nl  fr
Helan

Zorg aan huis

  • Advies van onze Dienst Maatschappelijk Werk
  • Thuiszorg en thuisverpleging op maat
  • Kraamzorg voor jou en je baby
  • Uitleendienst voor thuiszorgmateriaal
  • Gezondheidsshop Shopavita

Vraag zorg aan huis aan

Helan


Partner in zorg en zelfredzaamheid

Als je ouder wordt, ziek bent, of tijdelijk zorg nodig hebt, kunnen wij helpen. Met thuiszorg, zorgmateriaal, administratieve hulp en advies waar je wat aan hebt. Ben je pas bevallen? Laat onze kraamzorg wat taken van je overnemen.

Ben jij klant bij Partena en OZ Gezinszorg en heb je vragen over de overgang naar Helan?

Bekijk de veelgestelde vragen
 

Wat kunnen we voor je doen?

Thuis-en kraamzorg
 

Een antwoord op je vragen

Jouw bijdrage voor zorg aan huis wordt berekend op basis van je inkomen en het aantal personen dat je ten laste hebt. We gebruiken daarvoor de bijdrageschaal van het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid.
Bekijk de veelgestelde vragen of vraag gerust vrijblijvend meer info. We helpen je graag.

Als je een geconventioneerde verpleegkundige inschakelt, is thuisverpleging gratis. Je ziekenfonds betaalt de wettelijke tussenkomst rechtstreeks aan de verpleegkundige. Om thuisverpleging aan te vragen, vul je het formulier in, waarna wij je thuisverpleging regelen. Of je belt naar 02 218 22 22.

De kostprijs van het vervoer hangt af van het type vervoer en of je al dan niet een hospitalisatieverzekering hebt. Klanten van Helan krijgen wel sowieso een terugbetaling voor ziekenvervoer via het voordeel niet-dringend medisch ziekenvervoer.

Draag je zorg voor iemand die ouder is dan 65 jaar en heb je nood aan een adempauze? Dan kan je ouder of familielid tijdelijk terecht in een woonzorgcentrum voor een kortverblijf. Je kan dit aanvragen in het woonzorgcentrum zelf of op kortverblijven.be.


Voor een zorgverblijf ligt de nadruk op herstellen. Ben jijzelf of een naaste herstellende van een operatie of zware behandeling, dan kan je terecht in een aangepast oord om op krachten te komen. Kies je voor een erkend zorgverblijf, dan betalen wij je een vergoeding.

Palliatieve patiënten die thuis verzorgd worden, hebben recht op een forfaitaire tegemoetkoming. Die helpt de kosten te dekken die de wettelijke ziekteverzekering niet terugbetaalt. Je huisdokter kan je helpen om je palliatieve thuiszorgpremie aan te vragen.

 

Wist je dat...

Onze gezondheidsshop Shopavita een ruim aanbod zorgmateriaal voor je heeft? We geven er ook gratis advies over woningaanpassing en ergonomisch wonen en werken. Shop online of kom langs in een van onze winkels. Je krijgt als Helan-klant 10% korting op het hele assortiment en 30% korting op incontinentie- en diabetesmateriaal en op hulpmiddelen bij rug- en nekklachten.

Ontdek Shopavita.be

Thuis- en kraamzorg

“Ik ben alle medewerkers heel erg dankbaar voor de uitgebreide hulp aan m'n moeder, en dan vooral tijdens de periode na het overlijden van haar man. In het bijzonder denken we aan hun huishoudhulp, die hen meer dan 10 jaar trouw steun verleende. Dank u!” 
Lieve

Helan

Zin om ons team te versterken?

Als verzorgende bied je persoonlijke verzorging, emotionele ondersteuning en hulp bij administratie aan mensen in zorgsituaties. Kies voor een job bij Helan en laat je talenten schitteren in een open en dynamische bedrijfscultuur waar je ruimte krijgt om te groeien.


Bekijk de jobs bij Helan