Tandverzekering Dentalia Plus

Betaalbare tandzorg voor je hele gezin.

 • Tot 1.250 euro extra terug voor tandzorg per persoon per jaar
 • Beschermd tegen een groot aantal tandproblemen
 • Aansluiten kan tot en met 64 jaar
 • Ideale aanvulling op je Helan-voordeel voor orthodontie
Vanaf €3,58 /maand
Klant worden

Blijf je leven lang breed glimlachen.

Een mooi en gezond gebit is niet vanzelfsprekend. En de wettelijke ziekteverzekering betaalt heel wat tandzorgkosten niet of maar gedeeltelijk terug.

Tandverzekering Dentalia Plus betaalt tot 1.250 euro terug per persoon voor orthodontie, tandprothesen, implantaten, parodontologie, preventieve en curatieve tandverzorging. Ze beschermt je hele gezin een leven lang tegen dure tandzorgkosten.

Dentalia Plus is bovendien de perfecte aanvulling op je Helan-voordeel voor orthodontie. Want bij Helan krijg je voor een beugel bij kinderen en jongeren tot 22 jaar tot 1.050 euro terug. Boven op de wettelijke terugbetaling. Doe daar nog een extra terugbetaling via Dentalia Plus bij, en zelfs de duurste beugel blijft betaalbaar. Bekijk wat wel en niet verzekerd is en de algemene voorwaarden.

Al verzekerd?

Praktische vragen en antwoorden over je terugbetaling en tandzorg.

Wat verzekert Dentalia Plus?

Preventieve tandzorg

Behandelingen die beginnende tandproblemen opsporen en aanpakken, krijg je volledig terugbetaald.

Icon
Betaalbare tandzorg. Met Dentalia Plus.

Curatieve tandzorgen

Een gaatje vullen? Curatieve tandzorgen worden tot 80% terugbetaald.

Icon

Prothesen, implantaten en parodontologie

Tanden vervangen of tandvleesproblemen behandelen? Je krijgt deze behandelingen tot 80% terugbetaald.

Icon

Orthodontie

Behandelingen om afwijkende tandposities te corrigeren, krijg je tot 60% terugbetaald.

Icon

Wat verzekert Dentalia Plus niet?

 • Stomatologie en radiologie die niet toegankelijk is voor de tandarts
 • Esthetische tandbehandelingen
 • Kosten waarvan de facturatie onwettig is
 • Geneesmiddelen
Combineer terugbetalingen van Dentalia Plus met het Helan voordeel orthodontie voor kinderen.

Goed om te weten

Moet je kind een beugel dragen? Met Dentalia Plus ben je dan al gerust. Maar met het voordeel orthodontie erbij, ben je dat helemaal. Is je kind niet ouder dan 22 jaar, dan kan je de terugbetalingen van Dentalia Plus met het voordeel orthodontie combineren. Reken op tot 1.050 euro extra bij een medisch akkoord voor de 15de verjaardag van je kind.

Een antwoord op je vragen

Voor alle terugbetalingen is een plafond van toepassing. Dat is een maximaal bedrag dat je per aansluitingsjaar terugkrijgt. Afhankelijk van het type zorgen is dat een jaarplafond met of zonder een subplafond.

Er is een wachttijd van 6 maanden bij preventieve, curatieve zorgen & parodontologie, en 12 maanden bij orthodontie, protheses en implantaten.

Jaarplafond voor preventieve en curatieve tandzorg en parodontologie

 • 1ste jaar van aansluiting: 350 euro
 • Vanaf het 2de jaar: 650 euro
 • Vanaf het derde jaar: 1.250 euro

Jaarplafond voor orthodontie, implantaten, kronen en prothesen

 • 1ste jaar van aansluiting: 0 euro
 • Vanaf het 2de jaar: 650 euro
 • Vanaf het derde jaar: 1.050 euro voor orthodontie, prothesen, implantaten en kronen en 200 euro voor curatieve en preventieve tandzorg

Ja. Als je al een gelijkaardige verzekering hebt, en je stapt over naar Dentalia Plus, dan vervalt de wachttijd voor je tandverzekering. Ook bij een ongeval vervalt de wachttijd als je dringende tandzorgen nodig hebt.

Ja. Dentalia Plus is alleen beschikbaar als je klant ben bij het ziekenfonds. Klant worden kan trouwens snel en eenvoudig online. Liever persoonlijk advies? Maak een afspraak.

Word klant

Dat kan heel eenvoudig in Mijn Helan. Hou de facturen goed bij en bezorg ze ons nadat ze betaald zijn, samen met je tegemoetkomingsaanvraag. We zorgen er dan voor dat de terugbetaling snel op je rekening staat. 

Naar Mijn Helan

Je kan het bewijs van aansluiting meteen downloaden via Mijn Helan.

 • Selecteer de gezinsleden waarvoor je graag een attest wil downloaden. Enkel de gezinsleden die aangesloten zijn bij Dentalia Plus zijn aanvinkbaar. 
 • Klik op de knop downloaden en het bewijs van aansluiting wordt automatisch aangemaakt voor de gezinsleden die je aangeduid hebt.

Wat zijn de voorwaarden?

Benieuwd wat de verzekering Dentalia Plus precies inhoudt?

Je kan aansluiten bij Dentalia Plus tot en met je 64ste.

Ja. Dentalia Plus biedt bescherming aan je hele gezin. Je kinderen, je partner, jijzelf. Jullie krijgen allemaal een stralende zelfzekere glimlach. Als gezinsverzekering is het verplicht om iedereen in je gezin mee aan te sluiten, tenzij iemand al een gelijkaardige verzekering heeft. 

Elke verzekering heeft een wachttijd. Dat is de periode vanaf je aansluiting die je moet overbruggen voor je terugbetalingen kan krijgen. Niet leuk als je net dan dringende tandzorgen nodig hebt. Daarom schrapt Dentalia Plus de wachttijd als je een ongeval krijgt. Ook als je al een gelijkaardige verzekering hebt, vervalt de wachttijd.

 • Geen wachttijd bij een ongeval.
 • 6 maanden wachttijd bij preventieve, curatieve en parodontale behandelingen.
 • 12 maanden wachttijd bij orthodontie, prothesen en implantaten.

Je kan je verzekering op elk moment stopzetten met een opzegtermijn van minstens 1 maand. De termijn gaat in op de eerste dag van de maand die volgt op de datum waarop je je verzekering hebt opgezegd met een aangetekende brief. De brief kan je per post versturen naar: Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk of je kan contact opnemen via ons contactformulier

“Een brug van 2.000 euro, meerdere kronen van elk 850 euro en nog bijkomende behandelingen. Alles samen hebben mijn tanden al bijna 6.000 euro gekost. Gelukkig kreeg ik met Dentalia Plus een groot deel van de kosten terugbetaald. ”

Nathalie

“Mijn twee dochters van 14 moeten beugelen. Met Dentalia Plus ben ik daar helemaal gerust in. Ik kan de beste behandeling voor hen kiezen, zonder zorgen over de prijs.”

Petra

“Onze orthodontist is niet geconventioneerd, waardoor de tarieven hoger liggen. Vaak zijn er geen geconventioneerde orthodontisten in de buurt, en als je eentje vindt, zijn er lange wachtlijsten. Gelukkig hoef ik mij daar met Dentalia Plus geen zorgen te maken.”

Liesbet

“Mijn zoon had vorig jaar een beugel nodig. Dentalia Plus kwam toen zo goed van pas, dat ik zelf ook de stap gezet heb. Ik heb mijn beugel pas acht maanden en ben nu al blij met wat ik zie. Ik kijk echt uit naar het eindresultaat.”

Marleen

Meer ervaringen

Nathalie
Petra
Liesbet
Marleen

Ontdek onze andere verzekeringen

Een stralende glimlach voor je gezin. Da's prachtig. Maar wist je dat ook een opname in het ziekenhuis maar gedeeltelijk door de wettelijke ziekteverzekering terugbetaald wordt? Met een hospitaliasatieverzekering vang je dat op. Kies uit 3 formules.

Een brede kijk op jouw welzijn

Wat is een tandverzekering en waarom heb je ze nodig?

Een jaarlijks bezoek aan de tandarts is voor iedereen een goed idee, maar misschien heeft iemand in je gezin wel meer tandzorg nodig? Een tandverzekering is dan een goede extra bescherming: je kiest sowieso voor de beste tandzorg, zonder zorgen om de kosten.

Ik verwacht mijn zoon een perfecte glimlach te kunnen geven

Nathalie (50) investeert graag in de glimlach van haar zoon Arnaud (17). Nathalie is alleenstaande mama van twee tieners. Eerst droeg haar dochter een beugel en nu is het de beurt aan Arnaud. Om alle kosten te helpen dragen, is Nathalie blij met een verzekering als Dentalia Plus.

Vijf weetjes over Dentalia Plus

Ben je verzekerd voor extra tandzorgkosten via Dentalia Plus en wil je weten hoe je optimaal kunt genieten van je verzekering? Wij leggen je snel uit hoe het in elkaar zit.

Het is nooit te laat om je tanden te corrigeren

Wil je graag je gebit verbeteren? Dat kan op elke leeftijd. Ontdek meer over orthodontische behandelingen en de kostprijs in ons gratis e-book.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze producten kun je terecht bij Helan Ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.