Bescherm je gezin zoals Evi, met Hospitalia Medium

 • Betaalbaar en uitstekend verzekerd
 • De rust van een kamer alleen 
 • 60 dagen voor- en 180 dagen nazorg 
 • Hulp thuis na je opname met Hospitalia Assist 
 • Ruim verzekerd zonder grensbedrag 
 • Ereloonsupplementen tot 200% terugbetaald 
 • Bekijk wat wel en niet verzekerd is

 

"Ik heb gekozen voor een Hospitalia-verzekering omdat mijn ouders er altijd tevreden over waren. Na mijn eerste bevalling was ik heel tevreden over de service en de snelle terugbetaling. Ik heb de factuur van het ziekenhuis meteen aan Helan bezorgd, en de terugbetaling was al gebeurd nog voor ik de factuur aan het ziekenhuis moest betalen. Ik heb dat bedrag dus nooit moeten voorschieten. En op een paar euro’s na heb ik alles teruggekregen. Zelfs de prenatale kine was inbegrepen."

Vraag vrijblijvend advies

Wij bellen je binnen de 2 werkdagen op. Niet meteen bereikbaar? Dan sturen we een mailtje.

* Verplicht in te vullen velden


Wat verzekerd Hospitalia Medium.

De rust van een eenpersoonskamer

Bij een opname met overnachting kies je zonder financiële zorgen voor de rust en privacy van een kamer alleen.

Icon

Voor- en nazorg

Soms heb je extra zorgen nodig voor en na een opname. Ook die krijg je terugbetaald.

Icon

Hospitalia Assist

Bijstand thuis voor, tijdens en na je opname of als je ernstig ziek bent. Je krijgt tot twee keer per jaar 1.000 euro voor hulp thuis.

Icon

De kosten van een opname

Met Hospitalia Medium ben je zonder jaarlijks grensbedrag verzekerd voor de meeste kosten van een opname in het ziekenhuis.

Icon

Meer terugbetalingen

Je krijgt een terugbetaling voor de verblijfskosten van een opname. Maar ook terugbetalingen voor andere kosten die de wettelijke ziekteverzekering niet vergoedt.

Icon

Optie waarborg zware ziekten

Word jijzelf of iemand in je gezin ernstig ziek? Met de optie waarborg zware ziekten krijg je tot 7.000 euro per jaar extra voor medische kosten buiten een ziekenhuisopname. Al vanaf € 0,30 per maand.

Icon

Wat is niet verzekerd met Hospitalia Medium? 

 • Toiletartikelen, cosmetica, voeding, wijnen, minerale waters, luxe-uitgaven. 
 • Verstrekkingen van esthetische aard. 
 • Tandimplantaten en tandprothesen en alle verstrekkingen die daarmee samenhangen. 
 • Verstrekkingen van het type ‘verjongingskuur’. 
 • Kosten die gepaard gaan met experimentele behandelingen en geneesmiddelen. 
 • Kosten die gepaard gaan met medische behandelingen die met opzet gebeuren in het buitenland en waarvoor de adviserend arts van de Verplichte Verzekering geen toestemming gegeven heeft. 
 • Kosten onderworpen aan de btw. 

Helemaal gerust

Pas als je ze nodig hebt, besef je hoe belangrijk een hospitalisatieverzekering is. Dankzij Hospitalia Medium kan je op elk moment gerust zijn: als iemand in je gezin in het ziekenhuis terecht komt, hoef je je geen zorgen te maken om de kosten. En dan gaat het niet alleen om een vlotte terugbetaling van je opnamekosten. Dankzij Hospitalia Assist reken je bij hospitalisatie ook op een kinderoppas, opvang voor je huisdier en hulp in je huishouden. En dat allemaal voor een betaalbare prijs.

Al 753.801 klanten kiezen voor onze Hospitalia. Wil jij ook helemaal gerust zijn?

Vraag vrijblijvend advies

Praktische vragen en antwoorden

Hoeveel je exact voor een hospitalisatieverzekering betaalt, hangt af van de formule, je leeftijd, het aantal personen in je gezin en de opties die je bij de verzekering neemt. De hospitalisatieverzekeringen via Helan hebben een uitstekende verhouding in prijs en kwaliteit en zijn toegankelijk voor iedereen, dankzij de verschillende formules op maat van je noden.

Aansluiten bij een van onze verzekeringen kan inderdaad alleen als je klant bent bij Helan ziekenfonds. Klant worden doe je snel en eenvoudig online. Bij je aanvraag regel je dan meteen de aansluiting van je verzekering. En goed om te weten: had je ervoor al een gelijkaardige verzekering? Dan wordt je wachttijd geschrapt.

Word klant

Elke hospitalisatieverzekering heeft een medische vragenlijst bij de aanvraag, ook de verzekeringen via Helan. Dat is een vragenlijst in het kader van je medische geschiedenis. Hou er dus rekening mee dat eventuele bestaande aandoeningen uitgesloten kunnen worden voor de verzekering. We raden je aan om deze lijst altijd naar waarheid in te vullen. Als blijkt dat de medische vragenlijst onjuistheden bevat of onvolledig is, zal een uitkering geweigerd worden.

Elke verzekering heeft een wachttijd. Dat is de periode vanaf je aansluiting die je moet overbruggen voor je terugbetalingen kan krijgen. Afhankelijk van de verzekering en het type zorgen, verschilt de wachttijd van 6 maanden tot maximaal 12 maanden. Maar nood breekt wet natuurlijk. Heb je dringende medische zorgen nodig na een ongeval? Dan schrappen we de wachttijd. En ook als je voor je aansluiting al een gelijkaardige polis had, vervalt de wachttijd.

Vroeg je een verzekering aan bij je overstap naar Helan van een ander ziekenfonds? Dan mogen we je dossier, en dus ook je verzekering, pas opnemen op de eerste dag van elk kwartaal. Dus op 1 januari, 1 april, 1 juli of 1 oktober. Die termijnen zijn wettelijk bepaald. Deed je de aanvraag om klant te worden bijvoorbeeld op 6 februari? Dan heeft je vorige ziekenfonds de tijd tot 1 april om jouw dossier af te sluiten. Vanaf dan ben je aangesloten bij Helan en is ook je verzekering in orde.

Enkele ziekenhuizen in Brussel en Wallonië - en vanaf 1/1/2021 UZGent hanteren heel hoge ereloonsupplementen, tot 500%.

 • Ben je verzekerd bij Hospitalia en verblijf je in een eenpersoonskamer in een van die ziekenhuizen, dan rekenen wij een franchise van 150 euro aan. Hospitalia betaalt daarnaast wel de ereloonsupplementen tot 100% terug.
 • Ben je verzekerd bij Hospitalia Medium en verblijf je in een eenpersoonskamer in één van die ziekenhuizen, dan rekenen wij een franchise van 150 euro aan. Hospitalia Medium betaalt daarnaast wel de ereloonsupplementen tot 200% terug.
 • Ben je verzekerd bij Hospitalia Plus en verblijf je in een eenpersoonskamer in één van die ziekenhuizen, dan rekenen wij een franchise van 150 euro aan. Hospitalia Plus betaalt daarnaast wel de ereloonsupplementen tot 300% terug.
 • In een meerpersoonskamer in deze ziekenhuizen rekenen we nooit een franchise aan.
 • Voor een opname in een eenpersoonskamer in een ander ziekenhuis, buiten deze lijst, rekenen we nooit een franchise aan.
 • Heb je een opname gepland in een van deze ziekenhuizen? Contacteer ons zodat we je kunnen adviseren voor een optimale terugbetaling.

Wist je dat ...

1 op de 2 Vlamingen de laatste 2 jaar te maken kreeg met een ziekenhuisopname? Op zo'n moment ben je maar beter goed beschermd tegen hoge kosten. Want de wettelijke ziekteverzekering komt maar gedeeltelijk tussen in de kosten van een ziekenhuisopname.

Met Hospitalia hoef je je geen zorgen te maken om de ziekenhuisfactuur. En er is meer. Want je kan ook rekenen op terugbetalingen van voor- en nazorg, de bijstand van Hospitalia Assist en extra terugbetalingen als je zwaar ziek zou worden.

Vraag vrijblijvend advies

Wat zijn de voorwaarden? 

Benieuwd wat de verzekering Hospitalia Medium precies inhoudt?

In tegenstelling tot een opname met overnachting zijn de terugbetalingen bij een dagopname beperkt tot 80 euro voor het kamersupplement, in plaats van 125 euro, en 100% van de ereloonsupplementen, in plaats van 200%.  Daarom raden we je aan om voor een opname van één dag voor een meerspersoonskamer te kiezen. 

Je kan aansluiten bij Hospitalia Medium tot je 65ste.

Ja. Hospitalia Medium biedt bescherming aan je hele gezin. Als gezinsverzekering is het verplicht om iedereen in je gezin mee aan te sluiten, tenzij iemand al een gelijkaardige verzekering heeft. 

Word klant

Elke verzekering heeft een wachttijd. Dat is de periode vanaf het moment van je aansluiting die je moet overbruggen voor je effectief van terugbetalingen kan genieten. Voor Hospitalia Medium is de wachttijd beperkt tot 6 maanden. Dus vanaf de 6de maand na je aansluiting ben je financieel beschermd als je in het ziekenhuis wordt opgenomen. 

Je kan je verzekering op elk moment stopzetten met een opzegtermijn van minstens 1 maand. De termijn gaat in op de eerste dag van de maand die volgt op de datum waarop je je verzekering hebt opgezegd met een aangetekende brief. 

Contacteer ons

Als je aansluit bij Hospitalia, vul je een medische vragenlijst in. Op basis daarvan kan de medische adviseur beslissen om je aansluiting te aanvaarden met een beperking of uitsluiting voor terugbetalingen in verband met de aandoening. Word je opgenomen om een andere reden dan de aandoening vermeld in de medische vragenlijst, dan worden de kosten wel (volledig) terugbetaald. 

“Ik heb bewust gekozen om goed verzekerd te zijn voor hoge erelonen en voor een eenpersoonskamer in het ziekenhuis. Omdat ik al jong aangesloten ben, kon dat bij de Hospitalia-verzekeringen voor een heel betaalbare prijs.”

Evi

Helan Ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze producten kun je terecht bij Helan Ziekenfonds.