Tot € 1.050 voor orthodontie bij kinderen en jongeren

 • Terugbetaling orthodontie
 • Voor kinderen en jongeren tot 22 jaar
 • Tot € 1.050 extra terugbetaald
 • Bovenop de wettelijke ziekteverzekering
 • Voor 60% van de remgelden, supplementen en materialen
 • De ideale aanvulling op terugbetalingen via Dentalia Plus

 

Een zelfzekere glimlach voor je kind. Welke ouder wil dat nu niet?

Bij Helan reken je op het voordeel orthodontie als je kind moet beugelen. Je krijgt tot 1.050 euro extra terug, boven op de betalingen van je wettelijke ziekteverzekering. Daarnaast is het voordeel orthodontie ook een mooie aanvulling op je terugbetalingen via Dentalia Plus, de tandverzekering via Helan.

Vraag vrijblijvend advies

Wij bellen je binnen de 2 werkdagen op. Niet meteen bereikbaar? Dan sturen we een mailtje.

* Verplicht in te vullen velden


De ideale aanvulling op je tandverzekering

Het voordeel orthodontie combineer je eenvoudig met Dentalia Plus, de tandverzekering via Helan. Daarmee krijg je tot 1.250 euro per jaar terugbetaald voor een groot aantal tandzorgen. Reken dus op een mooie aanvulling voor orthodontie. Mooi meegenomen, want vroeg of laat moet meer dan 50% van alle kinderen een beugel dragen. Bij ons blijft die betaalbaar.

Heb je interesse in ons voordeel orthodontie en onze tandverzekering Dentalia Plus?

Vraag vrijblijvend advies 

Wat verzekert Dentalia Plus?

Preventieve tandzorg

Behandelingen die beginnende tandproblemen opsporen en aanpakken, krijg je volledig terugbetaald.

Icon
Dentalia Plus

Curatieve tandzorgen

Een gaatje vullen? Curatieve tandzorgen worden tot 80% terugbetaald.

Icon

Prothesen, implantaten en parodontologie

Tanden vervangen of tandvleesproblemen behandelen? Je krijgt deze behandelingen tot 80% terugbetaald.

Icon

Orthodontie

Behandelingen om afwijkende tandposities te corrigeren, krijg je tot 60% terugbetaald.

Icon

Wat verzekert Dentalia Plus niet?

 • Stomatologie en radiologie die niet toegankelijk is voor de tandarts
 • Esthetische tandbehandelingen
 • Kosten waarvan de facturatie onwettig is
 • Geneesmiddelen

Een antwoord op je vragen

Voor alle terugbetalingen is een plafond van toepassing. Dat is een maximaal bedrag dat je jaarlijks terugkrijgt. Afhankelijk van het type zorgen is dat een jaarplafond met of zonder een subplafond.

Jaarplafond voor preventieve en curatieve tandzorg

 • 1ste jaar van aansluiting: 350 euro
 • Vanaf het 2de jaar: 650 euro
 • Vanaf het derde jaar: 1.250 euro

Subplafond voor orthodontie, prothesen, implantaten en parodontologie

 • 1ste jaar van aansluiting: 350euro
 • Vanaf het 2de jaar: 650 euro
 • Vanaf het 3de jaar: 1.050 euro + 200 euro voor preventieve en curatieve tandzorg

Ja. Als je al een gelijkaardige verzekering hebt, en je stapt over naar Dentalia Plus, dan vervalt de wachttijd voor je tandverzekering. Ook bij een ongeval vervalt de wachttijd als je dringende tandzorgen nodig hebt.

Ja. Dentalia Plus is alleen beschikbaar als je klant ben bij het ziekenfonds. Klant worden kan trouwens snel en eenvoudig online. Liever persoonlijk advies? Maak een afspraak.

Word klant

Dat kan heel eenvoudig in Mijn Helan. Hou de facturen goed bij en bezorg ze ons nadat ze betaald zijn, samen met je tegemoetkomingsaanvraag. We zorgen er dan voor dat de terugbetaling snel op je rekening staat. 

Naar Mijn Helan

Dentalia Plus

Ontdek het voordeel orthodontie

Moet je kind een beugel dragen? Met het voordeel orthodontie ben je helemaal gerust. Is je kind niet ouder dan 22 jaar, dan je de terugbetalingen van Dentalia Plus met het voordeel orthodontie combineren. Reken op tot 1.050 euro extra bij een medisch akkoord voor de 15de verjaardag van je kind.

Vraag vrijblijvend advies

Wat zijn de voorwaarden?

Je kan tot je 65ste aansluiten bij Hospitalia Medium en Hospitalia Plus. Voor Hospitalia geldt geen leeftijdsbegrenzing. Je kan aansluiten op elke leeftijd.

Als je aansluit bij een van de Hospitalia-formules, vul je een medische vragenlijst in. Op basis daarvan kan de medische adviseur beslissen om je aansluiting te aanvaarden met een beperking of uitsluiting voor terugbetalingen in verband met de aandoening. Word je opgenomen om een andere reden dan de aandoening vermeld in de medische vragenlijst, dan worden de kosten wel terugbetaald. 

Je kan je verzekering op elk moment stopzetten met een opzegtermijn van minstens 1 maand. De termijn gaat in op de eerste dag van de maand die volgt op de datum waarop je je verzekering hebt opgezegd met een aangetekende brief. 

Ja. De hospitalisatieverzekeringen via Helan bieden bescherming aan je hele gezin. Als gezinsverzekering is het verplicht om iedereen in je gezin mee aan te sluiten, tenzij iemand al een gelijkaardige verzekering heeft. 

“De beugel van mijn dochter Lucille (12) kost bijna 3.000 euro. Via het Helan-voordeel orthodontie krijgen we al 1.050 euro terug. Maar gelukkig hebben we Dentalia Plus voor de rest van de kosten. Ook toen mijn man onverwacht een tand moest laten ontzenuwen en herstellen, schrokken we van de factuur van 700 euro. Geen overbodige luxe dus, die tandverzekering.”

Liesbet

Helan Ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze producten kun je terecht bij Helan Ziekenfonds.