Geniet van sportieve voordelen met Helan en Sikopi Korfbalclub

Helan Ziekenfonds zorgt naast snelle terugbetalingen van je medische kosten en een uitkering als je ziek bent, ook voor een ruim aanbod aan voordelen en extra uitbetalingen.

  • Voor slechts 10 euro per maand
  • Uitgebreid voordelenpakket
  • Voor jong en oud
  • Snelle terugbetaling via Mijn Helan app
  • Jouw lidmaatschap bij Helan steunt Sikopi

Maak de vergelijking

Wil je weten hoe je meer voordeel uit je ziekenfonds haalt? Vul je gegevens in en we maken samen vrijblijvend de vergelijking!

* Verplicht in te vullen velden


Op welke voordelen mag je rekenen?

sportclub
25 euro voor lidgeld sportclub
Sportevent
25 euro voor je inschrijving op een sportevent
Sportonderzoeken
25 euro terugbetaald voor sportonderzoeken
afkolftoestel
Beweegcoach met Bewegen Op Verwijzing
oppas
1 week gratis fitness
Medische apps
20 euro voor medische apps
Preventiebonus
25 euro preventiebonus
helan-kinderopvang
Alternatieve behandelingen

Praktische vragen en antwoorden

Ja. In ruil voor de maandelijkse bijdrage van 10 euro per titularis, of rechthebbende, regelen wij voor jou niet alleen de wettelijke terugbetalingen. Je krijgt er een mooi pakket extra Helan-voordelen bovenop. Kinderen betalen geen aparte bijdrage, maar genieten wel volop mee van alle voordelen van hun ouders.

Nee. Je hebt recht op je voordelen vanaf de eerste dag dat je klant bent.

Ben je nu bij een ander ziekenfonds en wil je klant worden bij Helan?
Je kan op elk moment beslissen om te veranderen. Wel is het zo dat je aansluiting wettelijk pas aan het begin van elk kwartaal mag ingaan. Dus telkens op 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober.

Sluit je voor het eerst aan bij een ziekenfonds?
Je kan op elk moment aansluiten en meteen van de voordelen genieten.
 

Helemaal niet. Overstappen van ziekenfonds kan heel makkelijk. Zelfs als je voor het eerst een tand- of hospitalisatieverzekering erbij neemt. Sluit makkelijk online aan en jouw vorige ziekenfonds wordt automatisch stopgezet.

Graag wat hulp bij je aansluiting of overstap? Vraag vrijblijvend advies en we helpen je graag alles regelen.

Er zijn enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen om over te kunnen stappen van ziekenfonds. 

  • Je moet minstens 1 jaar klant zijn geweest bij je huidige ziekenfonds

  • Je mag geen openstaande facturen hebben bij je huidige ziekenfonds

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Om lid te zijn van een ziekenfonds betaal je een bijdrage. De bijdrage bij Helan Ziekenfonds bedraagt 10 euro per maand per titularis. Dit houdt in dat enkel personen met een eigen ziekenfondsdossier dienen te betalen. Voor kinderen die ten laste staan bij de ouders is er geen extra bijdrage.

In ruil voor dit bedrag kan je gebruik maken van alle diensten, terugbetalingen en voordelen van ons ziekenfonds.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Om aan te sluiten bij een verzekering via een ziekenfonds, moet je bij datzelfde ziekenfonds klant zijn. Besluit je over te stappen naar Helan, dan kan je ook je tand- en hospitalisatieverzekeringen overdragen naar ons. Dit kan heel eenvoudig op het moment dat je aansluit bij Helan. En maak je vooral geen zorgen over de wachttijd. Die vervalt gewoon. Zodat je op elk moment beschermd blijft.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Die krijg je allemaal terugbetaald. Als je van ziekenfonds verandert, wordt je dossier altijd op de eerste dag van een nieuw kwartaal overgedragen. Terugbetalingen voor die datum zal je vorige ziekenfonds nog doorstorten. Vanaf 1 januari, april, juli of oktober betalen wij je alles terug.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Aansluiten bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds?

Overtuigd van de match tussen jou en Helan? Of nog niet helemaal? Wij horen graag wat je bezighoudt. Vul het formulier in en wij contacteren je binnen 2 werkdagen. Met meer uitleg en een antwoord op je vragen. Daarna beslis je zelf in alle rust.

Vraag vrijblijvend advies

“Ik ben al jaren klant bij Helan en heel tevreden. Hun voordelen, vooral voor sport, en de persoonlijke service die je krijgt, springen er voor mij uit! ”

Katie

De vermelde voordelen en diensten voor ziekenfondsklanten zijn enkel geldig voor klanten van Helan Onafhankelijk ziekenfonds die in orde zijn met de bijdragen aanvullende diensten. Info en voorwaarden op www.helan.be/voordelen. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Onafhankelijk ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze product(en) kun je terecht bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.