook snel een toerke doen tijdens het telefoneren, of samen met het gezin, of een groep vrienden een toerke maken in de buurt: energie en quality time ineen!

Bos, park, zee, stad of een blokje om: alles kan, als je maar een half uurtje licht, lucht en beweging bijtankt.

#kindertoerke

Lopen jullie thuis spreekwoordelijk de muren op, dan is het hoog tijd voor een kort #kindertoerke.

Laat vooral het woord 'wandelen' niet vallen, want dat werkt wel eens averechts op het jonge volkje.

Maar een half uurtje frisse lucht, in eigen tuin, buurt, stad, ... kan wonderen doen voor het humeur van het hele gezin.

#powertoerke

Klaar? Start! 
Dit toerke kun je gelijk waar doen, als je tempo maar stevig is en je inzet hoog.

Stap een half uurtje fors door en maak je hoofd leeg terwijl je lichaam herbront.

Voordelen voor jou

Voordelen voor jou

Verwacht jij een ziekenfonds dat je gezondheid een boost geeft? Helan ziekenfonds voorziet kortingen en voordelen voor wie  meer beweegt.

Bekijk ook de activity trackers met korting bij Helan Zorgwinkel.

Ontdek je voordelen

Geen tijd? Geen excuus!

Natuurlijk heb je het druk, is het koud of nat buiten... En misschien hou je helemaal niet van wandelen, en al helemaal niet in je eentje...

Excuses genoeg om niet te kiezen voor een toerke, maar evenveel goede redenen om het wél te doen!

Daarom is jouw excuus niet geldig

3 redenen om dagelijks een toerke te doen

  • Licht: De invloed van licht op je gezondheid is groot. Hoe meer licht je in de voormiddag binnenkrijgt, hoe beter je je voelt.
  • Lucht: Ook een dagelijkse portie frisse lucht doet wonderen voor je gezondheid. Vooral in de winter, wanneer het binnenklimaat snel ongezond kan zijn.
  • Beweging: Een toerke is ideaal om wat meer beweging op de teller te krijgen. Goed voor lichaam én humeur.

Waarom dagelijks een #toerkedoen? Lees meer!