1 december 2021

Heyo opent vandaag inschrijvingen voor vakantiekampen voor meer dan 37.000 kinderen

60 procent van de ouders die hun kind aan een zomerkamp willen laten deelnemen, maken zich zorgen dat het vroegtijdig volzet is. Dat blijkt uit een onderzoek* bij 1.000 Vlaamse ouders dat Heyo door iVOX liet uitvoeren. Heyo start vandaag al met de inschrijvingen voor volgende zomer. Dankzij een flexibel systeem stuurt het tijdens de inschrijvingsperiode het aanbod à la minute bij op basis van de vraag.

16 november 2021

Helan Kinderopvang stuurt brulbrief tegen hoge werkdruk in kinderopvang

Helan Kinderopvang, het nieuwe OZ en Partena Kinderopvang en grote organisator van kinderdagverblijven in Vlaanderen, voert actie. Niet via een staking- om de ouders en kinderen niet te raken - maar via een ‘brulbrief’ naar al wie het wie wil horen. De hoge werkdruk, gecombineerd met de laagste lonen in België veroorzaken een ware leegloop in deze essentiële sector. Helan trekt aan de alarmbel.

1 oktober 2021

Partena & OZ Poets- en Strijkhulp neemt 2 dienstenchequebedrijven over

Gent, 1 oktober 2021 – Partena en OZ Poets- en Strijkhulp – dat vanaf januari 2022 verdergaat onder de naam ‘Helan Huishoudhulp’ – nam recent twee dienstenchequebedrijven over in de Vlaamse Ardennen en de Kempen. Het bedrijf heeft voortaan zo meer dan 3.600 huishoudhulpen in dienst en 4 strijkshops verspreid over Vlaanderen. Partena en OZ Poets- en Strijkhulp verankert daarmee stevig zijn positie in de top tien van Vlaamse dienstenchequebedrijven. Als enige socialprofitspeler in die top tien zet het bedrijf sterk in op duurzame tewerkstelling.

21 juni 2021

Partena Ziekenfonds en OZ plaatsen 25 SMOTspots tegen huidkanker in Vlaanderen

‘Skin Matters Over Tan’ of kortweg SMOT, dat is het idee achter de 25 ‘SMOTspots’ of de gratis verdeelpunten van zonnecrème die Partena Ziekenfonds en OZ (die vanaf september verdergaan onder de naam ‘Helan’) en de start-up Sundo deze zomer in Vlaamse steden plaatsen. Met deze slimme spots kan je je niet alleen gratis beschermen tegen de zon, ze vertellen je ook wat de uv-index is. De bedoeling is om meer bewustzijn te creëren rond huidkanker en mensen aan het smeren te zetten, ook wanneer ze niet op vakantie zijn.

18 juni 2021

Aantal mannelijke sollicitanten bij Partena-OZ Poets- en strijkhulp* stijgt met bijna 10%

Op vrijdag 18 juni is het de dag van de schoonmaak, een mooi moment om je huishoudhulp in de bloemetjes te zetten. En dat zijn steeds vaker ook mannen. Het eerste kwartaal van dit jaar steeg het aantal mannen daat solliciteerde bij Partena-OZ (nu met nieuwe naam Helan) Poets- en strijkhulp met bijna 10%. Een positieve evolutie, die deels te danken is aan de coronacrisis.

11 juni 2021

1 op 4 peuters hinkt achterop bij motorische ontwikkeling

UGent en VUB rondden net een beloftevolle pilootstudie af in de kinderdagverblijven van Partena en OZ Kinderopvang. Daaruit bleek niet alleen dat een kwart van de 1- tot 3-jarigen onder de referentiewaarden van motorische vaardigheden scoort. Maar ook dat, wanneer men in de crèche gedurende 15 minuten per dag gericht oefende op motoriek, de kinderen met rasse schreden vooruitgingen - letterlijk en figuurlijk. Alle partijen roepen daarom op om werk te maken van kwaliteitsvolle beweging in de kinderopvang.

18 mei 2021

Sociale ondernemers bundelen de krachten voor 1 miljoen klanten

OZ Groep, Partena Ziekenfonds en al hun nevenactiviteiten gaan verder samen onder de naam ‘Helan’. Op 1 januari 2022 is de fusie volledig rond en vervangt Helan de namen OZ en Partena in het straatbeeld. Helan wordt - voor alvast 1 miljoen klanten- de uitgelezen partner in welzijn met een breed dienstenaanbod. Rik Selleslaghs en Stefaan Lauwers gaan de organisatie leiden.

1 januari 2021

Fusie tussen Partena en OZ betekent uitbreiding én extra voordelen voor huishoudhulpen

Partena en OZ Poets- en strijkhulp breiden hun team van huishoudhulpen uit om aan de stijgende vraag te voldoen. Bij de nieuwe groep, ontstaan uit een fusie van Partena Hulp in huis en OZ Comfort op 1 januari, werken vandaag al meer dan 3.500 huishoudhulpen. De fusie brengt niet alleen 850 nieuwe jobs met zich mee, maar ook betere voorwaarden voor alle huishoudhulpen die al in dienst waren.