Je browser is niet ondersteund door onze website, gelieve een upgrade te doen van de huidige versie van je browser.
Bezorgd over de gezondheid van je hart? Met FibriCheck spoor je vroegtijdig voorkamerfibrillatie op. Dat is de meest voorkomende hartritmestoornis.
Leer er hier alles over.
FibriCheck is een medisch gecertificeerde applicatie die je hartslag en hartritme meet en waarmee je symptomen kan opvolgen via je smartphone.
FibriCheck meet je hartritme met PPG-technologie (gelijkwaardig aan een single-lead ECG) en detecteert zo voorkamerfibrillatie en andere hartritmestoornissen.
De app heeft ondertussen bijna een miljoen geregistreerde gebruikers en wordt voorgeschreven door meer dan 2.000 artsen.
Als Helan-klant maak je gratis gebruik van de FibriCheck-app en betaal je geen Essential jaarabonnement t.w.v. 49,99 euro.
Je legt simpelweg je vinger op de camera om je hartslag en hartritme gedurende één minuut te meten. Je doet dit best een keer ’s morgens en een keer ’s avonds met bijkomende metingen wanneer je symptomen ervaart. Zo krijg je een duidelijk beeld van je hartritme.
Als je dat wil, deel je de gegevens van je metingen ook makkelijk met je arts via een overzichtelijk rapport zodat je arts over alle info beschikt.
Meer weten? Zo meet FibriCheck je hartritme.
Daarom is het belangrijk dat je je hartritme opvolgt
In tegenstelling tot je hartslag, die constant varieert, blijft je hartritme best de hele dag door regelmatig. Klopt je hart onregelmatig, dan spreken we van een hartritmestoornis.
Vanaf de leeftijd van 40 jaar heb je maar liefst 25% kans om een hartritmestoornis zoals voorkamerfibrillatie (VKF) te ontwikkelen. En hoe ouder je wordt, hoe hoger dat risico.
Voorkamerfibrillatie is één van de meest voorkomende hartritmestoornissen en vergroot de kans op een beroerte tot 5 keer.
Omdat veel mensen nooit symptomen voelen, is het net daarom belangrijk dat ritmestoornissen zo snel mogelijk geïdentificeerd en behandeld worden. 75% van de beroertes kunnen voorkomen worden door tijdige detectie en actieve opvolging.
Professor Hein Heidbuchel, Diensthoofd Cardiologie bij het UZ Antwerpen, gebruikt de app samen met zijn patiënten. Hij vertelt er graag meer over.