Je browser is niet ondersteund door onze website, gelieve een upgrade te doen van de huidige versie van je browser.
Eric had een hospitalisatieverzekering via het werk, maar die zou plots veel duurder worden eens hij de pensioenleeftijd bereikte. Via een wachtpolis kon hij voordelig instappen in een eigen hospitalisatieverzekering. Zo genieten Eric en zijn vrouw Monique nu van de betaalbare en betrouwbare bescherming van Hospitalia Medium.
“Een deel van mijn carrière werkte ik als zelfstandige, maar op mijn 52ste heb ik mijn zaak verkocht en ben ik in het onderwijs gestapt. Daar kon ik intekenen in een voordelige groepsverzekering. Dat vond ik uiteraard een goed idee. Tot ik in 2008 een brief kreeg... Ik was toen 58, een leeftijd waarop veel mensen in het onderwijs toen met pensioen gingen. De brief meldde dat ik binnenkort 60 zou worden, en dat ik vanaf dat moment een hogere premie zou moeten betalen voor de hospitalisatieverzekering. De prijsverhoging was niet min: onze premie zou stijgen van 242 euro naar 605 euro per jaar.”
“Die brief was voor ons de aanleiding om te informeren naar een privé-hospitalisatieverzekering. We zochten een hospitalisatieverzekering die betaalbaar was en die ons goed zou beschermen als het echt nodig is. Hospitalia Medium via Helan voldeed aan onze voorwaarden. En wat meer was: er bestond ook zoiets als een wachtpolis. Als we die wachtpolis, Hospitalia Continuïteit, minstens 1 jaar lang zouden nemen terwijl mijn groepsverzekering nog liep, zouden we kunnen intekenen op Hospitalia Plus tegen veel betere voorwaarden. Die wachtpolis kostte zo’n 12 euro per maand. Een kleine investering als je ziet welke hoge premies we daarmee konden vermijden.”
Hospitalia Continuïteit kostte zo’n 12 euro per maand. Een kleine investering als je ziet welke hoge premies we daarmee konden vermijden.
“Achteraf gezien ben ik blij dat ik op mijn 58ste die brief over de prijsverhoging heb gekregen. Je krijgt een groepsverzekering en denkt: oké, interessant, dat nemen we. Maar ik stelde mij nooit vragen over hoe het verder zou gaan als mijn groepsverzekering afliep, of als ik ouder werd. Die wachtpolis heeft ervoor gezorgd dat wij toch betaalbaar verzekerd konden blijven, ook na ons pensioen.”
Ontdek hier meer over Hospitalia Continuïteit.
Deel dit artikel
Verder lezen
Als zelfstandige ben je het gewoon om je zaak onder controle te hebben. Je gezondheid heb je jammer genoeg niet altijd in de hand. Heb je al eens nagedacht wat je zou doen wanneer je in het ziekenhuis belandt? Je ziekteverzekering dekt helaas niet alle ziekenhuiskosten. Daarom is het aangeraden om als zelfstandige een uitgebreide hospitalisatieverzekering af te sluiten.
In België is het verplicht om je aan te sluiten bij een ziekenfonds. Het is echter niet verplicht om een hospitalisatieverzekering af te sluiten. Toch zijn er veel voordelen aan een hospitalisatieverzekering.
Ziekenfondsen gebruiken de term ‘ambulante zorg’ regelmatig. Zo krijg je als lid van Helan Ziekenfonds een onbeperkte terugbetaling van je ambulante medische kosten bij een wintersportongeval en het is mogelijk om een verzekering af te sluiten voor ambulante zorg. Maar wat is ambulante zorg nu juist? Hieronder lees je wat ambulante zorg is; wat het verschil is tussen ambulante zorg en een daghospitalisatie en wanneer je een terugbetaling krijgt voor ambulante kosten.
Overweeg je om een hospitalisatieverzekering af te sluiten of wil je van een ander ziekenfonds overstappen naar Helan? Dan geldt er in veel gevallen een wachttijd. Lees hieronder alles wat je moet weten over onze hospitalisatieverzekeringen en de wachttijd.