Ziek

Bevolkingsonderzoek borstkanker: twee jaar is zo voorbij

Je krijgt van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief als je tot de leeftijdsgroep (50 tot en met 69 jaar) behoort en het twee jaar geleden is dat je een mammografie liet nemen. Stel je deelname niet uit!

De tijd vliegt: twee jaar is zo voorbij!

Wil je weten wanneer je een uitnodiging voor een screeningsmammografie in de brievenbus mag verwachten?

Dat kan online én mobiel met:

Daar kan je ook je vaccinaties, medisch dossier en medicatieschema vinden. Inloggen kan via je elektronische identiteitskaart. Je kunt ook de app ‘itsme’ gebruiken. 

Meer weten over het bevolkingsonderzoek?

Bel gratis naar het Centrum voor Kankeropsporing op T. 0800 60160 tussen 9 en 12 uur en 13 en 16 uur, stuur een e-mail naar info@bevolkingsonderzoek.be, of surf naar bevolkingsonderzoek.be.

Heb je vragen over je persoonlijke medische situatie? Neem contact op met je huisarts.

COVID-19

Stel je deelname niet uit. De mammografische eenheden nemen zeer strenge maatregelen om besmetting met COVID-19 te voorkomen.

Lees meer over het Bevolkingsonderzoek Borstkanker tijdens de corona-epidemie.

Deel dit artikel

Verder lezen

Naar huis

Na 4 dagen ziekenhuis mocht ik naar huis. Ik was er helemaal klaar voor. Wat een mijlpaal, ik had de uren zitten aftellen... 3 nachten zonder slaap deden me verlangen naar mijn eigen bed.

About yesterday

Ik had er een helse nacht op zitten zonder slaap. Ik kon me amper bewegen en vond geen houding die de pijn wat dragelijker maakte. Op mijn rug blijven liggen lukte niet aangezien ik dan door de druk op mijn borstbeen het gevoel kreeg dat ik niet kon ademen...

Gastblogger Pilar DDay De operatie

Ik moest me op 31 oktober 2015 's morgens om half zeven nuchter melden in het ziekenhuis. De operatie zou om negen uur beginnen. Eenmaal geïnstalleerd op de afdeling plastische heelkunde kreeg ik een operatieschort, witte steunkousen en een lekker warme badjas...

Borstkanker? Laat je behandelen in een erkende borstkliniek

Kreeg je de diagnose van borstkanker? Laat je dan behandelen in een erkende borstkliniek. Zo ben je zeker dat je een kwaliteitsvolle behandeling krijgt. Bovendien kom je mogelijk ook in aanmerking voor de terugbetaling van een test om te kijken of je baat hebt bij chemotherapie of niet.