Afgestudeerd of je eerste job

Als je je eerste contract tekent, als zelfstandige aan de slag gaat of een werkloosheidsuitkering krijgt, is het tijd voor je eigen ziekenfondsdossier. Helan ondersteunt je plannen met diensten en voordelen op maat. In slechts enkele klikken heb je toegang tot heel wat voordelen en een expertenteam dat je graag verder helpt.

Open je dossier eenvoudig online

Download het aansluitingsformulier.

Helan heeft een specifiek document opgesteld om eenvoudig je eigen dossier te openen. Download het aansluitingsformulier.

Vul al je gegevens in, beantwoord de vragen en onderteken het formulier.

Stuur je ingevulde, ondertekende document digitaal door. Meer hoef je niet te doen.

Welkom bij Helan!

ziekenhuisopname

26 jaar of ouder?

Als je 26 wordt, is het sowieso tijd voor een eigen ziekenfondsdossier. Ook als je nog studeert of geen inkomen hebt. Je klantenadviseur overloopt graag de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie.

Maak een afspraak

Vragen of advies nodig?

Ben je afgestudeerd en op zoek naar een job? Schrijf je dan zo snel mogelijk in bij de VDAB of Actiris (in Brussel) als werkzoekende.

Vanaf dat moment begint je beroepsinschakelingstijd te lopen. Dat is een wachttijd van 12 maanden die elke schoolverlater moet doorlopen voor hij/zij als -25 jarige recht heeft op een werkloosheidsuitkering.

  • Tijdens je beroepsinschakelingstijd blijf je bij het ziekenfonds ingeschreven als persoon ten laste van je ouder(s).
  • Zodra je begint te werken, of zodra je beroepsinschakelingstijd afgelopen is, moet je aansluiten bij het ziekenfonds van jouw keuze.

Kun je meteen aan de slag als loontrekkende of zelfstandige, dan hoef je je natuurlijk niet in te schrijven bij VDAB of Actiris.

Bezoek de vacatures op onze jobsite en solliciteer meteen!

Betaalbare verzekeringen

Reken op onze betaalbare verzekeringen

Een beugel, kroon of implantaat. Dat mooie tanden veel geld kunnen kosten, weet iedereen. Daarom heeft Helan een solide tandverzekering voor jou. Zo blijf je breed glimlachen.

Ook van ziekenhuiskosten hoef je niet wakker te liggen. De hospitalisatieverzekeringen via Helan zijn betaalbaar, maar beschermen je wel tegen torenhoge kosten. Voor, tijdens en na je opname.

Ontdek onze verzekeringen
 

Klant worden

Word jij graag helemaal Helan? Aansluiten bij Helan Ziekenfonds en extra verzekeringen is makkelijk. Sluit makkelijk online aan, of vraag advies op maat van jouw situatie.

Voordelen en terugbetalingen

Wie gezond en in balans wil blijven, verdient net dat tikkeltje meer. Daarom hebben wij een hele reeks extra voordelen en terugbetalingen voor jou.

Hospitalisatieverzekeringen

Geen zorgen om ziekenhuiskosten, want Hospitalia beschermt je voor, tijdens en na je opname. Kies de formule die bij je past uit onze 3 Hospitalia-verzekeringen.

Dentalia Plus

Bescherm je gezin tegen hoge tandzorgkosten. Krijg tot 1.250 euro terug per persoon per jaar voor tandverzorging, beugels, kronen, implantaten en meer.

Een brede kijk op jouw welzijn

Studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland is een ervaring om naar uit te kijken, maar voordat je vertrekt zijn er ook een aantal praktische zaken die je moet regelen. Wat doe je bijvoorbeeld met je ziekteverzekering? Moet je een ziekteverzekering afsluiten in het land waar je studeert of ben je tijdens je studie in het buitenland ook verzekerd met je Belgische verzekering?

25 juni

Kleine groep Belgen draagt grootste deel gezondheidsuitgaven

Voor 10 % van de Belgen lopen de gezondheidsuitgaven ten laste van de verplichte ziekteverzekering op tot 16.071 euro per jaar. Voor 1 % van onze landgenoten gaat het zelfs om 62.582 euro per jaar. Deze concentratie toont aan dat het solidariteitsprincipe van onze gezondheidszorg noodzakelijk is. Wie zijn deze ‘grote gebruikers’ en wat betekent het voor hun eigen uitgaven? Dat onderzochten de Onafhankelijke Ziekenfondsen in een nieuwe studie.