Is Dentalia Up iets voor jou?

Naast Dentalia Plus is er vanaf nu tandverzekering Dentalia Up, een verzekering met nieuwe voorwaarden en extra opties. 

 • Krijg tot 4.000 euro terug
 • Voor orthodontie bij jongeren, tandprotheses, implantaten en parodontologie
 • Ook verzekerd voor kosten bij een ongeval of kanker
 • Waarborgen zijn onderling cumuleerbaar
 • Langer aangesloten is uitgebreider terugbetaald
Vanaf €3,91 /maand

 

Dentalia Plus blijft ook bestaan

Jij verzekert je glimlach graag uitstekend en bent daarom aangesloten bij onze tandverzekering Dentalia Plus. Die vertrouwde tandverzekering blijft bestaan, onder dezelfde voorwaarden.

Wil je graag bij je huidige tandverzekering Dentalia Plus blijven? Dat kan. Je hoeft daarvoor niets te doen.

Weet dat je op elk later moment kan beslissen om over te schakelen naar Dentalia Up, zonder verlies van je anciënniteit.

Maar misschien ben je nu al benieuwd naar de voorwaarden van de nieuwe Dentalia Up? Vul het formulier in en we geven je graag vrijblijvend advies.

 

Vraag vrijblijvend advies over Dentalia Up

Wij bekijken graag samen met jou welke verzekering het best bij jou past. We bellen je binnen de 5 werkdagen op. Niet meteen bereikbaar? Dan sturen we een mailtje.

* Verplicht in te vullen velden


Wat verzekert Dentalia Up?

Preventieve tandzorg

Behandelingen die beginnende tandproblemen opsporen en aanpakken, krijg je volledig terugbetaald, meteen vanaf je aansluiting.

Icon
Dentalia Up

Curatieve tandzorgen

Een gaatje vullen? Curatieve tandzorgen krijg je 50% of 80% terugbetaald, afhankelijk van je preventief gedrag.

Icon

Prothesen, implantaten en parodontologie

Tanden vervangen of tandvleesproblemen behandelen? Je krijgt deze behandelingen 50% of 80% terugbetaald, afhankelijk van je preventief gedrag.

Icon

Orthodontie

Behandelingen om afwijkende tandposities bij kinderen en jongeren te corrigeren met een beugel of blokjes, krijg je tot 60% terugbetaald.

Icon

Onvoorziene kosten

Tandzorgkosten bij een ongeval of kanker krijg je 100% terugbetaald, meteen vanaf je aansluiting

Icon

Wat verzekert Dentalia Up niet?

 • Stomatologie en radiologie die niet toegankelijk is voor de tandarts
 • Esthetische tandbehandelingen
 • Orthodontie zonder tussenkomst van de wettelijke ziekteverzekering (hoofdzakelijk behandelingen voor volwassenen)
 • Kosten waarvan de facturatie onwettig is
 • Geneesmiddelen

 

Een antwoord op je vragen

Als je vandaag bent aangesloten bij Dentalia Plus, blijft je verzekering gewoon doorlopen onder de huidige voorwaarden. Je hoeft niets te ondernemen.

Dat kan! Vul het formulier hierboven in en we maken graag samen met jou de vergelijking tussen Dentalia Plus en Dentalia Up. Zo kan je bekijken welke verzekering het best bij jouw situatie past.

Dat kan niet. Je overstap naar Dentalia Up is definitief en niet omkeerbaar. 

Nee, dat kan jammer genoeg niet. Ook Dentalia Up is een gezinsverzekering.

Nee, je neemt je anciënniteit van Dentalia Plus mee naar Dentalia Up. Extra interessant dus, als je al even bent aangesloten bij Dentalia Plus.

Je kan dat makkelijk zelf bekijken op Mijn Helan, onder 'verzekeringen'. Klik daar op 'betaalinfo en teller' en je ziet de startdatum van je verzekering staan.

Dat restbedrag wordt niet overgedragen naar Dentalia Up.

We raden je in dat geval aan om bij Dentalia Plus te blijven. Eens de behandeling afgerond is, kan je altijd opnieuw overwegen om over te stappen naar Dentalia Up.

Je kan je terugbetalingsaanvraag digitaal indienen, net zoals bij Dentalia Plus het geval is.

Nee, er is geen medische vragenlijst.

Dat kan. Je zet je wachttijd gewoon voort in Dentalia Up.

Het prijsverschil is minimaal.

Hoeveel je exact voor een tandverzekering betaalt, hangt af van je leeftijd en het aantal personen in je gezin.

Bekijk hier de tarieven in een handige tabel.

Breidt je gezin verder uit, dan is het goed om te weten dat pasgeborenen vanaf 1 juli 2023 kunnen aansluiten bij Dentalia Up. Als ouder kan je in dat geval bij Dentalia Plus blijven, of mee overstappen naar Dentalia Up.

Voor alle terugbetalingen geldt er een bepaald plafond. Dat is een maximaal bedrag dat je terugkrijgt per type behandeling of per jaar. We kijken naar je aansluitingsjaar om te bepalen op welk maximaal plafond je recht hebt voor je specifieke tandzorg. Terugbetalingen per type tandzorg zijn cumuleerbaar.

Er is geen wachttijd bij preventieve zorgen, en bij een ongeval of kanker. Er is een wachttijd van 6 maanden bij curatieve zorgen, en 12 maanden bij orthodontie, parodontologie, prothesen en implantaten.

Jaarplafond voor preventieve en curatieve tandzorg:

 • 1ste jaar van aansluiting: 350 euro
 • Vanaf het 2de jaar: 650 euro
 • Vanaf het derde jaar: 1.250 euro

Plafond per behandeling voor orthodontie, bij opstart voor 15 jaar:

 • 1ste jaar van aansluiting: 0 euro
 • Vanaf het 2de jaar: 650 euro
 • Vanaf het derde jaar: 1.050 euro
 • Vanaf het vierde jaar: 1.800 euro
 • Vanaf het tiende jaar: 2.200 euro

Plafond per 2 jaar voor prothesen, implantaten en parodontologie:

 • 1ste jaar van aansluiting: 0 euro
 • Vanaf het 2de jaar: 650 euro
 • Vanaf het derde jaar: 1.050 euro
 • Vanaf het vierde jaar: 1.400 euro
 • Vanaf het tiende jaar: 2.200 euro

Plafond bij tandzorg van kankerpatiënten:

 • 4000 euro per patiënt

Plafond bij tandzorg bij een ongeval:

 • 4000 euro per behandeling
Dentalia Up

Krijg ook tot 1.050 euro terug via Helan Ziekenfonds!

Moet je kind een beugel dragen? Met een tandverzekering ben je dan al gerust. Maar met het voordeel orthodontie erbij, ben je dat helemaal. Is je kind niet ouder dan 22 jaar, dan kun je de terugbetalingen van Dentalia Up met het voordeel orthodontie combineren. Reken op tot 1.050 euro extra bij een medisch akkoord voor de 15de verjaardag van je kind.

Vraag vrijblijvend advies

Wat zijn de voorwaarden?

Benieuwd wat de verzekering Dentalia Up precies inhoudt?

Je kan aansluiten bij Dentalia Up tot en met je 64ste.

Ja. Dentalia Up biedt bescherming aan je hele gezin. Je kinderen, je partner en jijzelf. Jullie verdienen allemaal een stralende glimlach. Als gezinsverzekering is het verplicht om iedereen in je gezin mee aan te sluiten, tenzij iemand al een gelijkaardige verzekering heeft. 

Elke verzekering heeft een wachttijd. Dat is de periode vanaf je aansluiting die je moet overbruggen voor je terugbetalingen kan krijgen.

Niet leuk als je net dan dringende tandzorgen nodig hebt. Daarom schrapt Dentalia Up de wachttijd als je een ongeval of kanker krijgt. Ook als je preventief naar de tandarts gaat, of als je al een gelijkaardige verzekering hebt, vervalt de wachttijd.

 • Geen wachttijd bij een ongeval of kanker.
 • Geen wachttijd bij preventieve tandzorgen.
 • 6 maanden wachttijd bij curatieve tandzorgen.
 • 12 maanden wachttijd bij orthodontie, parodontologie, prothesen en implantaten.

Je kan je verzekering op elk moment stopzetten met een opzegtermijn van minstens 1 maand. De termijn gaat in op de eerste dag van de maand die volgt op de datum waarop je je verzekering hebt. Een standaard opzegformulier vind je in Mijn Helan. Dat kan je aangetekend per post versturen naar: Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk. Je kan je brief ook afgeven in je Helan kantoor of opladen via ons contactformulier.

Denk goed na vooraleer je je verzekering stopzet. Tandzorgen worden namelijk steeds duurder. Dentalia Up biedt een uitgebreide terugbetaling voor preventieve en curatieve tandzorgen, orthodontie, prothesen en implantaten, en voor kosten bij een ongeval of kanker. Maak een afspraak met een adviseur als je vragen hebt over je verzekering of de bijdragen.

Wie zijn we?

Helan is een welzijnsgroep met een bredere kijk op jouw welzijn.

Samen willen wij  jouw levenskwaliteit verbeteren. Daarom kan je als klant vertrouwen op Helan Onafhankelijk ziekenfonds, én onze tand- en hospitalisatieverzekering, thuis- en kraamzorghuishoudhulpkinderopvangzorgmateriaal en vakantiekampen.

Samen zijn we er voor jou. Samen zijn we Helan, helemaal welzijn.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Onafhankelijk ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze producten kun je terecht bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.