Je browser is niet ondersteund door onze website, gelieve een upgrade te doen van de huidige versie van je browser.
Wat gaat er precies mis in je lichaam als je kanker krijgt?
Kanker is een verzamelnaam voor een groep ziekten. Eén ding hebben ze gemeen: de samenstelling en het gedrag van bepaalde cellen verandert, waardoor ze schadelijk worden voor je lichaam.
In België nemen de gevallen van kanker toe naarmate de leeftijd stijgt. Daar zijn verschillende verklaringen voor, waar experts het nog niet helemaal over eens zijn. Mogelijke redenen zijn:
Alle soorten van kanker helemaal voorkomen is helaas niet mogelijk, maar preventieve maatregelen zijn zeker zinvol.
Met een gezondere levensstijl zou men 30 tot 40% van de in België vastgestelde kankers kunnen voorkomen. In bepaalde gevallen kan vaccinatie er ook toe bijdragen.
Eens je kanker hebt, is je levensstijl nog steeds van belang. Bij 60 tot 70 % van de kankers vergroot een gezonde levensstijl, en dus een goede lichamelijke en mentale conditie, de behandelingsopties en de kans op herstel.
Als ze in een vroeg stadium ontdekt worden, zijn bepaalde kankersoorten goed behandelbaar. Zo vermindert vroegtijdige opsporing onder bepaalde voorwaarden ook het risico op kankersterfte.
Deel dit artikel
Verder lezen
Er bestaat veel informatie over kanker zelf en hoe deze ziekte te overwinnen of te voorkomen. Maar hoe moet je omgaan met de emoties ná het overwinnen van kanker?
7 op de 10 landgenoten denken ooit geconfronteerd te zullen worden met kanker. Gelukkig is er ook optimisme: 60% gelooft de ziekte ook te kunnen overwinnen. Dat blijkt uit de derde ‘KankerBarometer’ van farmabedrijf MSD Belgium. Risico op kanker over
Als je na je kankerbehandeling met tandproblemen loodst, kom je misschien wel in aanmerking voor een volledige terugbetaling. Ontdek snel alle info!
Voor het coronavaccin werd er een lijst met risicopatiënten opgesteld. Zij worden prioritair gevaccineerd. Welke aandoeningen behoren tot die lijst? En hoe weet je of jij op die lijst staat?