Ziekenhuisopname

Extra zorg voor en na je opname

Wist je dat 1 op de 3 Vlamingen de jongste 2 jaar te maken kreeg met een ziekenhuisopname? Met Hospitalia Medium ben je alvast betaalbaar verzekerd bij een operatie, een bevalling of een infectie. En na je opname kun je op extra hulp rekenen via het dienstenpakket Hospitalia Assist. Een goede zaak!

Extra hulp nodig voor, tijdens of na je hospitalisatie? 

Omdat ziekenhuisopnames tegenwoordig steeds korter worden, kun je nu genieten van de extra service Hospitalia Assist: een dienstenpakket met extra hulp naar keuze tijdens of na je hospitalisatie. Vooral interessant voor wie niet zo mobiel is, en dus afhankelijk is van extra hulp van buitenaf. Hospitalia Assist komt tussen tot 1.000 euro per opname (niet bij ambulante zorgen) of zware ziekte, voor maximaal 2 opnames en/of zware ziekten per jaar.

Maak alvast je keuze uit volgende 3 categorieën met diverse diensten:

Zorg thuis

Voor wie niet mobiel en afhankelijk is.

 • Maximum 5 tussenkomsten van maximaal 8 uur, minimaal 4 uur.
   
 • Hulp bij huishoudelijke taken (poetsen, strijken en maaltijden thuis).
   
 • Oppas voor de kinderen. Pedagogische hulp voor kinderen.
   
 • Oppas eerste nacht na dagopname voor alleenstaanden.
   
 • Oppas voor de hond of kat.

Vervoer

Tot 125 euro per rit heen en terug, maximum 250 euro.

 • Niet-dringend ziekenvervoer.
 • Vervoer van de kinderen.

Andere

 • Telefonische hulp voor anderstaligen in België die bijvoorbeeld graag een telefonische vertaler hebben in het ziekenhuis.
   
 • Psychologische bijstand bij een psycholoog: 1 verkennend gesprek, 3 raadplegingen en 3 sessies via de telefoon.

Hoe vraag je deze diensten aan? 

De aanvraag van deze diensten gaat heel makkelijk via de dienst Hospitalia Assist op het specifieke nummer T. 02 560 47 86. Let wel, de eerste aanvraag bij Hospitalia Assist dien je best in binnen de maand na je hospitalisatie. Weet ook dat enkel diensten aangevraagd via Hospitalia Assist worden vergoed. En Hospitalia Assist kan niet aangevraagd worden bij bevallingen, tenzij bij complicaties.

Wil je graag gebruikmaken van Hospitalia Assist? Heb je nog geen hospitalisatieverzekering en weet je niet waarop je moet letten? In onze blog Goed verzekerd via je ziekenfonds geven we meer uitleg. Hospitalia Assist is inbegrepen bij de hospitalisatieverzekeringen Hospitalia Plus en Hospitalia Medium.

Hoe weet ik welke hospitalisatieverzekering ik heb?

Via MijnHelan kom je meteen te weten welke aanvullende verzekeringen je hebt. Log je in of maak een account aan. Onder Extra verzekeringen zie je welke Hospitalia-formule jij juist hebt afgesloten.

Alles wat je moet weten over hospitalisatieverzekeringen

Heb je nog bijkomende vragen over onze hospitalisatieverzekeringen? In ons e-book kom je er alles over te weten?

Deel dit artikel

Verder lezen

Hospitalisatieverzekering voor zelfstandigen

Als zelfstandige ben je het gewoon om je zaak onder controle te hebben. Je gezondheid heb je jammer genoeg niet altijd in de hand. Heb je al eens nagedacht wat je zou doen wanneer je in het ziekenhuis belandt? Je ziekteverzekering dekt helaas niet alle ziekenhuiskosten. Daarom is het aangeraden om als zelfstandige een uitgebreide hospitalisatieverzekering af te sluiten.

Is een hospitalisatieverzekering verplicht?

In België is het verplicht om je aan te sluiten bij een ziekenfonds. Het is echter niet verplicht om een hospitalisatieverzekering af te sluiten. Toch zijn er veel voordelen aan een hospitalisatieverzekering.

Wat is ambulante zorg?

Ziekenfondsen gebruiken de term ‘ambulante zorg’ regelmatig. Zo krijg je als lid van Helan Ziekenfonds een onbeperkte terugbetaling van je ambulante medische kosten bij een wintersportongeval en het is mogelijk om een verzekering af te sluiten voor ambulante zorg. Maar wat is ambulante zorg nu juist? Hieronder lees je wat ambulante zorg is; wat het verschil is tussen ambulante zorg en een daghospitalisatie en wanneer je een terugbetaling krijgt voor ambulante kosten.

Wachttijd bij een hospitalisatieverzekering: dit moet je weten

Overweeg je om een hospitalisatieverzekering af te sluiten of wil je van een ander ziekenfonds overstappen naar Helan? Dan geldt er in veel gevallen een wachttijd. Lees hieronder alles wat je moet weten over onze hospitalisatieverzekeringen en de wachttijd.