Hospitalia Plus

Uitgebreid verzekerd.

 • Betaalbaar én optimaal verzekerd, ook in het buitenland
 • Geniet van de rust van een eenpersoonskamer
 • Ereloonsupplementen tot 300% terugbetaald 
 • 60 dagen voor- en 180 dagen nazorg
 • Je dagopnames worden terugbetaald
Vanaf €7,93 /maand
Nu aansluiten

Extra comfort en de hoogste terugbetalingen.

Hospitalia Plus is de meest uitgebreide hospitalisatieverzekering via Helan.

Van terugbetalingen tot 300% met uitgebreide voor- en nazorg, tot de privacy van een éénpersoonskamer en extra hulp thuis na je opname. En dat allemaal zonder jaarlijks grensbedrag.

Al verzekerd?

Praktische vragen en antwoorden over je terugbetaling en ziekenhuisopname.

Wat verzekert Hospitalia Plus?

De rust van een eenpersoonskamer

Bij een opname met overnachting kies je zonder financiële zorgen voor de rust en privacy van een kamer alleen.

Icon

Voor- en nazorg

Doktersconsultaties, geneesmiddelen, kinesietherapie... Soms heb je extra zorgen nodig voor en na een opname. Ook die krijg je terugbetaald.

Icon

Bijstand voor, tijdens en na je opname

Hospitalia Assist: bijstand thuis voor, tijdens en na je opname of als je ernstig ziek bent. Reken op tot twee keer per jaar 1.000 euro voor hulp thuis.

Icon

De kosten van een opname

Met Hospitalia Plus ben je zonder jaarlijks grensbedrag verzekerd voor de meeste kosten van een opname in het ziekenhuis.

Icon

Optie waarborg zware ziekten

Optimaal beschermd bij zware ziekte. Met de Waarborg zwarte ziekten krijg je elk jaar tot 7.000 euro extra terugbetaald voor je medische kosten buiten een ziekenhuisopname. Deze optie is al beschikbaar vanaf € 0,32 per maand.

Icon

Meer terugbetalingen

Naast de verblijfskosten van een opname krijg je ook terugbetalingen voor andere kosten die de wettelijke ziekteverzekering niet vergoedt.

Icon

Wat is het verschil tussen Hospitalia Medium en Hospitalia (Plus)?

Hospitalia, Hospitalia Medium, of Hospitalia Plus? Van een hospitalisatieverzekering wil je natuurlijk dat die dekt wat voor jou belangrijk is. Met onze drie formules bieden we altijd een dekking aan op maat van jou en je gezin. Met een ideale prijs-kwaliteitsverhouding. Vergelijk welke formule het best bij je past.

Klant worden

Plan een adviesgesprek.

Liever nog even overleggen? Graag wat hulp bij je aansluiting? Wij doen niets liever dan jou wegwijs maken. Plan een gesprek via video of in een kantoor in je buurt.

Maak een afspraak

Sluit makkelijk online aan.

Helemaal overtuigd? Aansluiten kan zonder veel gedoe. Vul je gegevens in en sluit meteen aan bij Helan ziekenfonds, Zorgkas, of extra verzekeringen Hospitalia en Dentalia Plus.

Nu aansluiten

Hospitalia Assist. Gratis bijstand bij je hospitalisatieverzekering.

Inbegrepen: twee keer per jaar 1.000 euro hulp

Hospitalia Assist is geen optie of waarborg, maar een bijstand. En die zit  helemaal inbegrepen in je verzekering. Zonder extra kosten. Je krijgt tot twee keer per jaar tot 1.000 euro voor hulp in huis, een oppas of medisch vervoer.

Praktische vragen en antwoorden

 • Toiletartikelen, cosmetica, voeding, wijnen, minerale waters, luxe-uitgaven. 
 • Verstrekkingen van esthetische aard. 
 • Tandimplantaten en tandprothesen en alle verstrekkingen die daarmee samenhangen. 
 • Verstrekkingen van het type ‘verjongingskuur’. 
 • Kosten die gepaard gaan met experimentele behandelingen en geneesmiddelen. 
 • Kosten die gepaard gaan met medische behandelingen die met opzet gebeuren in het buitenland en waarvoor de adviserend arts van de Verplichte Verzekering geen toestemming gegeven heeft. 
 • Kosten onderworpen aan de btw. 

Hier vind je een overzicht van verstrekkingen die Hospitalia niet verzekert. Wil je graag meer informatie? Vraag vrijblijvend advies.

Hoeveel je exact voor een hospitalisatieverzekering betaalt, hangt af van de formule, je leeftijd, het aantal personen in je gezin en de opties die je bij de verzekering neemt. De hospitalisatieverzekeringen via Helan zijn toegankelijk voor iedereen, dankzij de verschillende formules op maat van je noden. Op deze pagina vind je meer informatie over de prijs van de Hospitalia-formules.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Elke verzekering heeft een wachttijd. Dat is de periode vanaf je aansluiting die je moet overbruggen voor je terugbetalingen kan krijgen. Bij Helan is de wachttijd beperkt tot 6 maanden. Een zwangerschap en bevalling is een uitzondering. Hier kan een wachttijd tot 9 maanden van toepassing zijn.

Maar nood breekt wet natuurlijk. Heb je dringende medische zorgen nodig na een ongeval? Dan schrappen we de wachttijd. En ook als je voor je aansluiting al een gelijkaardige polis had, vervalt de wachttijd.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Aansluiten bij een van onze verzekeringen kan inderdaad alleen als je klant bent bij Helan ziekenfonds. Klant worden doe je snel en eenvoudig online. Bij je aanvraag regel je dan meteen de aansluiting van je verzekering. En goed om te weten: had je ervoor al een gelijkaardige verzekering? Dan wordt je wachttijd geschrapt.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Elke hospitalisatieverzekering heeft een medische vragenlijst bij de aanvraag, ook de verzekeringen via Helan. Dat is een vragenlijst in het kader van je medische geschiedenis.

Voor bepaalde medische aandoeningen wordt na het invullen nog een medisch verslag opgevraagd. Dit verslag kan je verkrijgen bij je huisarts of behandelende arts, en bezorg je terug aan het ziekenfonds. Aan de hand hiervan wordt beslist of je voor deze bestaande medische aandoening een beperking toegewezen krijgt voor de verzekering. We raden je aan om deze lijst altijd naar waarheid in te vullen. Als blijkt dat de medische vragenlijst onjuistheden bevat of onvolledig is, zal een uitkering geweigerd worden.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Vroeg je een verzekering aan bij je overstap naar Helan van een ander ziekenfonds? Dan mogen we je dossier, en dus ook je verzekering, pas opnemen op de eerste dag van elk kwartaal. Dus op 1 januari, 1 april, 1 juli of 1 oktober. Die termijnen zijn wettelijk bepaald. Deed je de aanvraag om klant te worden bijvoorbeeld op 6 februari? Dan heeft je vorige ziekenfonds de tijd tot 1 april om jouw dossier af te sluiten. Vanaf dan ben je aangesloten bij Helan en is ook je verzekering in orde.

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Enkele ziekenhuizen in Brussel en Wallonië en ook UZGent, Imelda Bonheiden en A.S.Z. Aalst hanteren heel hoge ereloonsupplementen, tot 500%.

 • Ben je verzekerd bij Hospitalia en verblijf je in een eenpersoonskamer in een van die ziekenhuizen, dan rekenen wij een franchise van 150 euro aan. Hospitalia betaalt daarnaast wel de ereloonsupplementen tot 100% terug.
 • Ben je verzekerd bij Hospitalia Medium en verblijf je in een eenpersoonskamer in één van die ziekenhuizen, dan rekenen wij een franchise van 150 euro aan. Hospitalia Medium betaalt daarnaast wel de ereloonsupplementen tot 200% terug.
 • Ben je verzekerd bij Hospitalia Plus en verblijf je in een eenpersoonskamer in één van die ziekenhuizen, dan rekenen wij een franchise van 150 euro aan. Hospitalia Plus betaalt daarnaast wel de ereloonsupplementen tot 300% terug.
 • In een meerpersoonskamer in deze ziekenhuizen rekenen we nooit een franchise aan.
 • Voor een opname in een eenpersoonskamer in een ander ziekenhuis, buiten deze lijst, rekenen we nooit een franchise aan.
 • Heb je een opname gepland in een van deze ziekenhuizen? Contacteer ons zodat we je kunnen adviseren voor een optimale terugbetaling.

Je kan het bewijs van aansluiting meteen downloaden via Mijn Helan.

 • Selecteer de gezinsleden waarvoor je graag een attest wil downloaden. Enkel de gezinsleden die aangesloten zijn bij je hospitalisatieverzekering zijn aanvinkbaar. 
 • Klik op de knop downloaden en het bewijs van aansluiting wordt automatisch aangemaakt voor de gezinsleden die je aangeduid hebt.

Wat zijn de voorwaarden? 

Benieuwd wat de verzekering Hospitalia Plus precies inhoudt?

 • Bekijk de algemene voorwaarden en infofiches voor elk van de verzekeringsproducten van VMOB MLOZ Insurance op onze overzichtspagina.

In tegenstelling tot een opname met overnachting zijn de terugbetalingen bij een dagopname beperkt tot 80 euro voor het kamersupplement, in plaats van 125 euro, en 100% van de ereloonsupplementen, in plaats van 300%.  Daarom raden we je aan om voor een opname van één dag voor een meerspersoonskamer te kiezen. 

Je kan aansluiten bij Hospitalia Plus tot en met je 65ste. Ben je 66 jaar of ouder? Dan kan je aansluiten bij onze hospitalisatieverzekering Hospitalia

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Ja. Hospitalia Plus biedt bescherming aan je hele gezin. Als gezinsverzekering is het verplicht om iedereen in je gezin mee aan te sluiten, tenzij iemand al een gelijkaardige verzekering heeft. 

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

Je kan je verzekering op elk moment stopzetten met een opzegtermijn van minstens 1 maand. De termijn gaat in op de eerste dag van de maand die volgt op de datum waarop je je verzekering hebt opgezegd. Een standaard opzegformulier vind je in Mijn Helan. Dit  kan je aangetekend per post versturen naar: Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk.  Je kan je brief ook afgeven in je Helan kantoor of opladen via ons contactformulier.

Denk goed na vooraleer je je verzekering wil stopzetten. Een ziekenhuisopname wordt steeds duurder, ook voor en na een opname lopen de kosten hoog op. Dankzij onze hospitalisatieverzekering kan je op beide oren slapen als je opgenomen wordt en vermijd je financiële zorgen na een (onverwachte) ziekenhuisopname. Maak een afspraak met een adviseur als je vragen hebt over je verzekering of de bijdragen.

Als je aansluit bij Hospitalia Plus, vul je een medische vragenlijst in. Op basis daarvan kan de medische adviseur beslissen om je aansluiting te aanvaarden met een beperking of uitsluiting voor terugbetalingen in verband met de aandoening. Word je opgenomen om een andere reden dan de aandoening vermeld in de medische vragenlijst, dan worden de kosten wel (volledig) terugbetaald. 

Word klant  of   Vraag vrijblijvend advies

“Ik heb bewust gekozen om goed verzekerd te zijn voor hoge erelonen en voor een eenpersoonskamer in het ziekenhuis. Omdat ik al jong aangesloten ben, kon dat bij de Hospitalia-verzekeringen voor een heel betaalbare prijs.”

Evi

Helan Onafhankelijk ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Helan Onafhankelijk ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze product(en) kun je terecht bij Helan Onafhankelijk ziekenfonds. Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk, 0411.696.011, RPR Antwerpen, www.helan.be.