Helan. Jouw onafhankelijk ziekenfonds.

  • Snelle terugbetaling van je medische kosten.
  • Een uitkering als je ziek bent.
  • Betaalbare hospitalisatie- en tandverzekering.
  • Extra voordelen voor jouw gezondheid.
  • Zorg op maat in elke levensfase.
  • Altijd bereikbaar. Online en in het echt.

 

Vanaf 1 janauri 2022 zijn Partena Ziekenfonds en OZ er samen voor jou onder de naam Helan.

Helan staat voor helen, en een uniek geheel aan diensten. Maar vooral ook voor elan, onze gedrevenheid om jou als klant te ondersteunen in een kwaliteitsvol en onafhankelijk leven. Met onze expertise, en ons enthousiasme. Helemaal voor jou. Want zo maken wij het verschil.

 

Vraag vrijblijvend advies

Wij bellen je binnen de 2 werkdagen op. Niet meteen bereikbaar? Dan sturen we een mailtje.

* Verplicht in te vullen velden


Helemaal welzijn

Zorg dragen voor je gezondheid kost geld. Maar onze terugbetalingen en voordelen houden de kosten betaalbaar. Kan je niet werken door ziekte of een ongeval, dan regelen wij je vervangingsinkomen. En we zijn altijd bereikbaar. Online, maar ook in het echt. Als jij ons nodig hebt.

 

Overtuigd om klant te worden?

Je kan gemakkelijk online aansluiten of maak een afspraak met een van onze klantenadviseurs om je op weg te helpen.

Word klant

Jouw voordelen bij Helan

Coach voor jouw gezondheid

Wij houden een gezond leven graag betaalbaar voor iedereen. Daarom bieden we terugbetalingen voor preventieve onderzoeken, medische apps en vaccins.

Icon

Altijd klaar voor ouders en kinderen

We zijn er voor je, als je mama of papa wordt. En we houden gezond opgroeien betaalbaar. Van kraamzorg naar kinderopvang, tot vakantiekampen en een beugel voor je tiener.

Icon

Partner in zorg en zelfredzaamheid

Als je ouder wordt, ziek bent, of tijdelijk zorg nodig hebt, kunnen wij helpen. Met thuiszorg, administratieve hulp en advies. In Helan Zorgwinkel vind je zorgmateriaal op maat.

Icon

Betaalbare hospitalisatie- en tandverzekering

Mooie tanden kunnen veel geld kosten. Daarom heeft Helan een solide tandverzekering voor jou. En onze hospitalisatieverzekeringen beschermen je voor, tijdens en na een ziekenhuisopname.

Icon

Meer dan een ziekenfonds

Wij regelen je wettelijke terugbetalingen en je uitkering, maar wij zijn ook zoveel meer dan een ziekenfonds. Wij hebben voor jou kinderopvang, kraamzorg, thuiszorg, huishoudhulp, vakantiekampen en een zorgwinkel.

Icon

Aansluiten bij Helan Ziekenfonds?

Overtuigd van de match tussen jou en Helan? Of nog niet helemaal? Wij horen graag wat je bezighoudt. Vul het formulier in en wij contacteren je binnen 2 werkdagen. Met meer uitleg en een antwoord op je vragen. Daarna beslis je zelf in alle rust.

Vraag vrijblijvend advies

Praktische vragen en antwoorden

Omdat je bij ons in goede handen bent. Wij houden een gezond leven betaalbaar via onze terugbetalingen en Helan-voordelen. Waar het kan, werken we snel en digitaal. Waar jij dat nodig hebt, geven onze experts graag persoonlijk advies. Enthousiast en efficiënt: daar houden wij van.

Ook als het minder gaat, zijn we er voor jou. Ben je ziek of kan je niet werken door een operatie of een ongeval? We betalen je medische kosten terug en regelen je vervangingsinkomen zonder veel gedoe. Zo kan jij focussen op beter worden.

We zijn ook zoveel meer dan een ziekenfonds. Wij hebben voor jou ook betaalbare verzekeringen, kinderopvang, kraamzorg, thuiszorg, huishoudhulp, vakantiekampen en een Zorgwinkel.

Word klant

Heb je kosten voor medische zorg bij een dokter, kinesist of tandarts, dan bepaalt de wettelijke ziekteverzekering hoeveel je terugkrijgt. Die terugbetaling regelen wij voor jou. Wij verwerken je doktersbriefjes snel en storten jou het wettelijke bedrag terug. Op Mijn Helan, je online ziekenfonds, volg je alles makkelijk zelf op.

Ben je ziek of kom je iets tegen en kan je even niet werken? Of ben je net bevallen? Dan regelen wij een vervangingsinkomen of een uitkering, voor je. Tot je weer aan het werk kan. Je vraagt die uitkering makkelijk digitaal aan. En je dossier volg je op via Mijn Helan.

Wij regelen voor jou de terugbetalingen die wettelijk vastliggen. Maar wie gezond en in balans wil blijven, verdient net dat tikkeltje meer. Daarom krijg jij er als klant bij Helan een reeks extra voordelen en terugbetalingen bovenop.

Om aan te sluiten bij een verzekering via een ziekenfonds, moet je bij datzelfde ziekenfonds klant zijn. Besluit je over te stappen naar Helan, dan kan je ook je tand- en hospitalisatieverzekeringen overdragen naar ons. Dit kan heel eenvoudig op het moment dat je aansluit bij Helan. En maak je vooral geen zorgen over de wachttijd. Die vervalt gewoon. Zodat je op elk moment beschermd blijft.

Die krijg je allemaal terugbetaald. Als je van ziekenfonds verandert, wordt je dossier altijd op de eerste dag van een nieuw kwartaal overgedragen. Terugbetalingen voor die datum zal je vorige ziekenfonds nog doorstorten. Vanaf 1 januari, april, juli of oktober betalen wij je alles terug.

Terugbetalingen via de wettelijke ziekteverzekering verlopen grotendeels automatisch en worden meteen verrekend zodra je arts de consultatie doorgeeft. Rekent de arts je nog een deel rechtstreeks aan dat je van een andere verzekering terugkrijgt? Dan kan je via Mijn Helan, je online ziekenfonds, makkelijk opvolgen hoeveel je terug krijgt en wanneer je de terugbetaling mag verwachten.

Helemaal niet. Overstappen kan heel makkelijk. Zelfs als je voor het eerst een tand- of hospitalisatieverzekering erbij neemt. Graag wat hulp bij je aansluiting of overstap? Vraag vrijblijvend advies en we helpen je graag alles regelen.

Er geldt altijd een wettelijke datum van overdracht als je van ziekenfonds verandert. Dat is altijd de eerste dag van het nieuwe kwartaal, dus 1 januari, april, juli of oktober. Sluit je bijvoorbeeld bij ons aan op 1 februari? Dan nemen wij je dossier officieel over vanaf 1 april. Zo kan je vorige ziekenfonds alles afronden en ons een compleet dossier bezorgen, en verloopt je overdracht vlekkeloos en zonder wachttijd.

De inschrijving moet worden opgemaakt uiterlijk de vijfde van de maand die voorafgaat aan het nieuwe kwartaal. Als je bijvoorbeeld wil overstappen op 1 april, moet de inschrijving ten laatste op 5 maart in ons bezit zijn.

“Ik vind het online ziekenfonds van Helan echt handig. Je vindt er al je terugbetalingen op een rij en je regelt heel wat dingen makkelijk zelf, wanneer je wilt. Dat bespaart je heel wat tijd.”

Evelyne

Helan Ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze producten kun je terecht bij Helan Ziekenfonds.