Hospitalisatieverzekering Hospitalia

 • Uitstekende prijs-kwaliteit
 • Extra servicepakket Hospitalia Assist
 • Ook verzekerd in het buitenland
 • Revalidatie inbegrepen
 • Optie waarborg zware ziekte
 • Aansluiten bij Hospitalia Medium en Plus kan tot en met je 65e

 

Hospitalia, je beschermlaag, voor, tijdens en na je ziekenhuisopname.

De kosten bij een operatie, bevalling of een behandeling in het ziekenhuis kunnen hoog oplopen. Met Hospitalia ben je betaalbaar én uitgebreid verzekerd.

Reken op de rust van een kamer alleen, tot 180 dagen nazorg en extra hulp voor, tijdens en na je opname, zoals bv. vervoer of een oppas voor je kind of huisdier. Dat is onze bredere kijk op jouw welzijn. En op jouw hospitalisatieverzekering. 

Terugbetalingen voor dagopnames, ereloonsupplementen, en oplopende kosten bij een zware ziekte, ook dat is inbegrepen. Zelfs voor en na een opname worden je medische kosten terugbetaald.

Ontdek welke Hospitalia-verzekering het best bij je past.

Vrijblijvend advies over welke hospitalisatieverzekering bij jou past

Wij bellen je zo spoedig mogelijk op. Niet meteen bereikbaar? Dan sturen we een mailtje.

* Verplicht in te vullen velden


Wat verzekert Hospitalia?

Hospitalia, Hospitalia Medium, of Hospitalia Plus: kies de hospitalisatieverzekering die bij jou past uit 3 formules. Elke formule beschermt je optimaal tegen hoge ziekenhuiskosten.

Kies je voor Medium of Plus, dan biedt de extra service Hospitalia Assist je hulp in het huishouden, huiswerkbegeleiding voor je kinderen of opvang voor je huisdier als jij naar het ziekenhuis moet.

 
vanaf €7,93 / per maand
Onze suggestie
vanaf €6,94 / per maand
vanaf €4,43 / per maand
Grensbedrag Geen grensbedrag Geen grensbedrag Tot 25.000 euro per jaar
Ereloonsupplement eenpersoonskamer Tot 300% Tot 200% Tot 100%
Kamersupplement eenpersoonskamer €125 €125 €80
Kamersupplement dagopname €80 €80 €80
Voor- en nazorg 60 dagen voor, 180 dagen na 60 dagen voor, 180 dagen na 30 dagen voor, 90 dagen na
Ereloonsupplement dagopname Tot 100% Tot 100% Tot 100%
Hospitalia Assist Niet beschikbaar
Optie waarborg zware ziektes
Leeftijd bij aansluiting Instap tot en met 65 jaar Instap tot en met 65 jaar Instap ook na 65 jaar
 

Hospitalia Plus
De meest uitgebreide verzekering. Terugbetalingen tot 300% voor ereloon- en kamersupplementen. De rust van een kamer alleen, een extra servicepakket en extra voor- en nazorg.

Hospitalia Medium
De comfortverzekering bij een ziekenhuisopname. Rust en privacy in een kamer alleen, uitgebreide voor- en nazorg en extra servicepakket voor, tijdens en na je opname.

Hospitalia
De basisverzekering die je beschermt tegen hoge ziekenhuiskosten en toch betaalbaar is. Je bent tot 25.000 euro per jaar verzekerd voor een minimale bijdrage. Zonder leeftijdsbeperking.

 
vanaf €7,93 / per maand

Bereken je bijdrage

vanaf €6,94 / per maand

Bereken je bijdrage

vanaf €4,43 / per maand

Bereken je bijdrage

De meeste klanten kiezen voor Hospitalia Medium

 • Uitstekende prijs-kwaliteit
 • Ruime terugbetalingen
 • Comfort van een kamer alleen
 • Servicepakket Hospitalia Assist

Wat is niet verzekerd?

 • Toiletartikelen, cosmetica, voeding, wijnen, minerale waters, luxe-uitgaven.
 • Verstrekkingen van esthetische aard.
 • Tandimplantaten en tandprothesen en alle verstrekkingen die daarmee samenhangen.
 • Verstrekkingen van het type ‘verjongingskuur’.
 • Kosten die gepaard gaan met experimentele behandelingen en geneesmiddelen.
 • Kosten die gepaard gaan met medische behandelingen die met opzet gebeuren in het buitenland en waarvoor de adviserend arts van de wettelijke ziekteverzekering geen toestemming gegeven heeft.
 • Kosten onderworpen aan de btw.
Meer weten? Bekijk in detail wat wel en niet verzekerd is.

Hospitalia, jouw extra beschermlaag

Pas als je ze nodig hebt, besef je hoe belangrijk een hospitalisatieverzekering is. Dankzij de hospitalisatieverzekeringen bij Helan kan je op elk moment gerust zijn: als iemand in je gezin in het ziekenhuis terecht komt, hoef je je geen zorgen te maken om de kosten. Reken op een vlotte terugbetaling van je opnamekosten voor een betaalbare prijs!

Al 753.801 klanten kiezen voor Hospitalia. Wil jij ook helemaal gerust zijn?

Vraag vrijblijvend advies

Praktische vragen en antwoorden

Om aan te sluiten bij Hospitalia, moet je ook klant zijn bij Helan Ziekenfonds. Wil je veranderen van ziekenfonds, dan kan dat heel eenvoudig online. Liever persoonlijk advies? Maak een afspraak. We helpen je graag.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Helemaal niet. Overstappen kan snel en eenvoudig online, ook met een verzekering erbij. Jij vult een paar vragen in, en wij doen de rest. Liever persoonlijk advies? Maak een afspraak. We helpen je graag.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Elke verzekering heeft een wachttijd. Dat is de periode vanaf je aansluiting die je moet overbruggen voor je terugbetalingen kan krijgen. Bij Helan is de wachttijd beperkt tot 6 maanden. Een zwangerschap en bevalling is een uitzondering. Hier kan een wachttijd tot 9 maanden van toepassing zijn.

Maar nood breekt wet natuurlijk. Heb je dringende medische zorgen nodig na een ongeval? Dan schrappen we de wachttijd. En ook als je voor je aansluiting al een gelijkaardige polis had, vervalt de wachttijd.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Elke hospitalisatieverzekering heeft een medische vragenlijst bij de aanvraag, ook de verzekeringen via Helan. Dat is een vragenlijst in het kader van je medische geschiedenis.

Voor bepaalde medische aandoeningen wordt na het invullen nog een medisch verslag opgevraagd. Dit verslag kan je verkrijgen bij je huisarts of behandelende arts, en bezorg je terug aan het ziekenfonds. Aan de hand hiervan wordt beslist of je voor deze bestaande medische aandoening een beperking toegewezen krijgt voor de verzekering. We raden je aan om deze lijst altijd naar waarheid in te vullen. Als blijkt dat de medische vragenlijst onjuistheden bevat of onvolledig is, zal een uitkering geweigerd worden.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Enkele ziekenhuizen in Brussel en Wallonië en ook UZGent, Imelda Bonheiden en A.S.Z. Aalst hanteren heel hoge ereloonsupplementen, tot 500%.

 • Ben je verzekerd bij Hospitalia en verblijf je in een eenpersoonskamer in een van die ziekenhuizen, dan rekenen wij een franchise van 150 euro aan. Hospitalia betaalt daarnaast wel de ereloonsupplementen tot 100% terug.
 • Ben je verzekerd bij Hospitalia Medium en verblijf je in een eenpersoonskamer in één van die ziekenhuizen, dan rekenen wij een franchise van 150 euro aan. Hospitalia Medium betaalt daarnaast wel de ereloonsupplementen tot 200% terug.
 • Ben je verzekerd bij Hospitalia Plus en verblijf je in een eenpersoonskamer in één van die ziekenhuizen, dan rekenen wij een franchise van 150 euro aan. Hospitalia Plus betaalt daarnaast wel de ereloonsupplementen tot 300% terug.
 • In een meerpersoonskamer in deze ziekenhuizen rekenen we nooit een franchise aan.
 • Voor een opname in een eenpersoonskamer in een ander ziekenhuis, buiten deze lijst, rekenen we nooit een franchise aan.
 • Heb je een opname gepland in een van deze ziekenhuizen? Contacteer ons zodat we je kunnen adviseren voor een optimale terugbetaling.

Van hulp in je huishouden tot medisch vervoer en een oppas voor je kind. Hospitalia Assist levert de helpende handen die jij nodig hebt. En dat vóór, tijdens of na je ziekenhuisopname of als je zwaar ziek bent.

 • Opvang voor katten en honden.
 • Oppas voor minderjarige kinderen.
 • Pedagogische ondersteuning voor minderjarige kinderen.
 • Thuishulp voor poetsen, strijken en maaltijden, buiten een eventueel contract met Helan Poets- en Strijkhulp.
 • Ziekenoppas voor alleenstaanden tijdens de eerste nacht na opname.
 • Vervoer van derden, bijvoorbeeld kleinkinderen die naar school moeten
 • Vervoer van je hond of kat
 • Leveringen van geneesmiddelen of maaltijden aan huis
 • Niet-dringend medisch vervoer, al dan niet met een taxi
 • Psychologische bijstand
 • Onbeperkt telefonische assistentie voor je administratie

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Met de Waarborg zware ziekten ben je optimaal beschermd voor de behandelingskosten van 31 erkende zwarte ziekten:

Kanker, leukemie, Ziekte van Parkinson, Ziekte van Hodgkin, Ziekte van Alzheimer, aids, tuberculose, multiple sclerose, amyotrofische laterale sclerose, cerebrospinale meningitis, poliomyelitis, progressieve spierdystrofie, encephalitis, tetanus, mucoviscidose, ziekte van Crohn, Brucellose, levercirrose ingevolge hepatitis, sclerodermie met aantasting van de organen, diabetes type I, rectocolitis ulcerosa, ziekte van Pompe, malaria, Typhus exanthematicus, Typhoïde en paratyphoïide aandoeningen, Difterie, Cholera, miltvuur, ziekte van Creutzfeldt-Jacob, nierinsufficiëntie (waardoor men niet zonder dialyse kan) en lorgaantransplantatie (m.u.v. hoornvlies- en huidtransplantatie)

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Hospitalia Continuïteit wachtpolis

Heb je al een hospitalisatieverzekering via je werkgever? Wachtpolis Hospitalia Continuïteit is je vangnet als de hospitalisatieverzekering van je werk wegvalt bij een jobwissel of pensioen. Bovendien beschermt de wachtpolis je nu al tegen hoge ziekenhuiskosten, bovenop de verzekering via je werkgever.

Nu al extra terugbetalingen

Levenslang betaalbaar verzekerd

Sluit nu aan en betaal later tot 40% minder

Hospitalia Continuïteit
vanaf €3,13 / per maand

Wat zijn de voorwaarden?

Je kan tot en met je 65ste aansluiten bij Hospitalia Medium en Hospitalia Plus. Voor Hospitalia geldt geen leeftijdsbegrenzing. Je kan aansluiten op elke leeftijd.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Als je aansluit bij een van de Hospitalia-formules, vul je een medische vragenlijst in. Op basis daarvan kan de medische adviseur beslissen om je aansluiting te aanvaarden met een beperking of uitsluiting voor terugbetalingen in verband met de aandoening. Word je opgenomen om een andere reden dan de aandoening vermeld in de medische vragenlijst, dan worden de kosten wel terugbetaald. 

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Je kan je verzekering op elk moment stopzetten met een opzegtermijn van minstens 1 maand. De termijn gaat in op de eerste dag van de maand die volgt op de datum waarop je je verzekering hebt opgezegd. Een standaard opzegformulier vind je in Mijn Helan. Dit  kan je aangetekend per post versturen naar: Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk.  Je kan je brief ook afgeven in je Helan kantoor of opladen via ons contactformulier.

Denk goed na vooraleer je je verzekering wil stopzetten. Een ziekenhuisopname wordt steeds duurder, ook voor en na een opname lopen de kosten hoog op. Dankzij onze hospitalisatieverzekering kan je op beide oren slapen als je opgenomen wordt en vermijd je financiële zorgen na een (onverwachte) ziekenhuisopname. Maak een afspraak met een adviseur als je vragen hebt over je verzekering of de bijdragen.

Ja. De hospitalisatieverzekeringen via Helan bieden bescherming aan je hele gezin. Als gezinsverzekering is het verplicht om iedereen in je gezin mee aan te sluiten, tenzij iemand al een gelijkaardige verzekering heeft. 

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

“Na 6 dagopnames voor longontstekingen en buisjes in de oren liep de ziekenhuisrekening voor mijn dochter Charlotte serieus op. Maar dankzij Hospitalia heb ik mij daar geen minuut zorgen over gemaakt. We kregen 750 euro terug voor de ziekenhuiskosten, maar ook afspraken bij specialisten, kine en labo-onderzoeken voor en na de opname kregen we vlot en snel terugbetaald.”

Sarah

Bescherm jezelf.

Letterlijk. In bubblewrap, zoals Bubble man en zijn gezin. Of met onze hospitalisatieverzekering Hospitalia.

Bekijk het filmpje. En kies wat voor jou past

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Onafhankelijk ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze product(en) kun je terecht bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.