Meer dan 500 euro voordelen om gezonder te leven

  • Voor iedereen. Beginner of gevorderd
  • Zowel voor je fysieke als mentale gezondheid
  • Op je eigen tempo en manier

gezondheidsvoordelen

Maak de vergelijking

Wil jij ook een duwtje in de rug krijgen om gezonder te leven? Ontdek het ruim aanbod aan voordelen van Helan Ziekenfonds. Vul je gegevens in en we maken samen de vergelijking!

* Verplicht in te vullen velden


Op welke voordelen mag je rekenen?

Tot 100 euro voor sport en bewegen

krijg jaarlijks een beweegbonus tot 100 euro met onder meer lidgeld sportclub, sportevents en sportonderzoeken.

Icon

20 euro voor medische apps

Krijg elk jaar tot 20 euro terugbetaald voor een erkende medische apps. Bovendien krijg je gratis toegang tot SkinVision en FibriCheck.

Icon

Psychotherapie tot 120 euro

De kosten voor psychotherapie worden ruim terugbetaald, jaarlijks tot 120 euro. Krijg ook 5 gratis gesprekken met een psycholoog.

Icon

Tot 60 euro voor acupunctuur, osteopathie en chiropraxie

Jaarlijks tot 60 euro terugbetaald voor alternatieve behandelingen.

Icon

25 euro voor de wellness

Elk jaar tot 25 euro voor een bezoek aan de sauna, stoombad of een kuuroord.

Icon

Tot 25 euro voor diëtiek of leefstijladvies

Krijg elk jaar tot 25 euro terugbetaald voor diëtiek of leefstijladvies.

Icon

100 euro voor slaaptherapie

Elke 5 jaar een tegemoetkoming tot 100 euro voor slaaptherapie in een erkend centrum.

Icon

30 euro voor een bril of lenzen

Elk jaar tot 30 euro voor de aankoop van een bril of lenzen.

Icon

Tot 25 euro voor preventie

Krijg per jaar tot 25 euro terug voor aangekochte preventieartikelen in de Helan Zorgwinkel.

Icon

Dit is nog niet alles...

Deze terugbetalingen zijn slechts een greep uit ons aanbod. Helan Ziekenfonds is er voor jou, in elke levensfase, met voordelen op maat.

Ontdek hier al onze voordelen

Plan een adviesgesprek.

Liever nog even overleggen? Graag wat hulp bij je aansluiting? Wij doen niets liever dan jou wegwijs maken. Plan een gesprek via video of in een kantoor in je buurt.

Maak een afspraak

Sluit makkelijk online aan.

Helemaal overtuigd? Aansluiten kan zonder veel gedoe. Vul je gegevens in en sluit meteen aan bij Helan ziekenfonds, Zorgkas, of extra verzekeringen Hospitalia en Dentalia Plus.

Nu aansluiten

“Begin dit jaar had ik een moeilijke periode. Een psycholoog van de Helan Luisterlijn heeft me geholpen en doorverwezen. Dankzij Helan krijg ik nu 10 euro per sessie terugbetaald voor psychotherapie.”

Lisa (28 jaar)

Praktische vragen en antwoorden

Ja. In ruil voor de maandelijkse bijdrage van 9,50 euro per titularis, of rechthebbende, regelen wij voor jou niet alleen de wettelijke terugbetalingen. Je krijgt er een mooi pakket extra Helan-voordelen bovenop. Kinderen betalen geen aparte bijdrage, maar genieten wel volop mee van alle voordelen van hun ouders. 

Nee. Je hebt recht op je voordelen vanaf de eerste dag dat je klant bent.

Ben je nu bij een ander ziekenfonds en wil je klant worden bij Helan?
Je kan op elk moment beslissen om te veranderen. Wel is het zo dat je aansluiting wettelijk pas aan het begin van elk kwartaal mag ingaan. Dus telkens op 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober.

Sluit je voor het eerst aan bij een ziekenfonds?
Je kan op elk moment aansluiten en meteen van de voordelen genieten.
 

Ja, dat kan zeker en vast. De bovenstaande voordelen vormen een totaalpakket voor je welzijn. Je kan dus gerust al deze voordelen met elkaar combineren. Een sessie bij de psycholoog, je sportclub, chiropractor en de sauna. Het wordt allemaal terugbetaald.

Maar dat is niet alles. Naast de genoemde voordelen, interessant voor jouw welzijn, bieden we je nog heel wat andere voordelen aan. Denk aan voordelen voor je baby, voor of net na de zwangerschap, voordelen voor wanneer je kindje opgroeit of voordelen als je kind later orthodontie nodig heeft.

Wie zijn we?

Helan is een onafhankelijk ziekenfonds. Maar er is meer. Wij hebben een bredere kijk op jouw welzijn.

Daarom kan je als klant ook vertrouwen op alle andere diensten van onze welzijnsgroep: onze tand- en hospitalisatieverzekering, thuis- en kraamzorghuishoudhulpkinderopvangzorgmateriaal en vakantiekampen.

Samen zijn we er voor jou. Samen zijn we Helan, helemaal welzijn.

Helan. Helemaal welzijn.

We zijn er voor iedereen die bewust wil leven. Wij zijn jouw ziekenfonds. En zoveel meer.

  • Ziekenfonds en coach voor je gezondheid
  • Hospitalisatie- en tandverzekering
  • Huishoudhulp en zorg aan huis
  • Kinderopvang en vakantiekampen
  • Gezondheidsshop

Word klant

De vermelde voordelen en diensten voor ziekenfondsklanten zijn enkel geldig voor klanten van Helan Onafhankelijk ziekenfonds die in orde zijn met de bijdragen aanvullende diensten. Info en voorwaarden op www.helan.be/voordelen. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze producten kun je terecht bij Helan Ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.