Helan Huishoudhulp

Eerste hulp in drukke tijden

  • Goed opgeleide huishoudhulpen
  • Altijd een Strijkpunt in je buurt
  • Reken op een vlotte en flexibele service
  • Regel je huishoudhulp via de mobiele app
  • Je hoeft geen klant te zijn van Helan ziekenfonds
Huishoudhulp aanvragen Werken als huishoudhulp

Poetshulp met dienstencheques

Doe snel en eenvoudig beroep op een vaste huishoudhulp die jou en/of je gezin komt helpen. Betalen doe je voordelig met dienstencheques.

Werken als huishoudhulp

Ben jij iemand die graag mensen helpt? Wij gaan samen met jou op zoek naar een passende job.

Strijkhulp in je buurt

Geen tijd om je strijkmand te lijf te gaan? Drop ze in een van onze strijkpunten, strijkshops of strijkdrop in jouw buurt.

Strijkservice voor bedrijven

Een comfortabel extralegaal voordeel voor je medewerkers. Ontdek alles over de strijkservice.

Eerste hulp in drukke tijden

Druk thuis? Onze goed opgeleide huishoudhulpen nemen je graag wat werk uit handen. Voor strijkhulp kan je verder ook terecht in onze Strijkshops of in een van onze Strijkpunten in je buurt. Je betaalt je hulp snel en eenvoudig met dienstencheques. Ben je ook klant van Helan ziekenfonds, dan betaalt Helan een groot deel van de administratieve bijdrage voor jou.

Al meer dan 28.715 klanten rekenen op onze huishoudhulpen. Jij ook?

Huishoudhulp aanvragen

Voordelig betalen met dienstencheques

Betalen voor je poets- en strijkhulp doe je met dienstencheques. Want die zijn snel, eenvoudig en fiscaal voordelig.

  • Snel en eenvoudig: elektronische dienstencheques bieden je heel wat gemak. Bestellen en betalen, doe je met een eenvoudige klik in de app.
  • Voordelig: Dienstencheques zijn een gesubsidieerd betaalmiddel, en dus aantrekkelijk in prijs. Daarbovenop krijg je elk jaar een fiscaal voordeel op een groot aantal aangekochte dienstencheques.

Meer info

Praktische vragen en antwoorden

Helan Huishoudhulp biedt poets- en strijkhulp bij je thuis, met dienstencheques. Geef je je strijk liever af op een externe locatie, dan kan je ook terecht in onze Strijkshops, Strijkdrop en Strijkpunten.

Vul het aanvraagformulier in en wij laten je gauw weten welke hulp we beschikbaar hebben.

Neen, Helan Huishoudhulp helpt iedereen aan professionele huishoudhulp. Via dit formulier vraag je snel betrouwbare hulp in huis aan.

Dat hangt af van de regio waar je woont. In sommige regio's hebben we meteen een huishoudhulp die aan de slag kan, in andere regio's is er even een wachttijd. Vraag gerust meer info en we zoeken het graag voor je op.

Jazeker. Jij kiest zelf wanneer en hoe vaak jouw poetshulp komt. Wij houden dan rekening met de dagen van jouw voorkeur.

Bij je aanvraag voor hulp in huis geef je gewoon je voorkeurdagen mee. Onze huishoudhulpen werken van maandag tot vrijdag, behalve op feestdagen, telkens in blokken van vier uur. Daarvan kies je er minstens één. Om de week, om de twee weken of anders, ook dat bepaal je zelf.

Nadien komt je huishoudhulp langs op de door jou gekozen tijdstippen. Komt er iets tussen, bijvoorbeeld omdat je op vakantie gaat, dan regel je je hulp in huis eenvoudig via de app.

Je betaalt je huishoudhulp met dienstencheques. Die kosten 9 euro per cheque, maar je krijgt er een fiscaal voordeel voor terug. De werkelijke kost per dienstencheque bedraagt dan 7,20 euro in Vlaanderen, 7,65 euro in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 8,10 euro in Wallonië. Je bestelt je elektronische dienstencheques bij Sodexo. Daarna betaal je bij ons je huishoudhulp met 1 klik via de Helan Huishoudhulp app. 

Helan Huishoudhulp rekent ook een trimesteriële administratieve bijdrage aan. Zo kunnen we blijven investeren in opleidingen en veiligheids- en preventiemaatregelen, en kan een team van consulenten je huishoudhulp de nodige ondersteuning geven. Ben je lid van Helan Ziekenfonds? Dan betaalt Helan een groot deel van de administratieve bijdrage voor jou!

Je planning altijd op zak

Met de huishoudhulp app heb je je planning altijd op zak. Een overzicht van je poetsbeurten, de planning aanpassen, extra uren, .... Het kan allemaal met een tik op je scherm. Ga naar de app.

Kinderopvang

Onze onthaalouders en kinderdagverblijven ontvangen je kindje met open armen. We verzorgen, koesteren en helpen je kind spelend leren.

Helan Ziekenfonds

Verwacht jij meer van een ziekenfonds? Dat hebben wij helemaal begrepen. Naast snelle en transparante terugbetalingen voor je medische kosten, heb je aan ons ook een partner. Voor je gezondheid, voor je welzijn, voor je comfort.

Verzekeringen

Helemaal gerust. Met onze hospitalisatie- en tandverzekeringen ben je betaalbaar verzekerd tegen torenhoge kosten bij een ziekenhuisopname of tandzorg.

Thuiszorg

Als je ouder wordt, ziek bent, of tijdelijk zorg nodig hebt, kunnen wij helpen. Met thuiszorg, zorgmateriaal, administratieve hulp en advies waar je wat aan hebt.

Een brede kijk op jouw welzijn

Veilig aan de slag? Help je huishoudhulp!

Een job als huishoudhulp is niet te onderschatten. Naast de kans op fysieke overbelasting is ook een ongelukje soms snel gebeurd. Daarom willen we onze huishoudhulpen een extra duwtje in de rug geven om veilig te kunnen werken. En jij kan ons daarbij helpen!

Opleidingen voor huishoudhulpen

Elke dag gaan meer dan 3.600 huishoudhulpen aan de slag bij klanten van Helan Huishoudhulp. Ze hebben allemaal een vast contract en werken bij klanten die écht bij hen passen. Want Helan is een betrouwbare werkgever, die hard investeert in de zorg voor z’n huishoudhulpen.