Ziekenhuisopname

Ik verwacht dat mijn hele gezin op elk moment even goed verzekerd is

Als je via je job mensen ziet die geldproblemen krijgen wegens ziekte, dan weet je dat je best goed verzekerd bent. Dankzij Hospitalia Continuïteit blijven Ilse en haar man levenslang betaalbaar verzekerd tegen ziekenhuiskosten, ook bij een jobwissel, en na hun pensioen. En hun kinderen stapten voordelig over op Hospitalia Medium toen ze op eigen benen gingen staan.

Ik verwacht dat mijn hele gezin op elk moment even goed verzekerd is

Geluk en ongeluk


In haar job ziet Ilse soms hoe mensen in geldproblemen belanden wegens ziekte of een ongeval: “Ik heb lang op slachtofferonthaal gewerkt. Daar zie je dat geluk en ongeluk heel dicht bij elkaar kunnen liggen. Begrijp me niet verkeerd: ik ben absoluut geen pessimist. Maar ik heb wel al gezien dat het snel kan verkeren, en dat je ook op minder goede situaties voorbereid moet zijn. Vandaar dat ik altijd bewust bezig ben geweest met het uitkiezen van de juiste verzekeringen: je zorgt maar beter dat je op alles voorzien bent. Dan kun je gerust zijn.”

Het hele gezin goed verzekerd


“Toen onze dochter Silke bijna afgestudeerd was, ben ik beginnen informeren naar een goede hospitalisatieverzekering voor haar. Een vriendin raadde mij aan om de wachtpolis Hospitalia Continuïteit te nemen, bovenop mijn hospitalisatieverzekering via het werk: zo zou Silke voordelig en zonder extra vragenlijst kunnen instappen bij Hospitalia Medium als ze alleen zou gaan wonen. Tegelijk hoorde ik van collega’s dat zo’n wachtpolis ideaal is voor na je pensioen."

 

Een ongeluk zit in een klein hoekje en je bent maar beter goed verzekerd op elk moment


"Als je nog een nieuwe hospitalisatieverzekering moet nemen als je al gepensioneerd bent, betaal je hele hoge instaptarieven. Hospitalia Continuïteit was voor mij op dat moment een keuze die voor de hand lag.  Silke is goed verzekerd, en wij zijn zeker van een betaalbare verzekering na ons pensioen. En toen Filip onlangs een knieprothese nodig had, ontdekten we dat Continuïteit ook nu al een extra terugbetaling voorziet. Dat is mooi meegenomen. “

“Dat heel ons gezin op elk moment goed verzekerd is, vind ik heel belangrijk. Ik wil gewoon gerust kunnen zijn. En voor de prijs van Continuïteit moet je het niet laten. Zeker als je een hospitalisatieverzekering hebt via het werk. Dan weegt die kleine extra premie niet zwaar door in je budget. Als ik kijk hoeveel mensen in mijn omgeving betalen voor een privé-verzekering, dan vind ik dat wij voor een mooi bedrag toch heel goed verzekerd zijn.”

Ontdek hier Hospitalia Continuïteit 

Deel dit artikel

Verder lezen

Hospitalisatieverzekering voor zelfstandigen

Als zelfstandige ben je het gewoon om je zaak onder controle te hebben. Je gezondheid heb je jammer genoeg niet altijd in de hand. Heb je al eens nagedacht wat je zou doen wanneer je in het ziekenhuis belandt? Je ziekteverzekering dekt helaas niet alle ziekenhuiskosten. Daarom is het aangeraden om als zelfstandige een uitgebreide hospitalisatieverzekering af te sluiten.

Is een hospitalisatieverzekering verplicht?

In België is het verplicht om je aan te sluiten bij een ziekenfonds. Het is echter niet verplicht om een hospitalisatieverzekering af te sluiten. Toch zijn er veel voordelen aan een hospitalisatieverzekering.

Wat is ambulante zorg?

Ziekenfondsen gebruiken de term ‘ambulante zorg’ regelmatig. Zo krijg je als lid van Helan Ziekenfonds een onbeperkte terugbetaling van je ambulante medische kosten bij een wintersportongeval en het is mogelijk om een verzekering af te sluiten voor ambulante zorg. Maar wat is ambulante zorg nu juist? Hieronder lees je wat ambulante zorg is; wat het verschil is tussen ambulante zorg en een daghospitalisatie en wanneer je een terugbetaling krijgt voor ambulante kosten.

Wachttijd bij een hospitalisatieverzekering: dit moet je weten

Overweeg je om een hospitalisatieverzekering af te sluiten of wil je van een ander ziekenfonds overstappen naar Helan? Dan geldt er in veel gevallen een wachttijd. Lees hieronder alles wat je moet weten over onze hospitalisatieverzekeringen en de wachttijd.