nl  fr
Helan

Tandverzekering Dentalia Plus

  • Levenslang beschermd tegen een groot aantal tandproblemen
  • Tot 1.250 euro extra terug voor tandzorg per persoon per jaar
  • Ideale aanvulling op je Helan-voordeel voor orthodontie
  • Aansluiten kan tot en met 64 jaar
Helan
Een mooi en gezond gebit is niet vanzelfsprekend. En de wettelijke ziekteverzekering betaalt heel wat tandzorgkosten niet terug.

Tandverzekering Dentalia Plus betaalt tot 1.250 euro terug per persoon per jaar voor orthodontie, tandprothesen, implantaten, parodontologie, preventieve en curatieve tandverzorging. Ze beschermt je hele gezin een leven lang tegen dure tandzorgkosten.

Vraag vrijblijvend advies

Wij bellen je binnen de 2 werkdagen op. Niet meteen bereikbaar? Dan sturen we een mailtje.
*
*
*
Geef je telefoonnummer zonder leestekens en spaties in
*
*
 

De ideale aanvulling op je Helan-voordeel

Dentalia Plus is de perfecte aanvulling op je Helan-voordeel voor orthodontie. Want bij Helan krijg je voor een beugel bij kinderen en jongeren tot 22 jaar tot 1.050 euro terug. Boven op de wettelijke terugbetaling. Doe daar nog een extra terugbetaling via Dentalia Plus bij, en zelfs de duurste beugel blijft betaalbaar.

Heb jij Dentalia Plus en heb je een vraag over je verzekering?

Bekijk de veelgestelde vragen
 

Wat betaalt Dentalia Plus terug?

Helan
 

Wat is niet verzekerd?

  • Stomatologie en radiologie die niet toegankelijk zijn voor de tandarts.
  • Esthetische tandbehandelingen, zoals bleaching.
  • Kosten waarvan de facturatie onwettig is.
  • Geneesmiddelen.
 

“De beugel van mijn dochter Lucille (12) kost bijna 3.000 euro. Via het Helan-voordeel orthodontie krijgen we al 1.050 euro terug. Maar gelukkig hebben we Dentalia Plus voor de rest van de kosten. Ook toen mijn man onverwacht een tand moest laten ontzenuwen en herstellen, schrokken we van de factuur van 700 euro. Geen overbodige luxe dus, die tandverzekering.” Liesbet

 

Een antwoord op je vragen

Om te kunnen aansluiten bij Dentalia Plus, moet je ook klant zijn bij Helan Ziekenfonds.
Veranderen van ziekenfonds is heel eenvoudig. Vul het formulier in en wij regelen je overstap met je huidige ziekenfonds.

Preventieve onderzoeken zijn belangrijk voor je terugbetaling. Dentalia Plus betaalt je meer kosten terug als je regelmatig op preventieve controle gaat bij de tandarts. Je krijgt 80% van je kosten terugbetaald als je tijdens het kalenderjaar voorafgaand aan de datum van de zorgen een tegemoetkoming voor tandverzorging gekregen hebt. In andere gevallen krijg je 50% van je kosten terugbetaald. Plan dus zeker elk jaar een bezoek aan je tandarts.

Elke verzekering heeft een wachttijd. Dat is de periode vanaf je aansluiting die je moet overbruggen voor je terugbetalingen kan krijgen. Niet leuk als je net dan dringende tandzorgen nodig hebt. Daarom schrapt Dentalia Plus de wachttijd als je een ongeval krijgt. Ook als je al een gelijkaardige verzekering hebt, vervalt de wachttijd.

Geen wachttijd bij een ongeval.

6 maanden wachttijd bij preventieve, curatieve en parodontale behandelingen.

12 maanden wachttijd bij orthodontie, prothesen, implantaten en parodontologie.

Zeker weten. Als je al een gelijkaardige verzekering hebt, vervalt je wachttijd bij een overstap naar Dentalia Plus. Maar ook als je pas aansluit en nog geen tandverzekering had, vervalt je wachttijd als je dringende tandzorgen nodig hebt door een ongeval.

Zeker, je bent er nog op tijd bij. Aansluiten bij Dentalia Plus kan tot en met 64 jaar. Want tandproblemen duiken soms op als je een dagje ouder wordt. En iedereen verdient een stralende glimlach.

Voor alle terugbetalingen via Dentalia Plus is een plafond van toepassing. Dat is een maximaal bedrag dat je jaarlijks terugkrijgt. Afhankelijk van het type zorgen is dat een jaarplafond of een subplafond.

Jaarplafond voor preventieve en curatieve tandzorg:

1ste jaar van aansluiting: €350

Vanaf het 2de jaar: €650

Vanaf het 3de jaar: €1.250

Subplafond voor orthodontie, prothesen, implantaten en parodontologie:

1ste jaar van aansluiting: €350

Vanaf het 2de jaar: €650

Vanaf het 3de jaar: € 1.050 + € 200 voor preventieve of curatieve tandzorg

 
Helan

Helemaal gerust met Dentalia Plus

Dankzij Dentalia Plus blijf je levenslang verzekerd van een mooi gebit. Je krijgt tot 1.250 euro terug per persoon per jaar voor orthodontie, tandprothesen, implantaten, parodontologie, preventieve en curatieve tandverzorging.


Heb je nog vragen? Vul het formulier in en wij contacteren je binnen de 2 werkdagen voor vrijblijvend advies op maat van jouw situatie.Vraag vrijblijvend advies

Je privacy is belangrijk voor ons. Wij geven je gegevens niet door aan derden. Door het invullen van het formulier ga je akkoord met de privacy policy van Partena Ziekenfonds. Tot aan de inwerkingtreding van de fusie tussen Partena Ziekenfonds en OZ wordt de website helan.be beheerd door Partena Ziekenfonds en zijn bijgevolg de privacyverklaringen (https://www.partena-ziekenfonds.be/nl/advies-op-maat/juridische-informatie/privacyverklaringen) van Partena Ziekenfonds van toepassing.

Partena Ziekenfonds is verzekeringsagent (CDZ- nr. 5006c) voor “MLOZ Insurance”, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629) erkend onder nr. CDZ 750/01 (voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Belgisch recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van dit contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Partena Ziekenfonds de Ombudsman van de Verzekeringen.

OZ501, verzekeringsagent (n° CDZ 5001) voor "MLOZ Insurance", de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen , RPR Brussel (422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Je vindt de infofiches van elk product hier: https://www.oz.be/infofiches-verzekeringen Het Belgisch recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van de contracten is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van OZ via ombudsman@oz.be of de Ombudsman van de Verzekeringen (www.ombudsman.as). Voor meer informatie over de aansluiting bij de product(en) kunt u terecht bij uw ziekenfonds.