10 november 2022

Dagelijks krijgen zo’n 60 mensen een beroerte: deze app kan een hersenbloeding helpen voorkomen

Naast de behandeling van beroertes komt de nadruk steeds meer te liggen op preventie. Vaak liggen hartritmestoornissen aan de basis, maar regelmatige screenings kunnen die opsporen en zo beroertes voorkomen. En dat kan bijvoorbeeld met apps voor de smartphone die het hart monitoren, schrijft Dag Allemaal.

1 juni 2022

Famousgrey musturbeert voor Helan

Helan en FamousGrey deden onderzoek naar het musturbatiegedrag van Vlaanderen. ​En wat blijkt: 9 op 10 Vlamingen musturbeert. Een opvallend cijfer dat kan verklaard worden door de steeds grotere prestatiedruk in onze maatschappij. Want wie kent dat gevoel niet om constant te moeten ‘moeten’? FamousGrey maakte er een campagne over.

1 juni 2022

Vlaming 'musturbeert' meer dan twee keer per week

9 op de 10 Vlamingen musturbeert, en dat meer dan 2 keer per week. 2 op 3 Vlamingen heeft al geprobeerd om hiermee te stoppen. Musturberen, een term uit de Amerikaanse psychologie, is jezelf te veel druk opleggen. Zelf vinden dat je bepaalde dingen moet doen, en liefst helemaal perfect.

1 juni 2022

Vlamingen ‘musturberen’ te vaak: “Dit kan burn-out tot gevolg hebben”

Negen op de tien Vlamingen musturbeert. Gemiddeld doen we het wel twee keer per week. Musturberen is jezelf te veel druk opleggen, en niet meer kunnen onderscheiden tussen iets ‘moeten’ of ‘kunnen’ doen. Te vaak musturberen kan negatieve gevolgen hebben en zelfs leiden tot een burn-out.

11 mei 2022

Amerikaanse inflatie blijft hoger dan verwacht

De Amerikaanse inflatie koelt minder snel af dan verwacht. Francesca Vanthielen gaat erover in gesprek met Jeroen Kerstens, Wealth Manager bij Econopolis. Bedrijven zetten volop in op de elektrificatie van hun wagenpark. Maar ze zitten met veel vragen over de verzekering van hun elektrische vloot. Zorgbedrijf Helan doet de grootste overname ooit van kinderdagverblijven. Er is een schaalvergroting aan de gang in de sector. Belgische virtual reality-ondernemers bundelen de krachten in een nieuwe federatie: de vzw XR Valley. Tom Simonts bespreekt in de studio de aandelen van Ontex, Ahold Delhaize en Ageas.

11 mei 2022

Steeds meer schaalvergroting in sector kinderopvang

Helan, dat vorig jaar is ontstaan uit de fusie van Partena en het Onafhankelijk Ziekenfonds, doet de zowat grootste overname ooit in de Vlaamse kinderopvang. Zijn kinderopvangpoot neemt de vzw Komma over. Zo krijgt die er in één klap elf kinderdagverblijven bij en voor het eerst ook een opleidings- en ondersteuningscentrum én locaties voor buitenschoolse opvang. En volgens Helan liggen er nog ongezien veel dossiers op zijn tafel van kinderdagverblijven die vragen om hen over te nemen.

4 januari 2022

OZ en Partena Ziekenfonds worden Helan

Sinds 1 januari 2022 zijn OZ, met hoofdzetel in Wilrijk, en Partena Ziekenfonds officieel samengesmolten tot Helan Onafhankelijk Ziekenfonds. Een van de eerste nieuwe voordelen die dat met zich meebrengt, is dat Helan vanaf 1 januari psychotherapie jaarlijks voor elk kind en elke volwassene terugbetaalt. Alle klanten hebben recht op een terugbetaling van 10 euro per sessie bij een erkend psycholoog, psychotherapeut of orthopedagoog.

21 juni 2021

Partena Ziekenfonds en OZ plaatsen 25 SMOTspots tegen huidkanker in Vlaanderen

‘Skin Matters Over Tan’ of kortweg SMOT, dat is het idee achter de 25 ‘SMOTspots’ of de gratis verdeelpunten van zonnecrème die Partena Ziekenfonds en OZ (die vanaf september verdergaan onder de naam ‘Helan’) en de start-up Sundo deze zomer in Vlaamse steden plaatsen. Met deze slimme spots kan je je niet alleen gratis beschermen tegen de zon, ze vertellen je ook wat de uv-index is. De bedoeling is om meer bewustzijn te creëren rond huidkanker en mensen aan het smeren te zetten, ook wanneer ze niet op vakantie zijn.

18 mei 2021

Sociale ondernemers bundelen de krachten voor 1 miljoen klanten

OZ Groep, Partena Ziekenfonds en al hun nevenactiviteiten gaan verder samen onder de naam ‘Helan’. Op 1 januari 2022 is de fusie volledig rond en vervangt Helan de namen OZ en Partena in het straatbeeld. Helan wordt - voor alvast 1 miljoen klanten- de uitgelezen partner in welzijn met een breed dienstenaanbod. Rik Selleslaghs en Stefaan Lauwers gaan de organisatie leiden.