17 november 2022

Problemen in de kinderopvang: "Meer vragen van ouders, maar ook meer complimenten en dankbaarheid"

Het doet veel kinderbegeleiders wellicht pijn in het hart om te zien hoe de kinderopvang de laatste weken en maanden in het nieuws komt. Zeker nu er opnieuw twee crèches gesloten zijn, in Keerbergen en Oudenaarde, groeit bij veel ouders de bezorgdheid. Sommige ouders hebben daardoor plots minder vertrouwen in de kinderopvang. En dat weegt, zegt Lisa De Grève, pedagogisch coördinator bij de Kinderopvang van Helan.

8 juli 2022

Hier woont oud naast zeer jong: Dampoortwijk krijgt kinderopvang in rusthuis

De senioren van woonzorgcentrum Eau de Gand in de Dampoortwijk hebben nieuwe buren. Sinds kort vinden de achttien kindjes van kinderdagverblijf Gele Giraf een thuis op de site. En wees gerust: de twee generaties kunnen het prima met elkaar vinden. “Er is nu altijd iets te beleven in ons tuintje.”

7 juli 2022

Helan Kinderopvang neemt 'De eerste stapjes' in Wilrijk over

Helan Kinderopvang neemt kinderdagverblijf ‘De eerste stapjes’ in Wilrijk over. ‘De eerste stapjes’, gelegen in de Kleine Doornstraat, biedt plaats aan 48 kindjes en heeft 11 personeelsleden in dienst. Zij blijven gewoon aan de slag. ‘De eerste stapjes’ zal voortaan ‘Wonderwereld Wilrijk’ heten.

5 juli 2022

Oud en jong onder één dak: 18 kindjes in nieuwe opvang aan Dampoort

In de Emile Moysonlaan aan de Dampoort gaat op donderdag een nieuwe opvang open. De Gele Giraf biedt plaats aan 18 kindjes en bevindt zich tijdelijk in de gebouwen van woonzorgcentrum Eau De Gand. Voor organisatie Helan niet de eerste keer dat oud en jong zich onder één dak bevinden.

4 juli 2022

Helan opent kinderdagverblijf ‘Gele Giraf’ in woonzorgcentrum Eau de Gand (Aldea Group)

Helan Kinderopvang opende in het woonzorgcentrum Eau de Gand (Aldea Group) het kinderdagverblijf ‘Gele Giraf’, goed voor 18 plaatsen in een regio met een hoge opvangnood. Het samenbrengen van jong en oud op eenzelfde plek biedt een sterke maatschappelijke meerwaarde. De officiële inhuldiging van de ‘Gele Giraf’ vindt donderdag plaats in aanwezigheid van Evita Willaert, de kersverse Gentse schepen voor Onderwijs, Opvoeding, Gezinsbeleid en Outreachend Werk, CEO van Aldea Group Dominique Roodhooft en Filip Standaert, directeur Helan Kinderopvang.

1 december 2021

Heyo opent vandaag inschrijvingen voor vakantiekampen voor meer dan 37.000 kinderen

60 procent van de ouders die hun kind aan een zomerkamp willen laten deelnemen, maken zich zorgen dat het vroegtijdig volzet is. Dat blijkt uit een onderzoek* bij 1.000 Vlaamse ouders dat Heyo door iVOX liet uitvoeren. Heyo start vandaag al met de inschrijvingen voor volgende zomer. Dankzij een flexibel systeem stuurt het tijdens de inschrijvingsperiode het aanbod à la minute bij op basis van de vraag.

16 november 2021

Helan Kinderopvang stuurt brulbrief tegen hoge werkdruk in kinderopvang

Helan Kinderopvang, het nieuwe OZ en Partena Kinderopvang en grote organisator van kinderdagverblijven in Vlaanderen, voert actie. Niet via een staking- om de ouders en kinderen niet te raken - maar via een ‘brulbrief’ naar al wie het wie wil horen. De hoge werkdruk, gecombineerd met de laagste lonen in België veroorzaken een ware leegloop in deze essentiële sector. Helan trekt aan de alarmbel.

11 juni 2021

1 op 4 peuters hinkt achterop bij motorische ontwikkeling

UGent en VUB rondden net een beloftevolle pilootstudie af in de kinderdagverblijven van Partena en OZ Kinderopvang. Daaruit bleek niet alleen dat een kwart van de 1- tot 3-jarigen onder de referentiewaarden van motorische vaardigheden scoort. Maar ook dat, wanneer men in de crèche gedurende 15 minuten per dag gericht oefende op motoriek, de kinderen met rasse schreden vooruitgingen - letterlijk en figuurlijk. Alle partijen roepen daarom op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang.