Steun op onze gezondheidsvoordelen

Terwijl jij voor de mensen om je heen zorgt, zorgt Helan Onafhankelijk ziekenfonds voor jou. Bekijk de voordelen hieronder, of vul het formulier in en we stellen Helan graag aan je voor.

Meer dan 500 euro aan voordelen

 • Uitgebreid voordelenpakket
 • Betaalbare tand- en hospitalisatieverzekering
 • Snelle terugbetaling via Mijn Helan app
 • 24/7 online dienstverlening

Ontdek wat Helan voor jou kan doen

Wij bekijken graag samen hoe Helan een verschil kan maken voor jou en je welzijn. Vul het formulier in en wij contacteren je binnen de 2 werkdagen. 

* Verplicht in te vullen velden


Op welke voordelen mag je rekenen?

Wellness
25 euro voor de wellness
Sportclub
25 euro voor het lidgeld van je sportclub
Medische apps
20 euro voor medische apps
Brillen
50 euro voor brillen en oogpleisters
acu-osteo-chiro
Tot 72 euro voor acupunctuur,
osteopathie en chiropraxie
Diëtiek en leefstijladvies
Tot 25 euro voor diëtiek of leefstijladvies
Preventie
30 euro voor preventieve onderzoeken
Psychotherapie
Tot 120 euro voor psychotherapie
poetshulp
55 euro korting op je
klantenbijdrage huishoudhulp
Slaaptherapie
100 euro voor slaaptherapie

Tandverzekering

Kies voor tandverzekering Dentalia Up, en krijg tot 4.000 euro terug voor tandzorgkosten. Je tanden zullen je dankbaar zijn. En je portemonnee ook.

Ontdek Dentalia Up

Hospitalisatieverzekering

Hospitalisatieverzekering Hospitalia beschermt je tegen hoge ziekenhuiskosten, voor tijdens en na een ziekenhuisopname. Kies de formule die bij jou past uit onze 3 Hospitalia-verzekeringen.

Vergelijk hospitalisatieverzekeringen

Helan. Helemaal welzijn.

Helan is een welzijnsgroep: we bieden jou een ruim aanbod aan diensten en expertise waarmee jij je levenskwaliteit kan verbeteren. In elke levensfase en in elke omstandigheid bieden we jou de diensten, terugbetalingen en voordelen die je zoekt. En je hebt aan ons ook een partner. Voor je gezondheid, voor je welzijn, voor je comfort:

 • onafhankelijk ziekenfonds
 • tand- en hospitalisatieverzekering
 • kraam- en thuiszorg
 • huishoudhulp
 • kinderopvang & vakantiekampen
 • zorgmateriaal

Praktische vragen en antwoorden

Ja. In ruil voor de maandelijkse bijdrage van 10 euro per titularis, of rechthebbende, regelen wij voor jou niet alleen de wettelijke terugbetalingen. Je krijgt er een mooi pakket extra Helan-voordelen bovenop. Kinderen betalen geen aparte bijdrage, maar genieten wel volop mee van alle voordelen van hun ouders.

Nee. Je hebt recht op je voordelen vanaf de eerste dag dat je klant bent.

Ben je nu bij een ander ziekenfonds en wil je klant worden bij Helan?
Je kan op elk moment beslissen om te veranderen. Wel is het zo dat je aansluiting wettelijk pas aan het begin van elk kwartaal mag ingaan. Dus telkens op 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober.

Sluit je voor het eerst aan bij een ziekenfonds?
Je kan op elk moment aansluiten en meteen van de voordelen genieten.
 

Zeker. Je hebt recht op elk voordeel, waar en wanneer het jou past. Heb je je kind ingeschreven in de sportclub en wil je in dezelfde week je kind ook bij een logopedist sturen? Dan kan dat. Je combineert al je voordelen naar wens met elkaar.

Maar dat is niet alles. We bieden je nog heel wat andere voordelen aan zoals voordelen als je kind later orthodontie nodig heeft of voordelen voor jezelf.
 

Helemaal niet. Overstappen van ziekenfonds kan heel makkelijk. Zelfs als je voor het eerst een tand- of hospitalisatieverzekering erbij neemt. Sluit makkelijk online aan en jouw vorige ziekenfonds wordt automatisch stopgezet.

Graag wat hulp bij je aansluiting of overstap? Vraag vrijblijvend advies en we helpen je graag alles regelen.

Er zijn enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen om over te kunnen stappen van ziekenfonds. 

 • Je moet minstens 1 jaar klant zijn geweest bij je huidige ziekenfonds

 • Je mag geen openstaande facturen hebben bij je huidige ziekenfonds

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Om lid te zijn van een ziekenfonds betaal je een bijdrage. De bijdrage bij Helan Ziekenfonds bedraagt 10 euro per maand per titularis. Dit houdt in dat enkel personen met een eigen ziekenfondsdossier dienen te betalen. Voor kinderen die ten laste staan bij de ouders is er geen extra bijdrage.

In ruil voor dit bedrag kan je gebruik maken van alle diensten, terugbetalingen en voordelen van ons ziekenfonds.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Om aan te sluiten bij een verzekering via een ziekenfonds, moet je bij datzelfde ziekenfonds klant zijn. Besluit je over te stappen naar Helan, dan kan je ook je tand- en hospitalisatieverzekeringen overdragen naar ons. Dit kan heel eenvoudig op het moment dat je aansluit bij Helan. En maak je vooral geen zorgen over de wachttijd. Die vervalt gewoon. Zodat je op elk moment beschermd blijft.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Die krijg je allemaal terugbetaald. Als je van ziekenfonds verandert, wordt je dossier altijd op de eerste dag van een nieuw kwartaal overgedragen. Terugbetalingen voor die datum zal je vorige ziekenfonds nog doorstorten. Vanaf 1 januari, april, juli of oktober betalen wij je alles terug.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

“De voordelen van Helan gaven mij het duwtje in de rug dat ik nodig had. Ik klopte aan bij een gezondheidscoach en schreef me in bij een sportclub. Om mezelf even rust te gunnen kan ik genieten van een bezoek aan de wellness.”

Nathalie

reken op onze betaalbare verzekeringen

 

Kies voor Helan

We zijn er voor iedereen die bewust wil leven. Wij zijn jouw ziekenfonds. En zoveel meer.

 • Extra voordelen voor jouw gezondheid
 • Snelle terugbetaling van je medische kosten. 
 • Vlotte uitbetaling van je uitkering bij ziekte.
 • Zorg op maat in elke levensfase.

Vanaf € 10 /maand per volwassene

 

Vraag vrijblijvend advies

De vermelde voordelen en diensten voor ziekenfondsklanten zijn enkel geldig voor klanten van Helan Onafhankelijk ziekenfonds die in orde zijn met de bijdragen aanvullende diensten. Info en voorwaarden op www.helan.be/voordelen. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Onafhankelijk ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze product(en) kun je terecht bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.