Tandzorg voor jong en oud

Vanaf wanneer moet je met je kindje naar de tandarts? Kan je als volwassene ook nog een beugel nemen? En wat is de kostprijs van een beugel, een kroon of implantaat? Heeft het zin een tandverzekering te nemen? Deze en veel meer vragen over tandzorg beantwoorden we hier voor jou. 

Ontdek de tandverzekering Dentalia Plus

Preventieve tandzorg

Goede tandzorg begint met preventie. Hoe zorg je goed voor je gebit? Waarom zijn die controles bij de tandarts zo belangrijk? En welke behandelingen bestaan er en hoe zit het met de terugbetaling ervan?

Goed poetsen

Een mooi en gezond gebit begint eerst en vooral bij de tijd die je besteedt aan het verzorgen van je tanden. Goed poetsen maakt dat je gebit gezond blijft. Maar hoe doe je dat? Wat zijn goede poetsgewoontes?

Lees alles over goed poetsen, tandpoetstechnieken en andere weetjes.

Preventieve controle

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Een tandarts is er niet enkel om schade te herstellen, maar vooral om tandbederf en problemen met je tanden te vermijden. Daarom is het vanaf de leeftijd van 2 jaar aangeraden om elke 6 maanden bij de tandarts langs te gaan voor een preventief controleonderzoek. De tandarts kan die frequentie aanpassen op basis van de toestand en de zwakte/sterkte van je gebit.

Lees meer over je controlebezoek bij de tandarts en hoe je je kan voorbereiden.

Op tijd naar de tandarts

Een regelmatige controle is een must om je gebit goed te verzorgen. Ga je jaarlijks naar de tandarts, dan krijg je bovendien meer terugbetaald dan als je dat niet doet. Ook je kind gaat best zo vroeg mogelijk al eens mee naar de tandarts. 

Wil je weten hoe je een goede tandarts vindt en wanneer je op controle moet gaan? 

Lees meer over je tandartsbezoek.

Terugbetalingen tanden: alles op een rij

Helan ziekenfonds betaalt heel wat tandartskosten terug. Ook voor orthodontie kan je rekenen op terugbetalingen. Welke kosten betaal je zelf en wat krijg je terug?

Lees meer over de terugbetalingen voor tandzorg en orthodontie door Helan ziekenfonds.

De invloed van eten en drinken op je gebit

Wat je eet en drinkt heeft een invloed op de gezondheid van je tanden. Dat suiker gaatjes kan veroorzaken weten we, maar er zijn nog zaken die je glazuur kunnen aantasten of een invloed hebben op je tanden. Andere zaken zijn dan weer wel gezond voor je tanden.

Lees meer do's en don'ts voor de gezondheid van je gebit.

Wim heeft kwetsbare tanden

Kwetsbare tanden zitten bij Wim in de familie. Daarom koos hij voor de tandverzekering Dentalia, zodat hij beschermd is tegen hoge kosten.

Lees het verhaal van Wim