Helan. Jouw ziekenfonds vol voordelen.

  • Snelle terugbetaling van je medische kosten.
  • Extra voordelen voor jouw gezondheid.
  • Onze experts staan voor je klaar. Online en in het echt.

ziekenfondsvoordelen

Maak de vergelijking

Word jij ook blij van deze voordelen? Vul dan hier je gegevens in. Wij bellen je binnen de 2 werkdagen op om samen de vergelijking te maken.

* Verplicht in te vullen velden


Helemaal welzijn

Zorg dragen voor je gezondheid kost geld. Maar onze terugbetalingen en voordelen houden de kosten betaalbaar. Kan je niet werken door ziekte of een ongeval, dan regelen wij je vervangingsinkomen. En we zijn altijd bereikbaar. Online, maar ook in het echt. Als jij ons nodig hebt.

 

Overtuigd om klant te worden?

Je kan gemakkelijk online aansluiten of maak een afspraak met een van onze klantenadviseurs om je op weg te helpen.

Word klant

Jouw voordelen bij Helan

Meer dan 500 euro aan voordelen voor je gezondheid

Wij houden een gezond leven graag betaalbaar voor iedereen. Daarom bieden we terugbetalingen aan voor psychotherapie, wellness, medische apps en vaccins.

Icon

Meer dan 700 euro aan babyvoordelen

Wij zijn er voor je, als mama of papa wordt. Van kraamzorg tot kinderopvang. Ontdek meer dan 700 euro aan geboortevoordelen.

Icon

Meer dan 2.000 euro voordelen voor jou en je gezin

Helan staat voor je klaar. Bij elke groeispurt. Met onze voordelen geef je je kind de beste zorgen en kan je net dat beetje meer genieten van het leven.

Icon

Betaalbare hospitalisatie- en tandverzekering

Mooie tanden kunnen veel geld kosten. Daarom heeft Helan een solide tandverzekering voor jou. En onze hospitalisatieverzekeringen beschermen je voor, tijdens en na een ziekenhuisopname.

Icon

Meer dan een ziekenfonds

Wij regelen je wettelijke terugbetalingen en je uitkering, maar wij zijn ook zoveel meer dan een ziekenfonds. Wij hebben voor jou kinderopvang, kraamzorg, thuiszorg, huishoudhulp, vakantiekampen en een zorgwinkel.

Icon

Aansluiten bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds?

Overtuigd van de match tussen jou en Helan? Of nog niet helemaal? Wij horen graag wat je bezighoudt. Vul het formulier in en wij contacteren je binnen 2 werkdagen. Met meer uitleg en een antwoord op je vragen. Daarna beslis je zelf in alle rust.

Vraag vrijblijvend advies

Praktische vragen en antwoorden

Omdat je bij ons in goede handen bent. Wij houden een gezond leven betaalbaar via onze terugbetalingen en Helan-voordelen. Waar het kan, werken we snel en digitaal. Waar jij dat nodig hebt, geven onze experts graag persoonlijk advies. Enthousiast en efficiënt: daar houden wij van.

Ook als het minder gaat, zijn we er voor jou. Ben je ziek of kan je niet werken door een operatie of een ongeval? We betalen je medische kosten terug en regelen je vervangingsinkomen zonder veel gedoe. Zo kan jij focussen op beter worden.

We zijn ook zoveel meer dan een ziekenfonds. Wij hebben voor jou ook betaalbare verzekeringen, kinderopvang, kraamzorg, thuiszorg, huishoudhulp, vakantiekampen en een Zorgwinkel.

Word klant

Heb je kosten voor medische zorg bij een dokter, kinesist of tandarts, dan bepaalt de wettelijke ziekteverzekering hoeveel je terugkrijgt. Die terugbetaling regelen wij voor jou. Wij verwerken je doktersbriefjes snel en storten jou het wettelijke bedrag terug. Op Mijn Helan, je online ziekenfonds, volg je alles makkelijk zelf op.

Ben je ziek of kom je iets tegen en kan je even niet werken? Of ben je net bevallen? Dan regelen wij een vervangingsinkomen of een uitkering, voor je. Tot je weer aan het werk kan. Je vraagt die uitkering makkelijk digitaal aan. En je dossier volg je op via Mijn Helan.

Wij regelen voor jou de terugbetalingen die wettelijk vastliggen. Maar wie gezond en in balans wil blijven, verdient net dat tikkeltje meer. Daarom krijg jij er als klant bij Helan een reeks extra voordelen en terugbetalingen bovenop.

Om aan te sluiten bij een verzekering via een ziekenfonds, moet je bij datzelfde ziekenfonds klant zijn. Besluit je over te stappen naar Helan, dan kan je ook je tand- en hospitalisatieverzekeringen overdragen naar ons. Dit kan heel eenvoudig op het moment dat je aansluit bij Helan. En maak je vooral geen zorgen over de wachttijd. Die vervalt gewoon. Zodat je op elk moment beschermd blijft.

Die krijg je allemaal terugbetaald. Als je van ziekenfonds verandert, wordt je dossier altijd op de eerste dag van een nieuw kwartaal overgedragen. Terugbetalingen voor die datum zal je vorige ziekenfonds nog doorstorten. Vanaf 1 januari, april, juli of oktober betalen wij je alles terug.

Terugbetalingen via de wettelijke ziekteverzekering verlopen grotendeels automatisch en worden meteen verrekend zodra je arts de consultatie doorgeeft. Rekent de arts je nog een deel rechtstreeks aan dat je van een andere verzekering terugkrijgt? Dan kan je via Mijn Helan, je online ziekenfonds, makkelijk opvolgen hoeveel je terug krijgt en wanneer je de terugbetaling mag verwachten.

Helemaal niet. Overstappen kan heel makkelijk. Zelfs als je voor het eerst een tand- of hospitalisatieverzekering erbij neemt. Graag wat hulp bij je aansluiting of overstap? Vraag vrijblijvend advies en we helpen je graag alles regelen.

Er geldt altijd een wettelijke datum van overdracht als je van ziekenfonds verandert. Dat is altijd de eerste dag van het nieuwe kwartaal, dus 1 januari, april, juli of oktober. Sluit je bijvoorbeeld bij ons aan op 1 februari? Dan nemen wij je dossier officieel over vanaf 1 april. Zo kan je vorige ziekenfonds alles afronden en ons een compleet dossier bezorgen, en verloopt je overdracht vlekkeloos en zonder wachttijd.

De inschrijving moet worden opgemaakt uiterlijk de vijfde van de maand die voorafgaat aan het nieuwe kwartaal voor 12 uur. Als je bijvoorbeeld wil overstappen op 1 januari, moet de inschrijving ten laatste op 5 december om 12 uur in ons bezit zijn.

“Ik vind het online ziekenfonds van Helan echt handig. Je vindt er al je terugbetalingen op een rij en je regelt heel wat dingen makkelijk zelf, wanneer je wilt. Dat bespaart je heel wat tijd.”

Evelyne

De vermelde voordelen en diensten voor ziekenfondsklanten zijn enkel geldig voor klanten van Helan Onafhankelijk ziekenfonds die in orde zijn met de bijdragen aanvullende diensten. Info en voorwaarden op www.helan.be/voordelen. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Onafhankelijk ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze producten kun je terecht bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.