Je browser is niet ondersteund door onze website, gelieve een upgrade te doen van de huidige versie van je browser.
Bij het afsluiten van een hospitalisatieverzekering zal je gevraagd worden om een medische vragenlijst in te vullen. Waarom is dit nodig en welke info wordt er gevraagd? Lees hier meer over de medische vragenlijst.
Bij het afsluiten van een hospitalisatieverzekering vragen we je om een medische vragenlijst in te vullen om zo op voorhand bestaande aandoeningen vast te kunnen stellen. Maar geen zorgen, we zullen je nooit uitsluiten op basis van een aandoening, ook zal je maandelijkse premie hierdoor niet hoger zijn.
Je krijgt binnen de dekking wel een beperking voor de bestaande aandoening. Als je in verband met die aandoening gehospitaliseerd wordt, dan ontvang je een beperkte terugbetaling wanneer je in een eenpersoonskamer verblijft.
Verblijf je in een tweepersoonskamer, dan wordt er geen rekening gehouden met die beperking en ontvang je een normale terugbetaling (volgens de voorwaarden van je verzekering).
Heb je hier vragen over? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.
In een medische vragenlijst mag enkel gevraagd worden naar je jouw gezondheidstoestand. Er mogen geen vragen gesteld worden over genetische gegevens. Een verzekeraar mag dus nooit informeren naar ziektes die in jouw familie voorkomen.
Alleen de medisch adviseur van de verzekering, mag op basis van jouw dossier medische beslissingen nemen. De medische vragenlijst mag niet worden doorgestuurd naar andere afdelingen van het ziekenfonds.
Wanneer de medisch adviseur die verbonden is aan de verzekering meer informatie nodig heeft, dan zal hij in de eerste plaats contact met jou opnemen.
Nadat je de medische vragenlijst hebt ingevuld en je je aanvraag hebt ingediend, gaat je verzekering in op de eerste van de volgende maand (op voorwaarde dat je bent aangesloten bij het ziekenfonds). Er geldt dan nog wel een wachttijd van zes maanden. Lees hier meer over de wachttijd voor onze hospitalisatieverzekeringen.
Wil je meer weten over de hospitalisatieverzekeringen van Helan Ziekenfonds? Wil je meer weten over de hospitalisatieverzekeringen van Helan ziekenfonds? Download ons e-book.
Ontdek onze hospitalisatieverzekeringen
Deel dit artikel
Verder lezen
Ziek of een ongeval op vakantie? Vaak wacht je dan wat langer op je terugbetaling dan wanneer het om kosten in eigen land gaat. Dat komt omdat we voor kosten in het buitenland een officiële procedure moeten volgen, en afhankelijk zijn van info uit je land van bestemming.
Ben je weer thuis na een opname in het ziekenhuis? Dan ontvang je een aantal weken later je ziekenhuisfactuur in de brievenbus. Deze geeft alle kosten weer, opgedeeld in verschillende rubrieken. Is die onduidelijk? Wij lichten de categorieën even voor je uit.
Studeren in het buitenland is een ervaring om naar uit te kijken, maar voordat je vertrekt zijn er ook een aantal praktische zaken die je moet regelen. Wat doe je bijvoorbeeld met je ziekteverzekering? Moet je een ziekteverzekering afsluiten in het land waar je studeert of ben je tijdens je studie in het buitenland ook verzekerd met je Belgische verzekering?
Als zelfstandige ben je het gewoon om je zaak onder controle te hebben. Je gezondheid heb je jammer genoeg niet altijd in de hand. Heb je al eens nagedacht wat je zou doen wanneer je in het ziekenhuis belandt? Je ziekteverzekering dekt helaas niet alle ziekenhuiskosten. Daarom is het aangeraden om als zelfstandige een uitgebreide hospitalisatieverzekering af te sluiten.