Hospitalisatieverzekering Hospitalia

 • Uitstekende prijs-kwaliteit
 • Snelle terugbetaling
 • Bescherming voor, tijdens en na je opname
 • Ook beschermd bij zware ziekte
 • Extra servicepakket Hospitalia Assist
 • Bekijk wat wel en niet verzekerd is

 

Wist je dat 1 op 2 Vlamingen de laatste 2 jaar te maken kreeg met een ziekenhuisopname? Met Hospitalia ben je betaalbaar verzekerd bij een operatie, bevalling of ziekte.

Dagopnames, ereloonsupplementen en hoge kosten bij zware ziekte: wij hebben aan alles gedacht. Zelfs voor en na je ziekenhuisopname krijg je terugbetalingen.

Vraag vrijblijvend advies

Wij bellen je binnen de 2 werkdagen op. Niet meteen bereikbaar? Dan sturen we een mailtje.

* Verplicht in te vullen velden


Wat verzekert Hospitalia?

Hospitalia, Hospitalia Medium, of Hospitalia Plus: kies de hospitalisatieverzekering die bij jou past uit onze 3 formules. Elke formule beschermt je optimaal tegen hoge ziekenhuiskosten.

Kies je voor Medium of Plus, dan biedt de extra service Hospitalia Assist je hulp in het huishouden, huiswerkbegeleiding voor je kinderen of opvang voor je huisdier als jij naar het ziekenhuis moet.

 
vanaf €4,06 / per maand
Onze suggestie
vanaf €6,45 / per maand
vanaf €6,69 / per maand
Grensbedrag Tot 25.000 euro per jaar Geen grensbedrag Geen grensbedrag
Ereloonsupplement eenpersoonskamer 100% 200% 300%
Kamersupplement eenpersoonskamer €80 €125 €125
Dagopname
Voorzorg 30 dagen 60 dagen 60 dagen
Nazorg 90 dagen 180 dagen 180 dagen
Hospitalia Assist Niet beschikbaar
Optie waarborg zware ziektes
Leeftijd bij aansluiting Instap ook na 65 jaar Instap tot en met 65 jaar Instap tot en met 65 jaar
 

Hospitalia
De basisverzekering die je beschermt tegen hoge ziekenhuiskosten en toch betaalbaar is. Je bent tot 25.000 euro per jaar verzekerd voor een minimale bijdrage. Zonder leeftijdsbeperking.

Hospitalia Medium
De comfortverzekering bij een ziekenhuisopname. Rust en privacy in een kamer alleen, uitgebreide voor- en nazorg en extra servicepakket voor, tijdens en na je opname.

Hospitalia Plus
De meest uitgebreide verzekering. Terugbetalingen tot 300% voor ereloon- en kamersupplementen. De rust van een kamer alleen, een extra servicepakket en extra voor- en nazorg.

 
vanaf €4,06 / per maand

Bereken je bijdrage

vanaf €6,45 / per maand

Bereken je bijdrage

vanaf €6,69 / per maand

Bereken je bijdrage

De meeste klanten kiezen voor Hospitalia Medium

 • Uitstekende prijs-kwaliteit
 • Ruime terugbetalingen
 • Comfort van een kamer alleen
 • Servicepakket Hospitalia Assist

Wat is niet verzekerd?

 • Toiletartikelen, cosmetica, voeding, wijnen, minerale waters, luxe-uitgaven.
 • Verstrekkingen van esthetische aard.
 • Tandimplantaten en tandprothesen en alle verstrekkingen die daarmee samenhangen.
 • Verstrekkingen van het type ‘verjongingskuur’.
 • Kosten die gepaard gaan met experimentele behandelingen en geneesmiddelen.
 • Kosten die gepaard gaan met medische behandelingen die met opzet gebeuren in het buitenland en waarvoor de adviserend arts van de wettelijke ziekteverzekering geen toestemming gegeven heeft.
 • Kosten onderworpen aan de btw.

Helemaal gerust

Pas als je ze nodig hebt, besef je hoe belangrijk een hospitalisatieverzekering is. Dankzij onze hospitalisatieverzekeringen kan je op elk moment gerust zijn: als iemand in je gezin in het ziekenhuis terecht komt, hoef je je geen zorgen te maken om de kosten. Reken op een vlotte terugbetaling van je opnamekosten voor een betaalbare prijs.

Al 753.801 klanten kiezen voor onze Hospitalia. Wil jij ook helemaal gerust zijn?

Vraag vrijblijvend advies

Een antwoord op je vragen

Om aan te sluiten bij Hospitalia, moet je ook klant zijn bij Helan Ziekenfonds. Wil je veranderen van ziekenfonds, dan kan dat heel eenvoudig online. Liever persoonlijk advies? Maak een afspraak. We helpen je graag.

Word klant

Helemaal niet. Overstappen kan snel en eenvoudig online, ook met een verzekering erbij. Jij vult een paar vragen in, en wij doen de rest. Liever persoonlijk advies? Maak een afspraak. We helpen je graag.

Word klant

Elke verzekering heeft een wachttijd. Dat is de periode vanaf je aansluiting die je moet overbruggen voor je terugbetalingen kan krijgen. Afhankelijk van de verzekering en het type zorgen, verschilt de wachttijd van 6 maanden tot maximaal 12 maanden. Maar nood breekt wet natuurlijk. Heb je dringende medische zorgen nodig na een ongeval? Dan schrappen we de wachttijd. En ook als je voor je aansluiting al een gelijkaardige polis had, vervalt de wachttijd.

Elke hospitalisatieverzekering heeft een medische vragenlijst bij de aanvraag, ook de verzekeringen via Helan. Dat is een vragenlijst in het kader van je medische geschiedenis. Hou er dus rekening mee dat eventuele bestaande aandoeningen uitgesloten kunnen worden voor de verzekering. We raden je aan om deze lijst altijd naar waarheid in te vullen. Als blijkt dat de medische vragenlijst onjuistheden bevat of onvolledig is, zal een uitkering geweigerd worden.

Enkele ziekenhuizen in Brussel en Wallonië - en vanaf 1/1/2021 UZGent hanteren heel hoge ereloonsupplementen, tot 500%.

 • Ben je verzekerd bij Hospitalia en verblijf je in een eenpersoonskamer in een van die ziekenhuizen, dan rekenen wij een franchise van 150 euro aan. Hospitalia betaalt daarnaast wel de ereloonsupplementen tot 100% terug.
 • Ben je verzekerd bij Hospitalia Medium en verblijf je in een eenpersoonskamer in één van die ziekenhuizen, dan rekenen wij een franchise van 150 euro aan. Hospitalia Medium betaalt daarnaast wel de ereloonsupplementen tot 200% terug.
 • Ben je verzekerd bij Hospitalia Plus en verblijf je in een eenpersoonskamer in één van die ziekenhuizen, dan rekenen wij een franchise van 150 euro aan. Hospitalia Plus betaalt daarnaast wel de ereloonsupplementen tot 300% terug.
 • In een meerpersoonskamer in deze ziekenhuizen rekenen we nooit een franchise aan.
 • Voor een opname in een eenpersoonskamer in een ander ziekenhuis, buiten deze lijst, rekenen we nooit een franchise aan.
 • Heb je een opname gepland in een van deze ziekenhuizen? Contacteer ons zodat we je kunnen adviseren voor een optimale terugbetaling.

Wachtpolis Hospitalia Continuïteit

Heb je al een hospitalisatieverzekering via je werkgever? Wachtpolis Hospitalia Continuïteit is je vangnet als de hospitalisatieverzekering van je werk wegvalt bij een jobwissel of pensioen. Bovendien beschermt de wachtpolis je nu al tegen hoge ziekenhuiskosten, bovenop de verzekering via je werkgever.

Nu al extra terugbetalingen

Levenslang betaalbaar verzekerd

Sluit nu aan en betaal later tot 40% minder

Hospitalia Continuïteit
vanaf €2,89 / per maand

Wat zijn de voorwaarden?

Je kan tot je 65ste aansluiten bij Hospitalia Medium en Hospitalia Plus. Voor Hospitalia geldt geen leeftijdsbegrenzing. Je kan aansluiten op elke leeftijd.

Als je aansluit bij een van de Hospitalia-formules, vul je een medische vragenlijst in. Op basis daarvan kan de medische adviseur beslissen om je aansluiting te aanvaarden met een beperking of uitsluiting voor terugbetalingen in verband met de aandoening. Word je opgenomen om een andere reden dan de aandoening vermeld in de medische vragenlijst, dan worden de kosten wel terugbetaald. 

Je kan je verzekering op elk moment stopzetten met een opzegtermijn van minstens 1 maand. De termijn gaat in op de eerste dag van de maand die volgt op de datum waarop je je verzekering hebt opgezegd met een aangetekende brief. 

Ja. De hospitalisatieverzekeringen via Helan bieden bescherming aan je hele gezin. Als gezinsverzekering is het verplicht om iedereen in je gezin mee aan te sluiten, tenzij iemand al een gelijkaardige verzekering heeft. 

“Na 6 dagopnames voor longontstekingen en buisjes in de oren liep de ziekenhuisrekening voor mijn dochter Charlotte serieus op. Maar dankzij Hospitalia heb ik mij daar geen minuut zorgen over gemaakt. We kregen 750 euro terug voor de ziekenhuiskosten, maar ook afspraken bij specialisten, kine en labo-onderzoeken voor en na de opname kregen we vlot en snel terugbetaald.”

Sarah

Helan Ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze producten kun je terecht bij Helan Ziekenfonds.