Blijf breed glimlachen met Dentalia Plus

Bijt je tanden niet stuk op de verzorging van je gebit. Met onze kwalitatieve tandartsverzekering Dentalia Plus krijg je tot 1.250 euro terugbetaald.

 • Levenslang beschermd tegen een groot aantal tandproblemen
 • Tot 1.250 euro terug per persoon per jaar
 • Voor orthodontie, prothesen, implantaten, parodontologie, preventieve en curatieve tandzorgen
 • Ideale aanvulling op je Helan-voordeel voor orthodontie
 • Voor je hele gezin, aansluiten kan tot 64 jaar
 • Bekijk wat wel en niet verzekerd is

 

Een mooi en gezond gebit is niet vanzelfsprekend. En de wettelijke ziekteverzekering betaalt heel wat tandzorgkosten niet terug. Tandverzekering Dentalia Plus betaalt tot 1.250 euro terug per persoon per jaar. 

Een tandverzekering is geen overbodige luxe als je weet dat je voor een beugel tot 3.700 euro zelf betaalt. Een prothesebehandeling kost gemiddeld 1.648 euro, en 10% van de patiënten betaalt zelfs meer dan 3.432 euro. Laat een hoge tandartsfactuur je glimlach niet bederven. Reken op Dentalia Plus.

Vraag vrijblijvend advies

Wij bellen je binnen de 2 werkdagen op. Niet meteen bereikbaar? Dan sturen we een mailtje.

* Verplicht in te vullen velden


Wat verzekert Dentalia Plus?

Preventieve tandzorg

Behandelingen die beginnende tandproblemen opsporen en aanpakken, krijg je volledig terugbetaald.

Icon
Dentalia Plus

Curatieve tandzorgen

Een gaatje vullen? Curatieve tandzorgen worden tot 80% terugbetaald.

Icon

Prothesen, implantaten en parodontologie

Tanden vervangen of tandvleesproblemen behandelen? Je krijgt deze behandelingen tot 80% terugbetaald.

Icon

Orthodontie

Behandelingen om afwijkende tandposities te corrigeren, krijg je tot 60% terugbetaald.

Icon

Wat verzekert Dentalia Plus niet?

 • Stomatologie en radiologie die niet toegankelijk is voor de tandarts
 • Esthetische tandbehandelingen
 • Kosten waarvan de facturatie onwettig is
 • Geneesmiddelen

Een antwoord op je vragen

Voor alle terugbetalingen is een plafond van toepassing. Dat is een maximaal bedrag dat je jaarlijks terugkrijgt. Afhankelijk van het type zorgen is dat een jaarplafond met of zonder een subplafond.

Jaarplafond voor preventieve en curatieve tandzorg

 • 1ste jaar van aansluiting: 350 euro
 • Vanaf het 2de jaar: 650 euro
 • Vanaf het derde jaar: 1.250 euro

Subplafond voor orthodontie, prothesen, implantaten en parodontologie

 • 1ste jaar van aansluiting: 350euro
 • Vanaf het 2de jaar: 650 euro
 • Vanaf het 3de jaar: 1.050 euro + 200 euro voor preventieve en curatieve tandzorg

Ja. Als je al een gelijkaardige verzekering hebt, en je stapt over naar Dentalia Plus, dan vervalt de wachttijd voor je tandverzekering. Ook bij een ongeval vervalt de wachttijd als je dringende tandzorgen nodig hebt.

Ja. Dentalia Plus is alleen beschikbaar als je klant ben bij het ziekenfonds. Klant worden kan trouwens snel en eenvoudig online. Liever persoonlijk advies? Maak een afspraak.

Word klant

Dat kan heel eenvoudig in Mijn Helan. Hou de facturen goed bij en bezorg ze ons nadat ze betaald zijn, samen met je tegemoetkomingsaanvraag. We zorgen er dan voor dat de terugbetaling snel op je rekening staat. 

Naar Mijn Helan

Dentalia Plus

Ontdek het voordeel orthodontie

Moet je kind een beugel dragen? Met Dentalia Plus ben je dan al gerust. Maar met het voordeel orthodontie erbij, ben je dat helemaal. Is je kind niet ouder dan 22 jaar, dan kun je de terugbetalingen van Dentalia Plus met het voordeel orthodontie combineren. Reken op tot 1.050 euro extra bij een medisch akkoord voor de 15de verjaardag van je kind.

Vraag vrijblijvend advies

Wat zijn de voorwaarden?

Benieuwd wat de verzekering Dentalia Plus precies inhoudt?

Je kan aansluiten bij Dentalia Plus tot en met je 64ste.

Ja. Dentalia Plus biedt bescherming aan je hele gezin. Je kinderen, je partner, jijzelf. Jullie krijgen allemaal een stralende zelfzekere glimlach. Als gezinsverzekering is het verplicht om iedereen in je gezin mee aan te sluiten, tenzij iemand al een gelijkaardige verzekering heeft. 

Elke verzekering heeft een wachttijd. Dat is de periode vanaf je aansluiting die je moet overbruggen voor je terugbetalingen kan krijgen. Niet leuk als je net dan dringende tandzorgen nodig hebt. Daarom schrapt Dentalia Plus de wachttijd als je een ongeval krijgt. Ook als je al een gelijkaardige verzekering hebt, vervalt de wachttijd.

 • Geen wachttijd bij een ongeval.
 • 6 maanden wachttijd bij preventieve, curatieve en parodontale behandelingen.
 • 12 maanden wachttijd bij orthodontie, prothesen en implantaten.

Je kan je verzekering op elk moment stopzetten met een opzegtermijn van minstens 1 maand. De termijn gaat in op de eerste dag van de maand die volgt op de datum waarop je je verzekering hebt opgezegd met een aangetekende brief. 

“Onze orthodontist is niet geconventioneerd, waardoor de tarieven hoger liggen. Vaak zijn er geen geconventioneerde orthodontisten in de buurt, en als je eentje vindt, zijn er lange wachtlijsten. Gelukkig hoef ik mij daar met Dentalia Plus geen zorgen te maken.”

Liesbet

“Mijn zoon had vorig jaar een beugel nodig. Dentalia Plus kwam toen zo goed van pas, dat ik zelf ook de stap gezet heb. Ik heb mijn beugel pas acht maanden en ben nu al blij met wat ik zie. Ik kijk echt uit naar het eindresultaat.”

Marleen

“Mijn twee dochters van 14 moeten beugelen. Met Dentalia Plus ben ik daar helemaal gerust in. Ik kan de beste behandeling voor hen kiezen, zonder zorgen over de prijs.”

Petra

“Een brug van 2.000 euro, meerdere kronen van elk 850 euro en nog bijkomende behandelingen. Alles samen hebben mijn tanden al bijna 6.000 euro gekost. Gelukkig kreeg ik met Dentalia Plus een groot deel van de kosten terugbetaald. ”

Nathalie

Meer klanten over Dentalia Plus

Liesbet
Marleen
Petra
Nathalie

Helan Ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze producten kun je terecht bij Helan Ziekenfonds.