Waarom een tandverzekering nemen?

Een jaarlijks bezoek aan de tandarts is voor iedereen een goed idee. Maar misschien heeft iemand in je gezin wel meer tandzorg nodig? Een tandverzekering is dan een uitstekende extra bescherming: je krijgt de beste tandzorg, zonder zorgen om de kosten.

Wat is een tandverzekering?

Een tandverzekering zoals Dentalia Up, zorgt voor terugbetalingen waar de wettelijke ziekteverzekering onvoldoende tussenkomt. Geen overbodige luxe bij een beugel voor je kind, een kroon, een brug of bij het trekken van tanden, of wanneer je je tanden onverwacht beschadigt door een ongeval of door de behandeling van kanker.

Meer dan een kwart van de Vlamingen kiest daarom vandaag al voor een extra tandverzekering.

Wat zijn de voordelen van een tandverzekering?

De kosten voor tandcorrecties kunnen hoog oplopen. Wie een beugel moet dragen, kan al gauw een rekening krijgen tot 3.700 euro. Voor bruggen, prothesen en kronen ligt dat gemiddelde rond 1.600 euro. Nog een reden voor deze hoge kosten: ongeveer 40% van de Vlaamse tandartsen en 80% van de orthodontisten zijn niet-geconventioneerd en rekenen dus supplementen aan, die de wettelijke ziekteverzekering niet terugbetaalt.

Heb je een tandverzekering, dan ben je goed gedekt tegen de kosten voor tandcorrecties. Tandverzekering Dentalia Up betaalt jaarlijks tot 4.000 euro terug.

Wanneer heb je een tandverzekering nodig?

Er zijn veel situaties waarin je tandzorg nodig hebt voor jezelf of je kinderen. De wettelijke ziekteverzekering betaalt heel wat tandzorgkosten niet terug. We overlopen enkele situaties waarin je extra terugbetaling krijgt via een Dentalia Up:

  • 100% voor preventieve tandzorg, zoals mondonderzoeken, groeven en putjes verzegelen, tandvleescontrole, ...
  • Tot 80% voor curatieve tandzorg, zoals gaatjes vullen, tanden verwijderen en mondradiologie.
  • Tot 80% voor prothesen, implantaten en parodontologie.
  • 60% voor vroege en gewone orthodontie bij kinderen en jongeren.
  • 100% voor onvoorziene tandartskosten bij een ongeval of kanker.

Hoe werkt Dentalia Up?

Je betaalt elke maand een bijdrage, afhankelijk van je leeftijd. In ruil geniet je een tegemoetkoming tot een maximum jaarlijks of tweejaarlijks bedrag. Dit bedrag, ook wel tegemoetkomingsplafond genoemd, stijgt de eerste jaren geleidelijk.

Dentalia Up is een gezinsverzekering: je kan deze tandverzekering alleen afsluiten voor het hele gezin. Heeft iemand binnen je gezin al een vergelijkbare verzekering? Dan kan je voor dit gezinslid een uitzondering aanvragen.

Meer over Dentalia Up

Op zoek naar een antwoord op je vragen?

Heb je een vraag over de tandverzekering Dentalia Up? We helpen je met plezier. Je vindt een antwoord op de meest gestelde vragen op onze FAQ-pagina. Verder kan je ook onze klantenadviseurs contacteren via verschillende kanalen. Samen bekijken we jouw vraag of situatie.