Chronisch ziek

Als je chronisch ziek bent, maakt een goede en hartelijke omkadering een echt verschil. Helan is er met warme zorg en ondersteuning. Zo ervaar je maximaal comfort in je eigen thuisomgeving. Ook voor een warme thuis weg van huis hebben we een passend antwoord.

Financiële hulpmiddelen

Wil je weten op welke sociale en fiscale tegemoetkomingen je recht hebt? Heb je hulp nodig om ze aan te vragen? Maak dan zeker gebruik van onze sociale dienstverlening. De maatschappelijke werkers van Helan ondersteunen je bij het invullen van je hulpnoden en geven je advies op maat. Helemaal gratis bovendien.

Elk verhaal is anders. Daarom luisteren we eerst, om dan op zoek te gaan naar de gepaste oplossing.

Nood aan een luisterend oor? 

Bel naar de Helan Luisterlijn en krijg gratis psychologische hulp via de telefoon.

Bel T. 0800 88081

Praktische hulpmiddelen

Ben je zorgbehoevend, dan kan je dankzij de Vlaamse sociale bescherming met een medisch voorschrift een mobiliteitshulpmiddel kopen of huren bij een bandagist. De factuur gaat naar de zorgkas.

De beste oplossingen om je het leven thuis veilig en gemakkelijk te maken, vragen soms om verbouwwerken. Onze ergotherapeuten stellen beperkte ingrepen voor of werken een uitgebreide woningaanpassing voor je uit.

In Helan Zorgwinkel vind je een ruim assortiment producten en hulpmiddelen voor thuiszorg en revalidatie. Onze adviseurs helpen je ook aan aangepast meubilair, incontinentiemateriaal en gezondheidsproducten.

Materiaal ontlenen kan via onze uitleendienst.

Ben je mantelzorger voor een naaste?

Bij Helan weten we dat die taak soms zwaar is. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Wij wijzen je daarom graag de weg en helpen je bij het aanvragen van specifieke voordelen.

Ondersteuning voor mantelzorgers

Thuiszorg

Zorg aan huis

Schakel zorg aan huis in voor een paar van je huishoudelijke, verzorgende en administratieve taken.

Icon

Thuisverpleging

Voor tijdelijke, langdurige of blijvende verpleegkundige hulp regelen we professionele verpleging bij je thuis.

Icon

Zorgtraject voor chronisch zieken

Stippel samen met je huisarts en specialist een zorgtraject uit. Zo word je optimaal begeleid en behandeld. 

Icon

Niet-dringend medisch vervoer

Wij regelen niet-dringend vervoer naar het ziekenhuis, het revalidatiecentrum, en het zorg- of kortverblijf.

Icon

Tijdelijke opvangmogelijkheden

Op zoek naar een kortverblijf, een zorgverblijf of dag- of nachtopvang? Wij helpen je op weg.

Icon

Palliatieve zorg

Een ervaren team van palliatieve verzorgers ondersteunt patiënten die thuis willen blijven tijdens de laatste fase van hun leven.

Icon
shopavita

Op zoek naar hulpmiddelen?

Of je nu gezonder in het leven wil staan of extra zorg nodig hebt, Helan Zorgwinkel is voor iedereen. Van incontinentiemateriaal tot comfortmeubelen om langer thuis te wonen, je vindt het allemaal online in onze zorgwinkel.

Als klant van Helan ziekenfonds krijg je minstens 10% korting op het hele assortiment.

Naar Helan Zorgwinkel

Thuiszorg

Vertrouw op Helan als je ouder wordt, ziek bent, of tijdelijk zorg nodig hebt. Wij helpen met thuiszorg, zorgmateriaal, administratieve hulp en helder advies.

Vraag je huishoudhulp aan

Druk thuis? De goed opgeleide huishoudhulpen van Helan nemen je graag wat werk uit handen.

Zorgvakanties

Genieten van een zorgeloze vakantie als je dialyse, thuisverpleging of andere medische zorg nodig hebt? Het kan met Zorgvakanties.

Zorgwinkel

Of je nu op zoek bent naar artikelen waar je gezond en fit mee blijft of een rolstoel om te revalideren, op Helan Zorgwinkel vind je medisch- en gezondheidsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

Een brede kijk op jouw welzijn

Chronisch ziek? Dan kan je rekenen op een ‘zorgteam’

Als het van de Vlaamse overheid afhangt, krijgen chronisch zieken een ‘zorgteam’ aan hun zijde. De indeling in zorgzones moet het voor huisartsen, tandartsen, kinesisten, … makkelijker maken om samen te werken rond de patiënt.