Meer dan 2.000 euro voordelen voor jou en je gezin

Helan Ziekenfonds zorgt naast snelle terugbetalingen van je medische kosten en een uitkering als je ziek bent, ook voor een ruim aanbod aan voordelen en extra uitbetalingen.

Boek een adviesgesprek

Wil je weten hoe je meer voordeel uit je ziekenfonds haalt? Vul je gegevens in en we maken samen vrijblijvend de vergelijking!

* Verplicht in te vullen velden


Op welke voordelen mag je rekenen?

Logopedie
Tot 1.500 euro voor logopedie
Orthodontie
Orthodontievoordeel van 1.050 euro
Sportclub
25 euro voor sportclub of jeugdbeweging
Jeugdactiviteiten
Tot 190 euro voor jeugdactiviteiten
Podologische zolen
50 euro voor podologische zolen
Vakantiekampen
Tot 30% of 20 euro korting op vakantiekampen
Brillen
50 euro voor brillen en oogpleisters
Oppas
Betaalbare oppas als je kind ziek is

Praktische vragen en antwoorden

Ja. In ruil voor de maandelijkse bijdrage van 10* euro per titularis, of rechthebbende, regelen wij voor jou niet alleen de wettelijke terugbetalingen. Je krijgt er een mooi pakket extra Helan-voordelen bovenop. Kinderen betalen geen aparte bijdrage, maar genieten wel volop mee van alle voordelen van hun ouders. 

*Bijdrage vanaf 1/01/2024

Nee. Je hebt recht op je voordelen vanaf de eerste dag dat je klant bent.

Ben je nu bij een ander ziekenfonds en wil je klant worden bij Helan?
Je kan op elk moment beslissen om te veranderen. Wel is het zo dat je aansluiting wettelijk pas aan het begin van elk kwartaal mag ingaan. Dus telkens op 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober.

Sluit je voor het eerst aan bij een ziekenfonds?
Je kan op elk moment aansluiten en meteen van de voordelen genieten.
 

Zeker. Je hebt recht op elk voordeel, waar en wanneer het jou past. Heb je je kind ingeschreven in de sportclub en wil je in dezelfde week je kind ook bij een logopedist sturen? Dan kan dat. Je combineert al je voordelen naar wens met elkaar.

Maar dat is niet alles. We bieden je nog heel wat andere voordelen aan zoals voordelen als je kind later orthodontie nodig heeft of voordelen voor jezelf.
 

Helemaal niet. Overstappen van ziekenfonds kan heel makkelijk. Zelfs als je voor het eerst een tand- of hospitalisatieverzekering erbij neemt. Sluit makkelijk online aan en jouw vorige ziekenfonds wordt automatisch stopgezet.

Graag wat hulp bij je aansluiting of overstap? Vraag vrijblijvend advies en we helpen je graag alles regelen.

Er zijn enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen om over te kunnen stappen van ziekenfonds. 

  • Je moet minstens 1 jaar klant zijn geweest bij je huidige ziekenfonds

  • Je mag geen openstaande facturen hebben bij je huidige ziekenfonds

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Om lid te zijn van een ziekenfonds betaal je een bijdrage. De bijdrage bij Helan Ziekenfonds bedraagt 10 euro* per maand per titularis (*vanaf 1/01/2024). Dit houdt in dat enkel personen met een eigen ziekenfondsdossier dienen te betalen. Voor kinderen die ten laste staan bij de ouders is er geen extra bijdrage.

In ruil voor dit bedrag kan je gebruik maken van alle diensten, terugbetalingen en voordelen van ons ziekenfonds.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Om aan te sluiten bij een verzekering via een ziekenfonds, moet je bij datzelfde ziekenfonds klant zijn. Besluit je over te stappen naar Helan, dan kan je ook je tand- en hospitalisatieverzekeringen overdragen naar ons. Dit kan heel eenvoudig op het moment dat je aansluit bij Helan. En maak je vooral geen zorgen over de wachttijd. Die vervalt gewoon. Zodat je op elk moment beschermd blijft.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Die krijg je allemaal terugbetaald. Als je van ziekenfonds verandert, wordt je dossier altijd op de eerste dag van een nieuw kwartaal overgedragen. Terugbetalingen voor die datum zal je vorige ziekenfonds nog doorstorten. Vanaf 1 januari, april, juli of oktober betalen wij je alles terug.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Dit is nog niet alles...

Deze terugbetalingen zijn slechts een greep uit ons aanbod. Helan Ziekenfonds is er voor jou, in elke levensfase, met voordelen op maat.

 

Vraag vrijblijvend advies

“Het prijskaartje van orthodontie bij onze kinderen liep snel op. Slechts een deeltje wordt door het ziekenfonds terugbetaald, de rest moesten we zelf betalen. Gelukkig kon ik rekenen op het voordeel orthodontie van Helan waardoor we 1050 euro konden terugkrijgen. Mooi meegenomen!”

Liesbet (44 jaar)

Helan. Helemaal welzijn.

We zijn er voor iedereen die bewust wil leven. Wij zijn jouw ziekenfonds. En zoveel meer.

  • Ziekenfonds en coach voor je gezondheid
  • Hospitalisatie- en tandverzekering
  • Huishoudhulp en zorg aan huis
  • Kinderopvang en vakantiekampen
  • Gezondheidsshop

Vraag vrijblijvend advies

De vermelde voordelen en diensten voor ziekenfondsklanten zijn enkel geldig voor klanten van Helan Onafhankelijk ziekenfonds die in orde zijn met de bijdragen aanvullende diensten. Info en voorwaarden op www.helan.be/voordelen. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Onafhankelijk ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze producten kun je terecht bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.