Helan Huishoudhulp

Helan Huishoudhulp helpt je snel aan professionele huishoudhulp. Wij zijn actief over heel Vlaanderen en Brussel. Reken op een vlotte en flexibele service, en betaal voordelig met dienstencheques.

Daarom kies je voor Helan Huishoudhulp

 • Snel: geen of korte wachttijd. Wij zoeken snel de juiste hulp.
 • Flexibel: extra hulp of vervanging nodig? Wij regelen het.
 • Betrouwbaar: onze hulpen zijn goed opgeleid en verzekerd.
 • Betaalbaar: je betaalt € 7,20/uur* met dienstencheques.<
 • Voor iedereen: ook voor niet-klanten van Helan Ziekenfonds.
 • Eenvoudig: plan zelf je huishoudhulp via onze app.
 • Bereikbaar: onze consulenten staan voor je klaar.
 • Veilig: wij garanderen de veiligheid van de huishoudhulp en klanten en volgen strikte hygiënische richtlijnen. 

* In Vlaanderen, na fiscale aftrek. In Brussel € 7,65 na fiscale aftrek.

 

Wat kan je huishoudhulp voor je doen?

 • Poets- en strijkwerk
 • Boodschappen in de buurt
 • Dagelijkse maaltijden bereiden
 • Kleine naaiwerkjes

Ja, ik wil poetshulp aanvragen

* Verplicht in te vullen velden

Voorkeuren poetshulp


Zo maken wij het verschil

Altijd bereikbaar

Naast een vaste huishouhulp, staat ook een vaste consulent voor je klaar. Jouw aanspreekpunt voor al je vragen, feedback of om je te helpen bij je planning.

Icon
Helan Poets- en strijkhulp. Hierop kan je rekenen

Goed opgeleide huishoudhulpen

Helan Huishoudhulp investeert in haar medewerkers. Reken op een betrouwbare en goed opgeleide poetshulp.

Icon

Voor iedereen

Klant of geen klant bij Helan ziekenfonds, reken op onze service. Een betaalbare en betrouwbare huishoudhulp met dienstencheques.

Icon
De klantenbijdrage van 60 euro voor je huishoudhulp? Die betalen wij voor jou.

Klant bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds? Je krijgt 60 euro korting

Ben je ook klant van Helan ziekenfonds? Dan betalen wij de klantenbijdrage van 30 euro per semester voor jou. Zo bespaar je 60 euro per jaar!

Praktische vragen en antwoorden

Jij kiest zelf wanneer en hoe vaak jouw huishoudhulp komt. Wij houden rekening met de dagen van jouw voorkeur. Onze medewerkers werken van maandag tot en met vrijdag, behalve op feestdagen. Zij werken steeds in blokken van 4 uur. Per week kun je natuurlijk meerdere blokken aanvragen. We raden aan om minstens één blok per week te nemen, zo is een regelmatig grondig onderhoud van je woning mogelijk.

Je bepaalt zelf of je aanwezig bent om je hulp binnen te laten. Het is uiteraard wel de bedoeling dat de huishoudhulp op de afgesproken dagen toegang heeft tot jouw woning. Bekijk zelf met je huishoudhulp of je hem/haar een sleutel geeft of deze op een afgesproken plaats achterlaat.* Ook tijdens de dienstverlening hoef je niet aanwezig te zijn.

*De sleutel uitwisselen met je huishoudhulp of deze op een afgesproken plaats achterlaten is je eigen verantwoordelijkheid. Helan Huishoudhulp is hiervoor niet verantwoordelijk.

Je betaalt eenvoudig met dienstencheques. Voor de eerste 400 betaal je 9 euro per stuk. Nadien is dat 10 euro per stuk voor de laatste 100. Per kalenderjaar is het aantal dienstencheques per gebruiker beperkt tot 500 stuks. Het aftrekbaar bedrag is beperkt tot 170 cheques per persoon per jaar in Vlaanderen. Je betaalt zo slechts € 7,20/uur voor huishoudhulp.

Dienstencheques koop je aan bij Sodexo, het uitgiftebedrijf dat het beheer van de cheques in handen heeft.

 

Heb je al een huishoudhulp? Schrijf hem of haar in bij ons en pluk daar samen de vruchten van. Je poetshulp krijgt een vast contract, aantrekkelijke extralegale voordelen en coaching. Jij kan voordelig gebruik maken van dienstencheques, en bent verzekerd als er iets zou gebeuren.

Schrijf je huishoudhulp in

 • Onze huishoudhulpen krijgen een veiligheidspakket om zichzelf en hun klanten te beschermen, en het virus niet ongewild te verspreiden. 
 • Geef geen hand bij het begroeten van jouw huishoudhulp. Respecteer de 'social distance' afstand van 1,5 m.
 • Ben je in de woning aanwezig, begeef je dan in een aparte ruimte. Moet je toch in dezelfde ruimte zijn, dan is een mondmasker dragen verplicht. Dit geldt ook voor je gezinsleden.
 • Verlucht je woning 30 min voor aankomst van je huishoudhulp. Indien je over mechanische ventilatie beschikt, gebruik deze dan maximaal.
 • Voorzie een ontsmettingsmiddel of een zeepsopje. Zo kan jouw huishoudhulp als eerste taak de aanraakvlakken reinigen (deurklinken, lichtschakelaars, telefoons, tafel, aanrecht, afstandsbediening en sanitair: spoelknop, handsteun, kraan). Communiceer dit aan je huishoudhulp.
 • Betaal bij voorkeur met elektronische dienstencheques om besmetting te vermijden.

“Ik werk voltijds, en volg avondlessen om mijn lerarendiploma te halen. Ik ben blij dat ik elke week kan rekenen op Teresa om ons huis netjes te houden. Ik weet niet hoe ik anders nog tijd zou overhouden voor de kinderen.”

Kim, 38 jaar